Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 803
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • UK
  Благодаря за отговора.   bouquet

Значи съпругът ми е прав , че трябва да подадем подадем все пак декларация. Да като ги смятахме с калкулатора излезе , че ще вземем един паунд.
 И все пак 80 паунда са си пари , а не са малко данъците които плащаме.

# 106
  • Англия
Ако ти не работиш подайте декларацията от твое име, така този "стаж " се зачита на теб. Четох го като препоръка кън самия формуляр. Ние така направихме.
Редактирам, за да не пиша нов пост :ще ти трябва НИН, така че,акп нямаш, направи си час

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 16:06 от ana.ana

# 107
  • UK
 Ами да , има логика.  Thinking
 Супер , пак ти благодаря.

Прав беше мъжът  ми като ми каза: "питай в бг-мамата най-добре" .

# 108
  • София
Здравейте!

Връхлитам с един въпрос, надявам се да можете да ми помогнете.

Сестра ми и зет ми искат да отидат на гости на техен приятел в Англия, за седмица, през лятото. За сестра ми като гражданин на ЕС няма проблем, но зет ми не е българин, не е и гражданин на ЕС. Интересуваме каква е процедурата, за да могат и двамата да посетят страната?
Изисква ли се виза за него? Дълга ли е  процедурата? И изобщо всякаква информация ще ми е от полза.

Предварително благодаря на отзовалите се! Hug  bouquet

# 109
  • Лондон
Явно апатия обзе темата... Нямам друго обяснение на факта, че никой вече не се възмущава от факта, че пак се задават едни и същи въпроси, по които е писано 1001 пъти в предишните теми... и в тази също ...
Ana.ana, а знаеш ли че на 50к на година данъкът е 40% Embarassed Когато направиш простата сметка, разбираш, че детските не са нещо, до което си "опрял", но все пак когато плащаш толкова данъци, ти се струва нечестно някой дошъл вчера в страната да взема детски, които на теб не ти се полагат Tired

Веси, за каква националност става въпрос все пак? Визи се вземат от английското посолство по местоживеене, но условията зависят от каква националност е искащият виза

# 110
  • София
Цвета, сириец е, но има пребиваване тук, както и разрешително за работа и си работи. Rolling Eyes

# 111
  • Лондон
Ако "тук" е България, виза би трябвало да се поиска от английското посолство в София...

# 112
  • Варна
Момичета може ли някой да ми обясни като на дете, какво точно ще плащам като притежател на кредитна карта. Мъжът ми си е наумил, че иска такава.
Гледам тези и не мога да си избера.
http://www.tescobank.com/creditcards/compare.html
Ще я ползваме основно да пазаруваме по разни сайтове, че било по безопасно доколкото разбрах. Ако се налага да си търсиш парите при някоя сделка. Не виждам нищо за годишна или месечна такса. И този процент при покупка ако погася задължението в рамките на 40 дни както е в БГ дължа ли ги/имам в предвид след като минат тези първи промоционални месеци без лихва/?

# 113
  • София
Ако "тук" е България, виза би трябвало да се поиска от английското посолство в София...

Благодаря ти, ще поровя в сайта им. Hug

# 114
  • Bristol
Цвета, сириец е, но има пребиваване тук, както и разрешително за работа и си работи. Rolling Eyes
Веси, виж този линк най-вероятно ще ти даде отговор на въпроса:
https://www.gov.uk/check-uk-visa

Борикс, зависи от кредитната карта. Има кредитни карти без никакви такси и никакви лихви, ако изплатиш сумата преди договорената дата. Това е хубавото на кредитните карти, че са защитени, ако някой тръгне да пазарува с тях онлайн. Хубаво е и за кредитната ти история и рейтинг, ако разбира се погасяваш дълговете си навреме.

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 22:25 от Merry

# 115
  • София
Веси, виж този линк най-вероятно ще ти даде отговор на въпроса:
https://www.gov.uk/check-uk-visa

Точно го разгледах, отговорих си на доста въпроси. Благодаря!
Тайно се надявах да може да пътува зет ми без виза, като съпруг на сестра ми. Ще подават документи тия дни, за да могат да пътуват през август!

# 116
Явно апатия обзе темата... Нямам друго обяснение на факта, че никой вече не се възмущава от факта, че пак се задават едни и същи въпроси, по които е писано 1001 пъти в предишните теми... и в тази също ...

Възмущавам се  Mr. Green

Борикс,

Не са точно 40 дена, но да, пак имаш дата, до която, ако погасиш цялото задължение и нямаш лихва.
Всичко много ясно е обяснено в извлечението-еди колко си пари дължите.
Пълно плащане до еди коя си дата, няма лихва. Минимално плащане до същата дата, еди каква си очаквана сума на лихвата после.
Наказателните плащания, за пропусната поне минимална вноска, са описани в договора.

Уф, на края на годината, преди Офстед проверка, хич, ама хич не ми е работно  Confused

# 117
  • Cambridge, UK
Момичета, да попитам при проблем с невръщане на депозит към кого мога да се обърна?
С хазайна се разбрахме, че ще му оставим един месец наем заради това че напускаме къщата предварително и уговорката ни беше да си платим сметките той да провери, че всичко е платено  и да ни върне остатъка от депозита, но нещо се скатава. Вдига ми, но казва че 10 дена бил извън града, че имал работа и ангажименти и т.н. последно уж до края на миналата седмица трябваше да ни преведе парите, но уви ... Днес ми писа смс, че ще ми се обади по-късно и до там.  Close

# 118
  • На острова
Оф, и аз се възмущавам, ама какво от това.. Като се заговорихме за идване в Англия и почнах да чета / всички теми от до/, да си записвам, да си търся и да си проучвам. За около година и половина две дотолкова ми беше ясно всичко, че давах акъл на мъжа ми дистанционно от БГ. Как пък веднъж не зададох въпрос от относно: градини, джипи-та, ваксини, детски, наеми.... Най-малкото, че Google е нещо много полезно, а и като идвате насам се предполага да знаете малко език - пишете си в гугъл и всичко ви излиза... Точно с тази ми слабост /че очаквам всички да се подготвят и да са организирани като мен/ ги заинтригувах на успешното ми интервю...

За детски пуснахме още преди НГ, още няма резултат.

Тук колегите ти в офиса като имат рожденик как е прието - събират ли се пари за подарък? Че наближават два рожденни дни и не знам как се процедира.

Може ли да му кажете как е идиома "за разнообразие" /например: да свърша нещо друго за разнообразие/ пробвах с речници и не ме задоволява резултата. Не е и for fun в никакъв случай, предполагам Joy

# 119

Тук колегите ти в офиса като имат рожденик как е прието - събират ли се пари за подарък? Че наближават два рожденни дни и не знам как се процедира.

Може ли да му кажете как е идиома "за разнообразие" /например: да свърша нещо друго за разнообразие/ пробвах с речници и не ме задоволява резултата. Не е и for fun в никакъв случай, предполагам Joy

~Миа~, може и да събират пари за подарък, а може и въобще нищо да не правят за рожденика. Най-добре е да питаш някой колега как процедират.

"For a change" става ли? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт