Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 588
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
виждам, че споделяте че вашите бебоци вече се будят все по-рядко през нощта. И ние ставахме по един път, но сега отново ни почнаха коликите и се буди по два пъти. Педиатърката ме съветва да давам вода със захар за да се отучи да се буди Thinking Аз кърмя и това означава, че освен да ставам да храня с вода, ще трябва да отделям време и за да се цедя. Споделете вашия опит, макар да съм наясно, че ще има различни мнения.
През деня кърменето все по-рядко завършва със спане. При вас така ли е?

Ами да, мойто бебче има дни в които през деня спи няколко пъти по 15-20мин, други дни пък като заспи се събужда след четири часа. При нас това с водата въобще не подейства, по скоро пробвай да го държиш колкото се може повече буден през деня и през нощта ще видиш, че ще спи повече, при нас така стана. А ако се буди от това, че го боли коремчето, не мисля, че вода и каквото и да било ще помогне Sad просто тези гадни колики трябва да преминат, малко остана...

# 406
Аз не се впечатлявам от повръщането. Баткото беше с ужасен рефлукс + постоянно преяждане. Повръщаше и пюретата, хем вече седеше. На 7 месеца го захраних. Педиатърката каза тогава, че ще спре, когато започна да му давам твърда храна. Така преминахме към Захранване водено от бебето и оттогава не е повръщал, освен като е бил болен. Дори мляко спря да повръща. (каката я бях захранила и нея така, просто с него заради повръщането дадох пюре, то се оказа, че не било добра идея.)
Захар и сол до годинка не давам.
Вода, при започване на захранването. Ако може да държи чашка, пие, ако не може, не пие Simple Smile.

Грозното патенце, постъпи така както ти говори здравият разум.

# 407
Грозно патенце
Постъпи както те води интуицията
И ние имахме същия съвет
Не го последвах даже не съм споделяла ,че не се храни по час
Аз продължих с нейния ритъм
Ние не повръщаме засега ,но имам чувството че през час е на гърда
Почти непрекъснато наддава мниго добре ,но живее на гърдата ми
Aldura ти беше споделила ,че едно от децата е било така до 5 месец
Та се успокоявам че не е ненормално
Продължава да се буди 3-4 пъти гърда и заспива
Запуши ни се слъзните каналче първо на едното после на другото око
Слагаме капки
Във вкъщи всички сме болни:(
Дано тя не се зарази давам и често да суче и се надявам да и се размине Simple Smile
А времето е ужасно подтискащо
Поне на мен така ми действа  #Crazy
Хубав ден   bouquet

# 408
BettyBoop, моята щерка също съкрати времето - от час и половина на 40-50мин.  Crazy Та като чета, че вашите деца е наяждат за 5-10мин. направо ми е непонятно.
Tам е работата, че не съм убедена, че успява да се наяде. Макар, че тя и като новородена не сучеше  кой знае колко време. Повече от 30 мин никога не е сукала. Наддаваме, но не и с бързи темпове. В границата на нормалното сме, но по-скоро на долна граница. Въпреки това педиатърът не вижда нищо, което да го безпокои. Може би просто има нужда от по-малко храна. Първият месец изобщо не спеше. Сега, в повечето дни, като хапне и заспива веднага. Така сме до към 14-15ч и след това иска да се разхожда, да гледа:) Вечер е леко драма, докато заспи. Тогава има и проблем със сукането. Реве ми над гърдата и какви ле не стойки трябва да правя, докато засуче. През нощта се събужда 2-3 пъти, сукне малко и заспи.
Много ме депресира и мен това време. Тъкмо се наканя да излезнем и завали. Започнах поне на терасата да я изкарвам, докато е сухо.
Момичета, вие влезнахте ли във форма след раждането? Аз свалих много рязко повечето килограми още седмица след раждането, но имам едни 5 кила отгоре, които не помръдват. Отделно имам чувството, че тазът ми се е разширил. Дали ще се прибере? Преди раждането никога съм нямала проблеми с кожата. Сега по горната част на краката ми се появиха някакви пъпчици, които много ме дразнят. Не знам какво да ги правя.

