Фитнес център Пулс

• 270 429
  • 862
  •   1
Отговори
# 390
  • SF
Това, което направиха с мен - исках договор за плащане кеш, те си го пуснали пак с карта и пак преследване да я дам - най-безцеремонна измама. Има хора, на които им пише в брой в договорите, сега ги насилват да дават карти по време на договор за в брой. Това не е ли възмутително?[/b]

Възмутително е. Покажи им договора, в който пише, че трябва да внасяш сумите кеш. Кажи им, че ти остават още Х месеца и като изтекат, ако не сте съгласни един с друг с подновените си условия, си вземете довиждане. Фитнеси има. В съседство на този даже има един Фитнес енд Спа.
Те ще се разделят и с други клиенти, които не обичат плащане по банков път.

# 391
Това, което направиха с мен - исках договор за плащане кеш, те си го пуснали пак с карта и пак преследване да я дам - най-безцеремонна измама. Има хора, на които им пише в брой в договорите, сега ги насилват да дават карти по време на договор за в брой. Това не е ли възмутително?[/b]

Възмутително е. Покажи им договора, в който пише, че трябва да внасяш сумите кеш. Кажи им, че ти остават още Х месеца и като изтекат, ако не сте съгласни един с друг с подновените си условия, си вземете довиждане. Фитнеси има. В съседство на този даже има един Фитнес енд Спа.
Те ще се разделят и с други клиенти, които не обичат плащане по банков път.

До Пулс Люлин ли е другият фитнес?

Това не е плащане по банков път. Това е он-лайн плащане, тип он-лайн покупка. Което трябва да се прави от лицето, притежател на картата, не трето лице. Данните на дебитната карта не се знаят и изискват дори от служители на банката, от никой. Или служителката, която ме обслужва, а и нейна супервайзорка, може ей така да си говорят глупости?

# 392
за мен да дам достъп до банковата си сметка на хора, на които нямам доверие, е голяма глупост. при цялото текучество на персонал там и никакви мерки за защита на личните данни на хората (събират заявленията и ги препращат в централата, данните от тях се вкарват в система, достъпна за всичките им служители), е само въпрос на време някой клиент на фитнеса да бъде неприятно изненадан. нищо не му пречи на служител преди напускане да свлече сума ти лични данни за банкови карти и да ги продаде например. единственият начин човек да се отърве е да си смени картата, но те веднага ще писнат, че е в нарушение на договора.

# 393
за мен да дам достъп до банковата си сметка на хора, на които нямам доверие, е голяма глупост. при цялото текучество на персонал там и никакви мерки за защита на личните данни на хората (събират заявленията и ги препращат в централата, данните от тях се вкарват в система, достъпна за всичките им служители), е само въпрос на време някой клиент на фитнеса да бъде неприятно изненадан. нищо не му пречи на служител преди напускане да свлече сума ти лични данни за банкови карти и да ги продаде например. единственият начин човек да се отърве е да си смени картата, но те веднага ще писнат, че е в нарушение на договора.

Точно така. Сега си гледам извлеченията. Дори там номерата на картите са скрити така - 123хххххххххххх123. Но за Пулс не саааа  Naughty Изтеглили ми 1 лв. месец преди да почне новия договор.  На някой му се е пило кафе. Иначе таксата за април още не са дръпнали, а трябва.

# 394
Fitnessss, разбира се, че са скрити. навсякъде в официална кореспонденция с банката се виждат само първите серийни номера и последните четири. номерът на картата, cvv кодът и имената на картодържателя са напълно достатъчни за източване на разплащателната сметка.
не разбирам как хората с толкова лека ръка дават тези данни. повечето реномирани сайтове за пазаруване вече включват и допълнителни защити за картодържателите (verified by visa и т.н.), които изискват допълнителни верификации на всяка транзакция, само и само да минимизират риска от злонамерени тегления.

# 395
  • SF
Fitness, не е онлайн плащане това. Аз така плащам и телевизия, и ток, и още нещо. Те теглят от сметките ми и аз дори не знам колко ми е токът този месец. Смятам да се откажа от хартиените фактури.

# 396
  • София
Това пак е онлайн плащане и се нарича директен дебит. Вие лично сте си го разпоредили. Никой не може да организира теглене на пари от карта /сметка без Вашето съгласие и данни. За битовите сметки или сте го разпоредила в ОН-лайн банкиране или в банков клон са ви активирали директния дебит. Дотсвчиците на тези услуги така произволно няма как да си теглят парите!
Занимавам се с кредитни и дебитни карти и затова си позволявам да се намеся в разговора.

# 397
  • SF
Да, де - аз съм го пожелала, естествено!
Не знаех, че се казва онлайн. Мислех, че онлайн плащанията са например закупуването на самолетни билети.
Как се казва това плащане, което в Пулс правим? (правят, защото аз вече нямам карта там)

# 398
Това пак е онлайн плащане и се нарича директен дебит. Вие лично сте си го разпоредили. Никой не може да организира теглене на пари от карта /сметка без Вашето съгласие и данни. За битовите сметки или сте го разпоредила в ОН-лайн банкиране или в банков клон са ви активирали директния дебит. Доставчиците на тези услуги така произволно няма как да си теглят парите!
Занимавам се с кредитни и дебитни карти и затова си позволявам да се намеся в разговора.
[/quote

Това с пулс не е директен дебит! В банката ми е пояснено. Няма нищо общо с плащане на ток и вода.Това е плащане от ПОС. Това пише в извлечението.И все едно аз съм плащала нещо, само че това са те с моите данни.  Пулс изобщо не фигурира в списъка с доставчици на услуга и банката не им превежда пари на тях!. И всеки път номера на ПОС, от който те вместо мен са дръпнали парите, е различен и отива в някоя от многобройните им различни фирми.  И аз работя с плащания и за това се чудя как щях да им се хвана на базата на приликите с директния дебит.

Ще ми дадете ли номера на вашата карта и този отзад, имена и валидност, с пари вътре? Да ви направя директен дебит 1 лв, без да сте ме виждали? Чакам желаещи.

# 399
Директният дебит е най-сигурният метод за разплащане в днешно време. Важно е да се отбележи, че всяко плащане от сметката на клиент, който е избрал да се разплаща по този начин с определена институция или търговско дружество, бива оторизирано от клиента и по този начин не е възможно банката да извърши плащане към друга сметка, непозната на клиента.

# 400
Директният дебит е най-сигурният метод за разплащане в днешно време. Важно е да се отбележи, че всяко плащане от сметката на клиент, който е избрал да се разплаща по този начин с определена институция или търговско дружество, бива оторизирано от клиента и по този начин не е възможно банката да извърши плащане към друга сметка, непозната на клиента.

Съгласна. Но тук банката не превежда по сметка на доставчик. Банката не участва изобщо. Тук доставчикът взима данните на дебитната карта на клиента, въвежда ги вместо клиента в собствено ПОС устройство на някоя от фирмите си и си тегли. Оторизацията става с числата от картата, която дори банката не знае! Това е целият абсурд.

# 401
аз мисля, че пулс представят политиката си на клиентите доста объркано и те не разбират какво точно им се случва.
директен дебит е съгласие, което депозирате във вашата банка (съгласието се дава на банката, не на пулс) да плаща на определен ваш доставчик. посочва се сметката, от която банката може да плаща, като може да се зададат и определени лимити - напр. да се плаща сума до 50 лева.
когато давате данни за картата си, това са данни, с които всеки (не само пулс) може да извършва електронни разплащания. тук ограничения няма, банката изобщо не знае, че сте си дали данните на трето лице, а всяка транзакция третира като извършена лично от вас. т.е. нямате никакъв контрол върху евентуални злоупотреби. този, който има данните от картата ви, обаче, има достъп до всички средства по разплащателната ви сметка (ако е дебитна), респ. до лимита на кредитната ви линия (ако е кредитна).

# 402
аз мисля, че пулс представят политиката си на клиентите доста объркано и те не разбират какво точно им се случва.
директен дебит е съгласие, което депозирате във вашата банка (съгласието се дава на банката, не на пулс) да плаща на определен ваш доставчик. посочва се сметката, от която банката може да плаща, като може да се зададат и определени лимити - напр. да се плаща сума до 50 лева.
когато давате данни за картата си, това са данни, с които всеки (не само пулс) може да извършва електронни разплащания. тук ограничения няма, банката изобщо не знае, че сте си дали данните на трето лице, а всяка транзакция третира като извършена лично от вас. т.е. нямате никакъв контрол върху евентуални злоупотреби. този, който има данните от картата ви, обаче, има достъп до всички средства по разплащателната ви сметка (ако е дебитна), респ. до лимита на кредитната ви линия (ако е кредитна).

Много добре обяснено! Радвам се, че поне един човек ме е разбрал. Това се обяснява от банковите служители. Те бяха шокирани от това, което им казах и ми издадоха виртуална карта. Тя няма нищо общо като данни с основната, оставям вътре вноската. За Пулс се разчита като дебитна или кредитна, но не е. Но и така да де, доста въртели са това. Тук един човек писа, че не му приемали виртуалката, искали истинска. Толкова разбират от карти.

# 403
  • София

Съгласна. Но тук банката не превежда по сметка на доставчик. Банката не участва изобщо. Тук доставчикът взима данните на дебитната карта на клиента, въвежда ги вместо клиента в собствено ПОС устройство на някоя от фирмите си и си тегли. Оторизацията става с числата от картата, която дори банката не знае! Това е целият абсурд.
А това е абсолютно забранено от всички провайдъри на картови услуги. Картодържателите не трябва да предоставят информация за картите си на трети лица и те да извършват транзакции по този начин,

# 404
  • SF
Значи, ако искам директно от картата ми да се тегли някаква такса, ежемесечно, или два пъти в годината, или 10 пъти, какво се прави?
Искам например ти да ми теглиш 2 пъти в годината по 50 лева - да кажем, че ти плащам някаква такса за услуга - ползвам твое паркомясто или нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт