Счетоводни въпроси

• 130 760
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Благодаря ви,момичета!  bouquet

# 152
Каква е процедурата по публикуване на ГФО в ТР?

# 153
Ето,онагледено с видео :
Скрит текст:
http://www.registryagency.bg/bg/services/trgovski-registr/video-uroci/podavane-na-zayavlenie-g2/

# 154
Благодаря, доколкото разбирам нужни са:
- ГФО
- Заявление Г1
- Протокол от общо събрание
- Декларация по чл. 13, ал. 4
- Документ за платена държавна такса (25 лв.)

Възможно ли е документите да се занесат в АВ?

# 155
Благодаря, доколкото разбирам нужни са:
- ГФО
- Заявление Г1
- Протокол от общо събрание
- Декларация по чл. 13, ал. 4
- Документ за платена държавна такса (25 лв.)

Възможно ли е документите да се занесат в АВ?

Да,но лично или с нотариално заверено пълномощно и таксата е друга-пише я в сайта ,мисля че е двойна.

# 156
Благодаря още веднъж  Hug
И тройна да е таксата, пак няма да е на цената, която ми обявиха любимците от счетоводството (200 лв.)  Whistling

# 157
Малко са се пооляли от счетоводната ви къща, но пък си е работа подаването на ГФО, която не е счетоводна при това  Peace

# 158
Как 200 лв? Това не се ли включва в обслужването ви?

# 159
Ами в договора ни е включено само изготвянето на отчета, но 200 лв. за подаване, при това електронно, ми идва малко в повече  Crazy
Наясно съм, че не е счетоводна работа, но от това, което видях и прочетох, не е и работа, която да изисква кой знае какви компетенции  Wink
Ще отделя няколко часа и ще го подам сама.

# 160
Привет. Съкратена съм, мина 1 месец след освобождаването ми и не съм започнала работа. Фирмата ми дължи обезщетение по чл. 222, пратих им копие на трудова книжка + декларация, че не съм започнала работа и говорихме многократно по телефона. Мисля, че няма да ми го изплатят, вече не ми вдигат даже.

Как се процедира с подаването на жалба? В инспекцията по труда ли се подава, какви документи са нужни и т.н.?
Като подам жалба, те ще проверят сигнала и след това ще ги задължат да изплатят обезщетението или нищо няма да се случи, освен ако не ги осъдя, но май не ми се занимава с това?

Благодаря ви.

# 161
Отиди в Инспекция по труда, като си носиш заповедта за прекратяване на договора (в нея трябва да е вписано дължимото обезщетение), също и трудовата книжка. Там ще ти кажат какво и как.

А защо не отидеш направо във фирмата, вместо да им звъниш по телефона? Отиди и им кажи, че ако не ти платят ще се оплачеш в Инспекция по труда. Обикновено се задействат, за да нямат разправии с ИТ.

# 162
В случаите на неизплатено обезщетение за каквото и да било, се завежда дело по съдебен път. Ако трудовите ти взаимоотношения с фирмата вече са прекратени, ИТ не могат да направят кой знае какво. но не ти пречи да идеш до там или да им изпратиш мейл. Май имаше и горещ телефон на сайта им.

# 163
Благодаря ви. Ще отида на място в ИТ и ще видим какво ще ми кажат. На фирмата звъня по телефона, защото седалището им е в друг град и не ми е удобно да ходя до там, далече е.

# 164
Данъчна декларация може ли да се подаде по настоящ адрес и ако не може, във всички пощенски клонове ли може да се изпрати?
Интересува ме също плащането на данъка. Какво основание се пише в платежното и в един ден ли трябва да стане плащането и подаването на декларацията?

Общи условия

Активация на акаунт