банален въпрос

• 2 665
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,извинявам се,че отново повдигам този въпрос,знам че е писано по него,но аз лично не мога да схвана:как да разбера кой е деня,в който се започва нов месец от бременността?...разбрах,че няма нищо общо с термина

# 1
# 2
# 3
  • София
Здравейте,извинявам се,че отново повдигам този въпрос,знам че е писано по него,но аз лично не мога да схвана:как да разбера кой е деня,в който се започва нов месец от бременността?...разбрах,че няма нищо общо с термина

Аз си го следях по датата на термина. Ако на 11 число ми е термина. На всеки следващ месец на 11-то число влизах в следващият месец - 2, 3, 4, 5 месец и т.н.

# 4
Наистина е много объркано обяснено.  Peace

Аз също си следях месеците посредством термина. Не знам дали е било правилно. Все едно до термина да са минали 9 пълни месеца.  newsm78

# 5
  • Телиш/Плевен
Аз ги следя по тази таблица: Peace

# 6
  • Майна Сити
Цитат от друг сайт:

Цитат
Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена

!!!Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

# 7
Мда, принципно е така.
Защо обаче всеки трети месец се състои от 5 седмици вместо от 4?!  newsm78

Много е объркано...
Бременността била общо 10 лунарни месеца, всеки от които с продължителност 28 дни или 4 седмици. Т.е. 40 седмици общо.  Crazy

# 8
  • София
Мда, принципно е така.
Защо обаче всеки трети месец се състои от 5 седмици вместо от 4?!  newsm78

Много е объркано...
Бременността била общо 10 лунарни месеца, всеки от които с продължителност 28 дни или 4 седмици. Т.е. 40 седмици общо.  Crazy

Защото почти всеки месец в годината има повече от 28 дни, нали? Два от този, 3 от средващия и 2 от по-следващия като горница ти идват още 1 седмица.

Направете си лентички/тикъри и те сами ще ви показват в коя седмица и кой месец сте.

Общи условия

Активация на акаунт