Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 541
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • Benelux / Varna
Е не, Pisenxeto, снимките с котю са трепач, направо ме приковаха към монитора! Пълна идилия, е и гладиола е разкошен  Wink
Денима, латинката е прекрасна! Дано да пусне повечко такива!

Аз да попитам как си отглеждате мини розичките? Аз си посях две в едно сандъче, но според майка им е било плитко, аз обаче пробвах да видя дали вобще ще се захванат и ако се захванат си казах, че ще ги пресадя, те пък за мое учудване много добре потръгнаха и сега се чудя дали им е добре в това съндъче или трябва да са в по-големи саксии. Смесих жълта с червена роза, разделих им клончетата в съндъчето и сега е голям кеф - ту ми цъфти съндъчето в червено, ту в жълто, не са се засичали по едно и също време да цъфтят  newsm78, а дали има шанс да се смесят нещо и да се получи нещо хубаво ?

# 556
Мариета, благодаря ти за отговора  Simple Smile

Друга година ръчно и аз ги отстранявам, но сега нищо не виждам-обърнах саксиите и листата отдолу и не ги намирам  Tired А е видно, че има вредител.

Този препарат Актара става ли за гъсеници? Ефективен ли е?

# 557
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
катяджин Simple Smile чакай съобщение утре Simple Smile

Скрит текст:
ooooh! как може да гледат Катя ДЖИН... и да напишат Катя ДИН...!?  Обещаха да няма проблем при получаването  Hug

# 558
  • в огледалото на живота

Аз да попитам как си отглеждате мини розичките? Аз си посях две в едно сандъче, но според майка им е било плитко, аз обаче пробвах да видя дали вобще ще се захванат и ако се захванат си казах, че ще ги пресадя, те пък за мое учудване много добре потръгнаха и сега се чудя дали им е добре в това съндъче или трябва да са в по-големи саксии. Смесих жълта с червена роза, разделих им клончетата в съндъчето и сега е голям кеф - ту ми цъфти съндъчето в червено, ту в жълто, не са се засичали по едно и също време да цъфтят  newsm78, а дали има шанс да се смесят нещо и да се получи нещо хубаво ?
Зори,няма проблем да са в сандъчета розичките,стига да има добър дренаж.Имам и в такива,също и в саксия.Добре се развиват  Peace
Ето бялата ,която до скоро беше с цвят:
Скрит текст:

Сега да покажа какви прекрасни подаръци имам от днес... Heart Eyes
Мариета,благодаря ти от сърце   Hug  Не едно,две...а направо цял букет от различни,надписани с имена мушкати,глоксинии,сентполиии,бенджамин  и още и още....
Трогната съм....    bouquet  bouquet  bouquet

Инатче,я виж как се развиват твоите дарове... Wink Hug

Тук е ужасна буря,вятър и дъжд...черно и страшно.... Confused

# 559
  • Benelux / Varna
Девичка, страхотен армаган си получила и как прилежно надписан, браво!

# 560
 Blush засрамих се  Blush

аз не съм толкова прилежна и подредена  Blush

# 561
  • в огледалото на живота
Blush засрамих се  Blush

аз не съм толкова прилежна и подредена  Blush
Аааа,не така... Naughty
Всичко що е  от сърце е  с голяма любов и желание Добри   Hug

# 562
 Hug разбира ме само друга душа разпиляна  Hug

# 563
  • на североизток от Рая
 Девичка я разбирам напълно.  Simple Smile Доби ,ти не се срамувай в ъгъла. Я виж от твоите дарове какво си имам. За дни пораснаха от грудки и дори цъфтят.  Hug

На терасата:

И в градината, където видимо са по-големи /листата им/.

А колко странно две по две са се наредили латинките, като за снимка:

Тези рози пък са излезли от мрежата и цъфнаха навън от нея. Много по-тъмни са на цвят. Снощи ги откъснах за вазата, трите са на една дръжка. Красавици са ми!  Heart Eyes

Доби
, я гледай онова въпросното цвете.  Simple Smile Вече дори цъфна, но нямам снимка. Докато се наканя, то може и да прецъфти.

И едно нежно цветенце, което дори няма свястна дръжка, влачи се по земята нещо като стъбълце, и листат му едни никакви, пък то - красота!  Heart Eyes

Жълтата бегония цъфна, снимах я, но не съм качвала снимките в снимкабг.

Писенце, Тони и гълъбчето са невероятна комбинация. С тази снимка можеш да участваш в конкурс за приятелството между животните.
 А грудките за гладиоли, които ми прати, всичките ги засадих. Тук там избиха, но само като мечове, тънки и слаби, не пораснаха, бяха дребни грудчици. Цяла зима стояха на терасата в един кашон, дали не са били измръзнали, не знам.  Confused

За гъсеници не ми говорете, потрисам се. Миналата година като се хранеха с листата на любимите ми мушката ги бях намразила много. Чистех ръчно, въпреки голямата ми погнуса. Но май това е спасението. Режех листа и цветове и хвърлях. Напаст голяма и трудноспасяемо е положението от тях.

# 564
  • на острова на мечтите
Пак аз,Невидимка, ама не и този път Mr. Green(шегичка,де). Значи, аз чичко гуги съм го питала как моге да се справя с този проблем и понеже една моя братовчедка ми беше намекнала, че тук някъде в бг.мамма имало много съвети как аджеба да се справим с такъв,а и смного други проблеми относно  цветята, та аз рекох да питам,де!
Девичка  Hug
Пак нямам много време да чета, но се радвам на страхотни красоти! Надявам се, да ви покажа в скоро време и моите любими цветенца! Засега правя снимки с телефона, защото всеки ден, намирам ново цветенце, което е готово да ме зарадва и изпълни денят ми!
Поздрави, мили създателки на красота! Heart Eyes  bouquet

# 565
Пак аз,Невидимка, ама не и този път Mr. Green(шегичка,де). Значи, аз чичко гуги съм го питала как моге да се справя с този проблем и понеже една моя братовчедка ми беше намекнала, че тук някъде в бг.мамма имало много съвети как аджеба да се справим с такъв,а и смного други проблеми относно  цветята, та аз рекох да питам,де!
...

и пак аз. невидимка 2

1) опитай с бутилка пълна с вода и забита в саксията забиваш гърлото на бутилката. не дупчиш и не режеш нищо. грозничко е, но върши работа. направи тест за колко време цветето "изпива" водата и увеличи размера и/или броя на бутилките
2) сложи на високо голяма бутилка (кофа/бидон/галон) с вода, натопи в него пресукана лента от плат, а другия край на лентата сложи върху саксията, близо до стъблото на цветето. пак провери дали е достатъчно и ако трябва увеличи дебелината на лентата или броя им.

Blush трети път няма да го пиша

# 566
  • Велико Търново
Имам на терасата баба китайка и бебе китайче, бабата от 4 години цвят не е виждала, това лято и за пъпки даже хал хабер си няма, а бебето се пъне  Shocked Не знам дали се вижда добре. Някой да има идея на какво се дължи това?

Бебето отблизо:

# 567
  • ГОре на черешата...
Писах, писах и Експлорърът затри всичко, пфу...

Девичка, радвам се, че съм те зарадвала  Laughing и още веднъж извинявай за закъснението! това обаче не е бенджамин, а дипладения, ето такава:
Скрит текст:
- сложи я във вода да пусне коренчета, много време отнема, не се отказвай!

Денима, много необичайна и красива латинка Peace!
Писе, и писето  hahaha и лилиумът са разкошни!
Нели, вярно като за снимка са се строили и латинките, и розите Hug!
Добри, надписано, ненадписано - нали е подарено с любов Hug!
Надежда, баба китайка рязана ли е тази пролет? По принцип обичат слънце и вода, пробвай да й смениш мястото.

Да покажа и аз малко цветлета - винки:

Хоята пуска пъпка след пъпка:

Хибискусите:

Тази вечер отвори огромен цвят:

Бегонии:

Един рошльо Laughing:

Карамфилчетата почват да цъфтят:

Несебърският олеандър също:

И букет от селските ми гладиоли:

# 568
  • Велико Търново
mari-eta, да, пролетта я подстригах, смених ѝ горния слой пръст, всеки ден я поливам и пулверизирам листата, на тераса е... Не я знам какво иска  newsm78

# 569
  • Benelux / Varna
Страхотни красоти, Нели, Мариетка, напълниха ми очите вашите китки!!! Голяма красота!

Общи условия

Активация на акаунт