Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 533
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • ГОре на черешата...
mari-eta, да, пролетта я подстригах, смених ѝ горния слой пръст, всеки ден я поливам и пулверизирам листата, на тераса е... Не я знам какво иска  newsm78

Хъм, така като я гледам е хубаво и здраво растение и не би трябвало да има причина да не цъфти Thinking.
Смени и място и ще видим.

# 571
Инатче,трябва да покажа как се развиват и твоите сентполиии;имат си нови листенца... Heart Eyes
Леле, devi4ca, ако знаеш как ме зарадва, че дребосъците се развиват добре  Hug Първи опит ми беше да разделям възрастна теменужка и ми беше притеснено дали ще потръгне  Praynig  но растенията са в сигурни ръце и ти се отблагодаряват за грижите с нови листенца  Hug

Надежда, по въпроса с хибискусчето на 4 години- ториш ли с тор за цъфтящи?

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 22:41 от Инат до откат

# 572
  • Варна, а по празниците в Ямбол
катяджин Simple Smile чакай съобщение утре Simple Smile
Скрит текст:
ooooh! как може да гледат Катя ДЖИН... и да напишат Катя ДИН...!?  Обещаха да няма проблем при получаването  Hug
Получих, получих, чакам нетърпеливо! Джина все го изтърват и бъркат с диня! Joy

Нелко, въпросното цвете, което вече е цъфнало не се ли казва фибите на Венера? Една приятелка на пролет ми даде семена, закупени от кауфланд и посяти, разсадих в двора на мама и в служебния. Вкъщи е почти 70-80 см, прилича на твоето, но още без цвят, а на работа стои едно хилаво и все още чудещо се дали да расте. Там размерът му е не повече от 10 санта... #Crazy

Nadejda, едната ми китайска, червена и кичеста, бях занесла при мама и тати. Никога не цъфтеше и не беше рязана. Растеше вече може би 2-3 години само на листа. Татко много искаше да я види цъфнала, но не успя.  Sad Тази година вади огромни, ама мутантски цветове и се застъпват, всеки ден има цвят. Снимах я ще покажа. Жалкото е че него го няма да я види как цъфти.  Cry Единственото различно при отглеждането е мястото в двора, на което се намира тази година. Миналите беше на шарена сянка, а сега е изтипосана на слънце!

mari_eta, моите рози са същите, като твоите, но нито банановата е цъфнала тази година, а розовата само веднъж даде цвят.

# 573
Здравейте! Начинаеща саксийна градинарка, приятно ми е  Blush
Тази сутрин пиша, за да се оплача. От няколко месеца имам роза, расте всеки ден, разклонява се и непрекъснато цъфти. От скоро обаче започнаха да се завъждат някакви въшки. Купих от близкия магазин някакъв препарат против буби и напръсках...Днес е трети ден, а цялата е въшлясала. Много съм разочарована. Сигурна съм, че вече е обсъждано, но в момента нямам време да ровя, затова само се оплаквам.  Close

# 574
  • ГОре на черешата...
Катя, що така? Моите постоянно отварят цветове...

Купих от близкия магазин някакъв препарат против буби и напръсках...

Какъв е препаратът и в каква концентрация го направи Rolling Eyes?

Скрит текст:
Момичета, не се чудете, че питам така за препаратите - ММ е специалист /агроном и растителна защита/, та винаги го питам или показвам снимки на болните ви цветя...

# 575
Добро утро!

Не спирате да ме изненадвате с цветове Crazy Прекрасни китки гледате, направо не мога да си представя колко труд и любов хвърляте в тази дейност  bouquet

Въшките по петуниите изтребих с препарат на ГАМА за листни въшки и други вредители.

# 576
  • Пловдив
Момичета някоя да гледа райграс.
Ще хвърлям амониева силитра и в това влажно време мисля направо както е на гранули, но да не ми изгори тревата. Или пак да си я разтвора във вода и с пръскачката, ама си е хамалогия.

# 577
  • Велико Търново
Благодаря за отговорите, момичета  Hug  katyadjin, моята е на тераса, ако няма пране само сутрин не я пече слънце. Инат до откат, торя, но сега като се замисля са само два или три пъти това лято, май трябва да съм по-сериозна в това отношение.

# 578
  • на североизток от Рая
 Добро утро, момичета! Как сте? Прогнозите пак са едни притеснителни, пак проблеми заради дъжда, наводнения, не се свърши това. И при нас сега вали, но слабо, просто ръми. Аз щракнах няколко снимки, защото обичам росни цветя, но ще покажа само няколко. По-късно-повече.