# 409
Благодаря за отговорите мамчета. Аз също не давам вода, но понеже лекарката така ме съветва (от което си правя извода, че явно не е много за кърменето) и затова се зачудих. Аз и само преварена не давам- изцяло сме на кърма. Кърмим се на поискване, без строг час. Ами помислете си- ние под час ли се храним или само когато сме гладни?! Peace
На 40 дни бяхме 5,200 кг., а на ден поне 6-7 памперса сменям. Доволно ангажименти си имам покрай малкия Simple Smile
Айде и аз да измрънкам за лошото време. Еми в неделя цял ден изкарахме в Южния парк- спа детето доволно. Друго си е навън!

# 410
Преди малко оставих девойката по гръб да спи, намерих я сега по корем. Време ли стана за обръщане вече?

# 411
Нашия юнак още преди да навърши месец го правеше номера с обръщане по корем, но разбираемо защото го мъчат колики и така му е най-добре за спане. Тъй че явно е въпрос на мотивация Peace

# 412
Aludra, по спомени, подпомогнати от интернет Simple Smile е рано - обръщане се очаква между края на 3-ти месец до към 8-ми, зависи от детето. Явно на вас ви се е паднала темпераментна девойка Grinning

За заместването на хранене с вода - така и не разбирам как са го правили преди този номер Grinning

# 413
Преди малко оставих девойката по гръб да спи, намерих я сега по корем. Време ли стана за обръщане вече?
предната вечер и на мен ми се случи и аз зададох същия въпрос явно наистина децата ни са по темпераментни моя беше на 8 дни когато вдигаше глава като му правех масаж на гърба а според педиатърките при които съмго водила е много жилаав тъй че май си е до самото дете кога ще започне да прави маймунджалъци

# 414
Аз подозирам, че е била подпомогната. На една страна, май може да се обръща, но на корем ми се струва, че някой и е направил 'услуга'

# 415
Аз подозирам, че е била подпомогната. На една страна, май може да се обръща, но на корем ми се струва, че някой и е направил 'услуга'
Точно щом се обръща на една страна само пада на корем

# 416
И ние спим значително по-малко вече. Дремва по 20-та минути, едва 3-4 пъти дневно. Остава ни драматично заспиването. Спи му се,  а не се предава. Изнервя се, търка личицето, ушите, стига до рев и се намесваме с баща му да му помогнем.
Аз мисля, че  ерано за пропусскане на хранене. вече сме коментирали тази тема. камо ли да лъжа детето с вода нощем. това са практикували едно време, чудя се и аз как гладен човек се лъже с вода.  Rolling Eyes Аз дори го будя когато лягам към 1 да хапне. иначе е по часовник- на 3 часа. И ние сучем по-кратко вече.
Благодаря ви за споделения опит за повръщането. Да, неприятно е постояното преобличане, но мен ме притеснява дали е в рамките на нормалното.   bouquet

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 23:01 от Nia_Nia_Nia

# 417
  • в 1001-та нощ
Руни сам не се обръща, но много спи по корем Simple Smile За щастие не повръща  Blush От десетина дни - много се смее и гука, голяма радост е Simple Smile

Будува, но вечер спи добре и се храни в около 4-5 ч. Не бих давала вода, освен, ако не иска вода. Случва се в жегите. ако иска да суче - му давам да суче. Не настоявам нощите да спи без храна - водя се по него  Blush

# 418
и мен двама лекари ме съветват вечер да не го кърмя а да го лъжа с вода че да свикнел да не се буди  newsm78 и аз не проумявам що за глупост е това, но веднъж пробвах като се събуди да дам вода - налочи се и след 5 мин ревеше от глад, и какво трябваше да го нахраня, а вече беше надут от водата  #Cussing out много се ядосвам като се вслушвам в съветите на много разбиращите около мен, винаги нещо се обърква  Thinking

По цял ден нашия дребчо си гледа юмрука втренчено, много му е интересно. По корем обича да седи, но го приема като игра - не вярвам някога да заспи така (поне не в близките няколко месеца). Вечер много се върти, мисля че обича да спи на обратно  Laughing Laughing Laughing главата опряна в лявата стена на леглото, краката опрени в дясно Laughing Laughing  добре че имаме обиколник . Сега от 2 дни го мъчи запек, много кофти страда, а коликите уж минаха и от 2 седмици не давам никакво лекарство.

Търка очите, дере си лицето и тн - чак се чудя нещо да не го боли и така да се изразява, не знам  newsm78

# 419
и моя си търка очичките аз все се чудя да не го дразни нещо там...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт