Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 840
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • UK

Нека се върнем на английските рецепти...

Ух, досега в темата не сме обсъждали английски рецепти. Нещо да препоръчате, което си струва да се опита и е типично английско, защото аз досега удрям на камък. Нищо не ми е вкусно, чай не пия... Rolling Eyes

Аз имам много, много скучен уикенд. Сама съм, приятелят ми беше нощна смяна в петък срещу събота, а днес е на работа от 7 сутринта до полунощ. Добре, че е компютърът...и йогата днес сутринта.

Дано при вас е било по-забавно!

# 616
Как нищо вкусно?! Обожавам почти всички сладки, които съм опитвала, кейкове, чийзкейкове, мъфини и всякакви подобни неща Simple Smile
Онзи ден правих проЗт Лемън кейк, можеш с това да започнеш  Mr. Green
И айсинг  Sunglasses

Да, моят уЙкенд протече добре. Разходка, кафенца, шопингче, подреждане на дрехи и така.... Heart Eyes Стягаме багажерите, перем, гладим, изобщо натоварен график  Mr. Green

# 617
При мен също е малко скучно. Мъжът ми работи и двата дни, че другата седмица би трябвало да заминаваме на почивка. Но вторник имам среща с midwife, при която ще разглеждаме резултатите ми от кръвния тест - втория за желязо, глюкоза и антитела, и не знам какво ще стане. Скоро имах проблем с кръвното - беше ми толкова ниско, че ме закараха в болницата. За час-два се оправих, но 2 листа ми изписаха в картона и сега като го види тая жена, ме е страх, че ще ми забрани да пътувам. Вторник влизам в 28-ма седмица, а на връщане ще съм 30-та. Иначе се чувствам добре и така ми се ходи на море, че чак две не виждам  hahaha Дано всичко е ок, а багажа го стягам точно за 1 час  Whistling

# 618
  • UK
Как нищо вкусно?! Обожавам почти всички сладки, които съм опитвала, кейкове, чийзкейкове, мъфини и всякакви подобни неща Simple Smile
Онзи ден правих проЗт Лемън кейк, можеш с това да започнеш  Mr. Green
И айсинг  Sunglasses

Верно, опитвала съм един lemon drizzle cake и ми беше харесал. Мъфини, скоунс и някакви подобни изобщо не обичам. Но точно в този момент може би нямаше да  е лошо да имм нещо подобно под ръка - почти не ядем сладко и не купуваме, а точно когато ми се иска да има нещо мъничко, естествено няма нищо.  Cry

# 619
  • До хладилника, който обичам
Харесвам местните сладкиши, защото не са толкова сладки. Повечето от българските рецепти са с толкова много захар в тях, че ми залепват устните и като ги приготвям, обикновено намалявам захарта драстично.

# 620
  • UK
Аз не им харесвам тортите, много са сухи, но харесвам разни кремообразни неща като трайфъл и чийзкейк. Не знам откъде са произлезли, всъщност. Онзи ден приятеля ми ме заведе в един бар да хапна малко месо и аз, та им харесах барбекюто, само без противните бейкд бийнс, направо ми се повръща от тях. Тук нали най близкото нещо до месо, което ям, е пилешко от Айсланд (десет парчета за един паунд), та му се бях оплаквала, че направо ми се реве за месо. Simple Smile

Още седмица и половина и се махам от тук, направо не мога да повярвам. След известни перипетии имах два варианта - самостоятелна стая в къща с още три момчета които не познавам, всъщност само единия и само онлайн, или да се преместя при въпросния приятел, с когото обаче се познаваме от един месец. След няколко инфарктни дни, вкоито първо той се опитваше да ме убеди да си търся друга работа като тази, после като разбра за момчетата издивя от ревност, после имаше един момент на "ако се преместиш при тях се разделяме", което е разбираемо, понеже с това другото момче което ми предложи стаята се запознахме в сайт за запознанства все пак, не съм и очаквала той да го приеме спокойно, в един момент на мен ми писна и му казах да си гледа работата и че няма да се занимавам с неуравновесени ревнивци и с всичката тая драма. Той се успокои и сега е съвсем миличък и кротичък и ми предложи да живея у тях. Не е идеално, той живее в самостоятелен апартамент с две котки, но идеята е да е само за няколко месеца, съгласен е да направим лек освежителен ремонт, да се откаже от миризливите клечки които толкова обича, а на мен ми докарват главоболие и да ми направи достатъчно място. Ще се опитам да си намеря работа веднага и да събирам пари за отделна квартира, дано да се получи съжителстването с него поне за няколко месеца. Той живее в Портсмут, та се махам и от грозния Саутхамптън. Simple Smile Поне с него няма да ми е неудобно че ми купува храна и всичко необходимо докато започна работа.

# 621
  • UK
МГМ, звучи добре! Пък и намирисва на нещо по-приятно от чисто съжителство и работа. Нищо, че ти така делово ни го разказваш Wink. Успех!

Ние откакто сме тук, аз много залитам по говеждото место, а знаете, че в България хич не е хубаво, нито популярно. В Лондон бяхме ходили в един стейкхаус и много ми хареса кървава пържола Simple Smile.

Така ми е писнало иначе това пилешко, което приятелят ми настоява да ядем доста често, трябва да му правя какви ли не заклинания, за да има някакъв вкус и аромат.

# 622
  • Bristol
Добро утро,
чудя се прието ли е да се носят цветя първия ден в училище? Мислех да вземем някаква саксийка с цвете за стаята му.
Не, не е прието. Само края на годината се подаряват неща за учителите или само благодарствена картичка може да се даде.

И аз днес звънях на 999, но като свидетел. Нищо не могат да направят, не че съм очаквала че ще могат, но се надявах поне да сплашат едни нахакани дребосъци. Няма нищо общо дали си чужденец или местен, просто полицията и закона са с вързани ръце, когато информацията е оскъдна. Да не говорим, че им орязаха бюджета и съкращения направиха и за съжаление нямат ресурси да се разследва всичко  Rolling Eyes Развалих си настроението заради тези хлапетии Sad Иначе много хубаво си изкарахме в събота, ходихме на поредния разкошен парк с малката и приятели. Уж никой не можеше да дойде и накрая събрах четири семейства  ooooh! А днес ходихме да гледаме Малифисент, рядко ходя на кино, но това филмче ме грабна с идеята си и се радвам, че го видях на голям екран. И точно като се прибирахме с малката от киното се сблъсках с тези, тръгнах да разтървавам сбили се тинейджъри, луда работа  Rolling Eyes Поне да ги бях снимала, но хубавите идеи не ти идват точно когато ти трябват!

Аз много обичам местните пайове, дали с риба, телешко или агнешко, няма значение, а най-любим ми е steak and kidney pie   chef Винаги като ходим в пъб първо търся в менюто пай. А не обичате ли наденички, с йоркширски пудинг, задушени зеленчуци и мнооого грейви  Mr. Green

# 623
  • UK
МГМ, звучи добре! Пък и намирисва на нещо по-приятно от чисто съжителство и работа. Нищо, че ти така делово ни го разказваш Wink. Успех!
Надявам се, ще видим как ще е. Все пак едва се познаваме... Simple Smile

На мен са ми отвратителни тукашните наденички... Слагат им някаква сладникава подправка, нямат вкус на месо ами на онази изкуствената кайма, с която майка ми готви като пости.

# 624
  • Bristol
На мен са ми отвратителни тукашните наденички... Слагат им някаква сладникава подправка, нямат вкус на месо ами на онази изкуствената кайма, с която майка ми готви като пости.
Болшинството са с 25-30% месо, но има и такива с по 90%, но са и значително по-скъпи. Пробвай ги тях и ще видиш разликата  Peace

# 625
  • UK
Може, не знам, ама барбекюто в бара беше супер. Simple Smile Само да не му слагат боб. Simple Smile

# 626
  • UK
Ееех, английската кухня... показателно е смятам, че националното ястие за 2013 определено чрез гласуване е къри  Mr. Green Пък и все пак, малко са местата където имаш full english за закуска /пържен бекон, пържено яйце, пържена наденичка, пържено картофено изделие и боб в доматен сос/, сандвич за обяд и fish&chips за вечеря  Joy Това образно казано де, не казвам, че това се яде всеки ден. Иначе като цяло не харесвам английската кухня, ни 'нормалната', ни десертите. Повечето е едно такова тежко, пържено и само месо, месо, месо и теста разни, пък за gravy-то нямам думи, въпреки че по отвратност слагам май marmite първо  Mr. Green Десертите са или разни сухи блатове мацнати със сладко помежду и обииилно намазани с масло и захар отгоре /т.нар. icing/, или наблъскани с алкохол и/или стафиди.
Признавам, че въпреки, че мм е англичанин, рядко ядем типично английска кухня. Той иначе много си тачи пържолите, ама аз телешко изобщо не обичам та е сам в това начинание. Наденичките - не съм голям фен, но има и много хубави - ние обикновено се снабдяваме от local markets като има, по голямо разнообразие има и сме много доволни от качеството, не са като от супермаркета.
Чийзкейка ако не се лъжа е американско произведение - обожавам/х/ го, но за съжаление, не мога да го ям вече, заради dairy intolerance.

МГМ - вярвам, че всичко ще се нареди при теб, браво за раздвижването!  Hug

# 627
Здравейте момичета.

Голден радвам се че се оправя момченцето ти Hug

Бу чрд на прекрасната ти дъщеря.

Биляна дано  мъж ти се оправи  бързо.

МГМ много успех.

Комаре, пожелавам ти успех, дано да успеете Peace

Аз съм нещо....... абе както и да е, чакам си почивката Whistling

# 628
  • UK
Благодаря ви, ще споделям как върви Simple Smile

# 629
  • Англия
Момичета, можете ли да ми препоръчате къде можем "да мръднем " за разходка, някъде около час, час и половина от Кеймбридж, да се разходим, да разгледаме нещо и да не е Лондон и Оксфорд ?

Общи условия

Активация на акаунт