Това грамофонче ме изненада, не го очаквах беличко, те все лилави или цикламени цъфтят.

Това мушкато всеки ден става с все повече цветове. Мариетко, благодаря ти!  Heart Eyes

Heart Eyes

Leaves , добре дошла! Не пречи, че се оплакваш, така ще се научиш. Който не пита, той е за оплакване.  Hug

Барбалетка
, красота!  Heart Eyes

Кате, това название "фибите на Венера" много ми хареса. Не бях чувала да наричат така някое цвете. Снимах го преди малко, ще го покажа днес. За розата ти, за спомените ти, приеми от мен  Hug Hug Hug!
Скрит текст:
Моят татко пък чакаше второ внуче от мен и все ми викаше да не се стискам, ами да родя докато е жив. Е, родих, но година след като него го нямаше. Тъй че, не страдай, че не е видял розата, моят не видя внука си. То това е отклонение, дано не те подразня.  Hug

# 579
  • Кюстендил
Много красота от всички! Нели, мушкатото от Мариетка е страхотно, много ми хареса  Heart Eyes
И дипладенията много ме впечатли, ще трябва да си потърся и аз  Blush.
Имам доста да снимам, но време - хич. Все си казвам - като се прибера довечера, но то остава време само да сготвя и да търча по стадиона да водя и след това да взема детето от тренировка и.... то вземе, че се стъмни ooooh!
Аз имам една такава кала
 http://www.magazinera.bg/view/%D0%9B%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0% … D0%BB%D0%B0-47862
подариха ми я отрупана с цвят. Заспива всяка есен и се събужда на пролет избиват листата и до там. Запънала се е и толкоз. Не мога и не мога да я докарам до цвят, торя, поливам и не и не.

П.П. Снимах с таблета малко цветенца от градинката пред моето работно място, за които се грижим, та поне тях да покажа:
Скрит текст:

Кате, това е едното от двете, които ти изпратих  Peace

Това много ме радва, цвета му е огромен, а цветаа  Heart Eyes
Данък платен! Sunglasses

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 13:20 от vaniu6eva

# 580
Мариета, препаратът е Florimo спрей. Неразтворен пише, че се пръска на цветя. Общо взето, няма му нищо съмнително, освен че е унгарски Simple Smile И не мирише на нищо, а уж бил много неприятен.

Много са ви хубави цветята Simple Smile Моя приятелка си посади миналата зима китайска роза. Развива се сама и е станала като дърво. В такъв смисъл, че рядко я полива, оставена е от вътрешната страна на южен прозорец. Расте основно нагоре и цветовете ѝ са огромни. Близо метър е висока и стои вързана, за да не пада настрани. Но листата ѝ не са толкова гъсти, колкото на тази на снимката.

# 581
  • ГОре на черешата...
Остави ги тези Stop. Иди в агроаптека и купи препарат за растителна защита. Мисля актара или моспилан ще свършат работа, питай на място, ако ли не довечера ще питам ММ.

# 582
  • на острова на мечтите
Пак аз,Невидимка, ама не и този път Mr. Green(шегичка,де). Значи, аз чичко гуги съм го питала как моге да се справя с този проблем и понеже една моя братовчедка ми беше намекнала, че тук някъде в бг.мамма имало много съвети как аджеба да се справим с такъв,а и смного други проблеми относно  цветята, та аз рекох да питам,де!
...

и пак аз. невидимка 2

1) опитай с бутилка пълна с вода и забита в саксията забиваш гърлото на бутилката. не дупчиш и не режеш нищо. грозничко е, но върши работа. направи тест за колко време цветето "изпива" водата и увеличи размера и/или броя на бутилките
2) сложи на високо голяма бутилка (кофа/бидон/галон) с вода, натопи в него пресукана лента от плат, а другия край на лентата сложи върху саксията, близо до стъблото на цветето. пак провери дали е достатъчно и ако трябва увеличи дебелината на лентата или броя им.

Blush трети път няма да го пиша
Благодаря! На мен и един път ми стига! Аз се уча и възприемам много бързо!
Поздрав и благодаря за красотите на всички!  bouquet

# 583
  • Велико Търново
Дали има шанс да спася бамбуче, на което половината стъбло е жълто  newsm78 Преди година и нещо ми го подариха във вазичка с цветен пясък.

# 584
  • Пловдив
Дали има шанс да спася бамбуче, на което половината стъбло е жълто  newsm78 Преди година и нещо ми го подариха във вазичка с цветен пясък.
Изрежи зелената част от стеблото и я вкорени отново- във вода. После може да отглеждаш в пръст.

Общи условия

Активация на акаунт