Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 521
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • UK
Аз това лято сигурно няма да си ходя, освен ако не се наложи да се прибера за известно време, надявам се да не се наложи. Заела съм се да си разглеждам опциите (каквито почти нямам) и ще видим какво ще се случи, в краен случай ще търся друго семейство и ще се надявам да не са по зле от тези.

# 46
Мърморанке - тези дни гледам за градина за малкия. Беше споменала за какви пари работиш с 3 деца + домакинска работа. Като сравнявам с градинските такси и не мисля, че ще имаш проблем да си намериш друго семейство
Стискам ти палци!

# 47
Да се запиша и аз.

И да не съм съвсем само запис, някой по преди беше питал за детски книги на български да се купят от Англия. Онзи ден видях, че в amazon.co.uk има български книги. Вероятно и детски има, обаче по заглавие точно трябва да се търси. Знам, че някои от българските издателства си пуснаха книгите в амазон.ком, явно и е uk са успели.

# 48
  • UK
Мърморанке - тези дни гледам за градина за малкия. Беше споменала за какви пари работиш с 3 деца + домакинска работа. Като сравнявам с градинските такси и не мисля, че ще имаш проблем да си намериш друго семейство
Стискам ти палци!
Мда, по принцип о пер е най евтиния вариант за помощ в деца/домакинство, малко по скъпо е отколкото на мен ми плащат, но за около 400 на месец имат 5 дни седмично някой да им гледа децата и да чисти, като в замяна трябва просто да имат отделна стая и баня за момичето. Само че някои прекаляват, страх ме е да не са по зле от тези, понеже има всякакви психари... А и съм минала възрастта за такава работа, не съм неориентирана 19 годишна... Ще видим, това ще ми е предпоследната опция (преди връщане в България) ако не мога да измисля нищо друго...

# 49
  • На село (близо до Лондон)
Хубаво за лятото сте сте разприказвали, а то навън студено и вали Sad.

tzvetak питаше работещите какво ги правим децата през ваканциите, ако не сме на почивка. Ще ти кажа, но няма да ти върши работа. Имам множество деца  Wink и работя от вкъщи. Децата, голяма част от времето си играят добре в градината (катерене на дървета, футбол, къщички, охлюви, и други) и в къщи (майсторене на къща за птици и тн, trade на картички и тн). Сутрин пишат домашни/свирят (най-малкия маца).
От две години не съм имала "I'm bored"; послушах съвета на една мъдра приятелка с порастнали деца: дадох ехтра задължения из къщи-голяма къща много работа има по нея. И така не съм го чула този израз, а го чакам че мноого работа имам да се върши Twisted Evil.

milada леко местене и по малко нерви. Трудна работа си е!

# 50
Търсих за нещо предната тема и видях, че линкът в първия пост на тази не е верен. Само не знам дали не е късно да се поправи вече...
Малкият днес има рожден ден и му подарихме колело, само че времето хич не става за разходка. Нормално лято ли е това или ще се постопли все някога?  Confused

# 51
  • Лондон
GI, мерси, но това наистина е неприложимо при нас, нито имам много деца, нито голяма къща, нито мога да работя от къщи всеки ден Confused Сега за една седмица става, но цяло лято в никакъв случай... Ще пробваме тази година в Бг, пък догодина ще чертаем други планове...

М@я, ти шегуваш ли се... Свиквайте, може и да има някой друг ден по-топъл, но може и да няма Simple Smile Както писах, в момента детето играе тенис навън, следобяд ще кара колелото... И така Simple Smile Една година ги броихме точно 5 дни през летните месеци, които бяха топли по моите стандарти, а на 26.8 палехме камината, че тогава имахме такава Simple Smile

# 52
 Shocked ще ми трябва малко време да свикна, но щом се налага....
преди две седмици хванахме тен, надявах се, че сме достатъчно на юг за някакво лято.

# 53

Малкият днес има рожден ден и му подарихме колело, само че времето хич не става за разходка. Нормално лято ли е това или ще се постопли все някога?  Confused

Това по български  Grinning
Дъждобран и гумени ботуши и всяко време и идеално за разходка.
Да ви е живи и здрав рожденника и весело шляпане из локвите.

# 54
Благодаря!
Подозирам, че поне веднъж ще падне. Не ми се иска да е в локви...
Иначе излизаме често, не си стоим само в къщи, но е по-скоро да свършим нещо. Не сме ходили до люлките примерно от няколко дни.

# 55
Една година ги броихме точно 5 дни през летните месеци, които бяха топли по моите стандарти, а на 26.8 палехме камината, че тогава имахме такава Simple Smile

Ха ха ха направо доста депресивно звучи  Laughing. Аз уж психически съм подготвена, че времето няма да е топло и слънчево като в България и все пак. Едно е да си го мислиш предварително и съвсем друго като ти дойде до главата. Но пък има и по-зле и се оцелява, това ме успокоява  Mr. Green. Моя много добра приятелка живее в Брюксел там по нейни думи е много студено. Юни месец била ходела с палто  Shocked newsm78. Аз като й ходих на гости, но беше есента ми се видя нормално времето или просто уцелих топло и слънчево време.

М@я да ти е жив и здрав рожденика Simple Smile!

# 56
Цветак, ти явно си заморничева (така ли се пише?) Grinning Аз не обичам да е по-топло от 24- 25 градуса. В къщи се поддържа температура около 23 градуса през деня и около 19 градуса през нощта. Тази пролет времето не е супер зле - вече имаше няколко слънчеви уикенда, меко е ,няма силен вятър.
Мая, не се плащи, миналото лято юли месец беше много слънчев и приятен. По принцип това че вали не трябва да ви спира. Тук децата вече са масово по сандали и къс ръкав. В неделя видях доста хора (включително деца) да влизат в морето, при положение че морската вода тук никога не става топла.

# 57
  • Bristol
М@я, честит рожденик!

GI, точно вчера пробвах този метод. Малката и брат й вчера и днес се гледат в къщи. Синът учи, защото има изпит по биошогия следващата седмица, а щерката се помотва из къщи и сама уж се забавлява. Прибирам се и тя ме посреща, че й било скучно. Веднага й предложих да отидем заедно да напазаруваме храна и да приготвим вечерята Wink Познай дали я видях после, докато не сервирах вечерята!
Цвета, ние с мъжа се редуваме за гледане и с приятели менкаме децата. Утре е при приятелка, а вечерта я водя при друго приятелче с преспиване и чак петък вечерта ще си я прибера. Има и разни клубове с интересни занимания към спортните центрове, във фермите или зоопарковете, при нас и в един театър предлагат театрално училище и по цял ден ги забавляват. Но моята е голяма консерва и не ще да ходи, ако има други опции. Трябва да се порови и потърси човек.

# 58
  • След завоя в дясно
М@я, честит рожденик и то мен!
Merry като каза преспиване се сетих, че забравих да ви се похваля Laughing
Моят син е член на младежкия клуб на Арсенал и получава разни списания всеки месец. В едно от списанията имаше възможност, ако отговори на зададения въпрос да участва в томбола, и ако спечели наградата е преспиване една вечер на стадиона на палатков лагер. Въпроса си беше доста труден отне му доста време докато намери верния отговор, но успя и взе че спечели. Беше там миналия Петък, валяло ги е дъжд през повечето време, но детето беше на седмото небе. Имали са тренировка, различни томболи и игри, също и нещо като тур из стадиона. Храната и всичко необходимо им беше подсигурено и за всичко това не сме платили и стотинка. Имало е деца от Норвегия и от Чехия спечелили и дошли специално за това събитие.

# 59
Благодаря момичета!
Ell звучи като незабравимо преживяване. Браво на детето.

Общи условия

Активация на акаунт