Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 597
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Пак аз ooooh! забравих да честитя празника.
Много здраве и късмет на всички именици!!!Весело изкарване на празника!
и така и така се намърдах пак да покажа още нещо

# 391
  • София
Здравейте, нахлувам в темичката ви да поискам помощ за цвете- за 8-ми март получих Scilla (синчец) в саксия. Свежо цвете, с голям цъфнал цвят. Само за няколко дни в нас посърна, цветът повяхна, въпреки, че го поливах и държах на място по изискванията на етикета. Оттогава останаха само листата, които едно по едно пожълтяваха и увяхваха. Днес разрових саксията и извадих луковицата, която отдолу има добре развити корени. В интернет не попаднах на почти никаква информация за отглеждането на това цвете- какво да я правя тази луковица сега? Да я посадя наново, да я запазя за засаждане по- късно?  А как се съхранява луковица, която не е засадена? Или пък изобщо няма да го бъде растението повече?

# 392
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, нахлувам в темичката ви да поискам помощ за цвете- за 8-ми март получих Scilla (синчец) в саксия. Свежо цвете, с голям цъфнал цвят. Само за няколко дни в нас посърна, цветът повяхна, въпреки, че го поливах и държах на място по изискванията на етикета. Оттогава останаха само листата, които едно по едно пожълтяваха и увяхваха. Днес разрових саксията и извадих луковицата, която отдолу има добре развити корени. В интернет не попаднах на почти никаква информация за отглеждането на това цвете- какво да я правя тази луковица сега? Да я посадя наново, да я запазя за засаждане по- късно?  А как се съхранява луковица, която не е засадена? Или пък изобщо няма да го бъде растението повече?

непретенциозно, лесно за гледане, лесно за размножаване  Peace

остави луковицата в хартиен плик, есента засади в градината или в саксия.
издържа навън през зимата. ако е в саксия трябва да се внимава да не замръзне целия обем почва и така да измръзне и луковицата.
успех

# 393
Момичета, отбивам се да ви кажа дзак! Няма да изброявам поименно, обаче съм ви нахаресала постовете.  Grinning

Честит празник на всички именници!   bouquet

# 394
  • София
st. Dobri, благодаря! А на есен, когато го посадя, мога ли да държа саксията вътре или трябва да е на студено? И колко често да го поливам?

# 395
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Честит празник на имениците днес! Бъдете здрави и само с добро да споменават името ви!  bouquet

denimasmile3501!

Доби, виждам, че си тъдява, да взема да покажа какво си имам от теб.  Simple Smile Heart Eyes

И в градинката имам, листата им са с различна окраска.  Simple Smile

И въпрос: какво е цветето на снимката? Един възрастен съсед го дал на свекърва ми да го  засадя, много хубаво било. Листата миришат, май не много приятно.  Thinking

Маце, виж моите `мидички`.  Wink Ама ще цъфнат, чакам едната съвсем скоро.

Танче
hahaha, виж кой е тук:
Скрит текст:
брат`чеда

Хубава вечер!

# 396
st. Dobri, благодаря! А на есен, когато го посадя, мога ли да държа саксията вътре или трябва да е на студено? И колко често да го поливам?

виждала съм това цвете само в градинки и съвета ми е като за всякакви луковични  Peace

тук коментират точно това цвете и съветват да не се вади от саксията  Thinking http://www.easytogrowbulbs.com/g-96-scilla.aspx
и тук има практични съвети Simple Smile https://suite.io/peter-ashby/5z7x25b

да се допиша Simple Smile Simple Smile Simple Smile

нели  Hug много си бърза Simple Smile кога насади, кога цъфнаха  Crazy

за горното или за долното цвете питаш? горното Е миризливо и е тагетес, а долното не е ли лупина?

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 17:59 от st. Dobri

# 397
 Blush нели, клеоме или лупина?

# 398
  • на североизток от Рая
 Благодаря, Доби!  Hug Точно за това цвете питах, другото знам, че е тагетес, но Лупина не съм имала и не можах да позная по листата какво да очаквам като цъфтеж. Ще видим ще цъфне ли нещо.  Simple Smile
 Хм, май е клеоме.  Thinking

# 399
 Hug и двете ми харесват. и да се похвалиш, когато цъфнат  Hug

# 400
  • в огледалото на живота
Алоха...или здравейте  Hug

Отново цветни композиции и красоти тук Heart Eyes
Денима,красив колаж с още по-красиви цветя,браво   bouquet

Нелко,разкошно дворче... Heart Eyes
Прииска ми се да съм там  Hug
Особено сред белите парички        bouquet  bouquet  bouquet

Матзе,при теб уюта и интериора е на ниво,спор няма  Peace

От мен малко нови цветенца и някои стари.. Simple Smile

Другата мини розичка,но в бяло:

Нова придобивка само за 2,50лв.от пазара.Не и устоях и веднага си я прибрах...
Табакова,ще те държа отговорна за тази ми страст към сентполиите вече... Naughty Simple Smile Hug

Далия от градината на мама,почнаха вече с огромните цветове:

Писе,Денима тези които ви пратих как се развиват?

И стари мушкати,с нови цветове ..
Това изпъстреното има нюанси и с моно цвят... Rolling Eyes

Ню ню мушкат,ама с трети цвят... Grinning

Спорна и слънчева седмица момичета!

# 401
  • София/Варна
Здравейте, радвам се редовно на вашите цветя и реших да кача малко красота и от моята градина, не съм много добър фотограф, но ето опитите ми

До тук добре. Отивам да се уча как се прави скрит текст  Laughing
Скрит текст:
Една красива кошница

Една рошава кошница, която подстригвах два пъти и пак рошава расте

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 10:46 от Gerundiq

# 402
  • в огледалото на живота
Герундия,сложила си таг за снимки,а пускаш линк към снимка.бг.
Постави адрес на страницата  Peace
Ето така:
http://gerundiq.snimka.bg/flowers/gradina2014.808220.33517123
http://gerundiq.snimka.bg/flowers/gradina2014.808220.33517125

# 403
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Това е най-подходящата тема да споделя радостта си. Вчера получих прекрасен и неочакван подарък. Ето го:

Скрит текст:

Малко е да кажа `Благодаря!` Hug Heart Eyes  Цял ден бях в еуфорично настроение, въпреки леки здравословни неудобства.

Gerundiq , хубави снимки си показала. Кой ти каза, че не си добър фотограф?! Показвай пак, не гледай толкова качеството на снимките, а какво има на тях. и моят фотоапарат не прави прекрасни снимки, но пък си снимам смело, че и показвам.  Grinning

Девичка отново е толкова позитивна и ме зареди с много настроение. Исе, винаги пръскаш положителна енергия. Щастливи са хората до теб!  Heart Eyes

# 404
  • Бургас
Девичка,малко ги пообърках далиите,стана лудница и не помня кое къде,но понеже са ми малко на сянка имам още на пъпки.Ще стане ясно като цъфнат всичките.
Ето ви малко розАвко  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт