Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 732
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Лондон
Ами по мое мнение са еднакво безполезни Confused Лотария си е... Питай някоя съседка с деца, ако пък няма кого да питаш запиши някой и после ще го смениш...

# 91
В моето сърджари също уж се избира от 6 лекаря, но това е само формалност.
Като искам час ме питат кой доктор предпочитам, те ми казват той кога е на смяна и ако искам по-бързо, кой може да ме прегледа.
Заплювай си един, ако не ти допадне, смени с друг.

# 92
Благодаря, значи няма да го мисля толкова.

# 93
  • някъде в орбита...
Аз пак тук, след няколко дни ремонт  Tired

М@я, ако няма кой да ти препоръча лекар, направо си е като лотария. Иначе можеш като мен - записах лекар (най-близкия до нас), и след това като говорих с познати и разпитах насам-натам го смених  Peace

# 94
  • Англия
И при мен е както казва толумбата, няма значение кой ми е гп-то, всеки път съм при различен. А със зъболекарите как стои въпросът?  Аз съм със Maternity Exemption Certificate, ходих 2 пъти при един, но не съм доволна от обслужването. Мога ли просто да ида при друг за рутинен преглед, ако наскоро вече съм си правила или трябва да изчакам някакъв период от време?

# 95
Обикновено като сменяш зъболекарската практика и те сами те искат на преглед.
Ако не го направят, направо си поискай, няма какво да се чака.

# 96
  • Англия
А как става самата смяна -отивам в новата практика, без да уведомявам старата? Или има някаква процедура?

# 97
  • Манчестър
А как става самата смяна -отивам в новата практика, без да уведомявам старата? Или има някаква процедура?

Не знам как точно става, но аз като си намерих БГ зъболекар се регистрирах в неговата практика. На старата не съм казвала нищо още. Ще му мисля , като ме поканят за поредния рутинен преглед. Но мисля и друго,в друга клиника от веригата има БГ зъболекар и мисля да изискам трансфер, така ще ми прехвърлят цялото досие.

# 98
  • След завоя в дясно
Само се регистрираш в новата практика, те ще си изискат досието от старата.

# 99
  • някъде в орбита...
Само се регистрираш в новата практика, те ще си изискат досието от старата.

Peace
Важи и за лекар, и за зъболекар. И в двата случая трябва със записването да ти се назначи първоначален преглед за установяване на състоянието.  Wink

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 14:12 от InaV

# 100
  • Англия
Момичета   bouquet

# 101
Здравейте, майчета. Записвам се за тази група, че май ще ни е от полза. Hug
След като прочетох много постове и страници, искам да попитам има ли някои, които да е в Нортхемтон???
Таткото ни отива да работи там и ние ще го последваме с детенце, но за сега пред мен има доста въпроси  ooooh!
Извинявайте предварително ако вече са били задавани, но не съм намерила правилните отговори....
Дъщеря ни е на 3г. и в БГ посещава градина, един от въпросите ми е как седят нещата с градините в Англия? Четох някъде, че са доста скъпи?!? Но само не разбрах държавни ли са? Как става записването?
Също така ако някои може да ми обясни с две, три думи, какъв е стандарта на живот - квартири успях да намеря за порядъка между 500 -1200лири, без сметките.....
И още един въпрос относно детските - мога ли да получавам, не мога ли?  newsm78

Много ще съм ви благодарна, ако не ви досаждам да получа отговори, препоръки или дори съвети, тъй като новината ни дойде малко като гръм от ясно небе и сега съм много объркана......
  bouquet

# 102
  • UK
На три години има право на безплатни 15 часа седмично в прискуул, иначе градините са скъпи. На четири почват училище, което е безплатно от 9 до 3 следобяд.

# 103
  • UK
 Градините са доста скъпи от порядъка на 800- 1000 паунда на месец , някой са с включена храна други не. Когато дойдете, ще се ориентирате за градините в района. Обикновенно на сайтовете им всичко е описано , цената за половин ден , за цял ден , дали ще включва обяд или не.
 Ами стандарта всеки сам го определя. Най-големият разход за нас е наема , но няма как да направя компромис с мястото на което живеем. В момента позната си търси жилище и понеже се опитва да се вмести в много малък бюджет , гледа в квартали в които посред бял ден да те е страх да излезеш.
 За детските аз не съм наясно , но и аз имам въпроси за тях.

Обикновенните детски , които се полагат на всяко дете отглеждано в страната child benefit , ли се казват .
 Четох аз , четох и видях , че над определен доход се плаща данък върху тях и може да се откажеш .  Ето това не го разбирам :"You can choose not to get Child Benefit payments, but you should still fill in the Child Benefit claim form."   Длъжни ли сме да подадем заявление и после да се откажем. Според мъжът ми искаме , не искаме бенефит , трябва да го заявим.

# 104
  • Англия
Да, детските са child benefit. Това с данъка върху тях важи само ако някой от родителите получава над 50000 гидишно. В такъв случай едва ли ще опрете до 82 паунда детски. Отказваш да ги получаваш, защото след данъка те ще са нула, но подаваш молбата все пак, защото годините, през коити имаш право на детски имат отношение към пенсионната система (но не стм наясно точно какво)

Общи условия

Активация на акаунт