Счетоводни въпроси

• 130 844
  • 1 044
  •   2
Отговори
# 840
  • Пловдив
Здравейте!Вярно ли е,че фирми без дейност от тази година няма да подават нулеви отчети към НАП и декларации към Агенция по вписванията?Става въпрос за СД.Благодаря!

# 841
  • софия
Наистина ли уп2 и уп3 отпадат при напускане от работа.Днес напуснах и счетоводителя на фирмата каза,че вече не се издават.

# 842
Наистина ли уп2 и уп3 отпадат при напускане от работа.Днес напуснах и счетоводителя на фирмата каза,че вече не се издават.

За периоди след 01.01.2000 г. не се издават вече удостоверения за пенсиониране, да.

# 843

За периоди след 01.01.2000 г. не се издават вече удостоверения за пенсиониране, да.
Дори и когато осигурителния и трудовия стаж не съвпадат?

# 844
  • Русе
Когато осигурителния и трудовия стаж не съвпадат, на мене миналата година ми поискаха УП 3.

# 845
  • Русе
Принцеса Лея, фирмите без дейност не подават в НАП, но подават в статистиката и в Агенцията по вписванията. В Агенцията се подава една декларация за неактивност, заедно с Г2 и не се плаща такса. За събирателните дружества не зном, дали има нещо по-различно.

# 846
Здравейте,
Опитах се да подам онлайн декларация по чл. 55, ал. 1 по ЗДДФЛ. Попълних си всичко, натиснах "Потвърди", даде ми надпис "Вие попълнихте тази част коректно" или нещо от сорта и така си остана. Още не се е появила в акаунта ми, нямам и потвърждение с входящ номер по мейл. Подадох преди 10-ина мин. Според вас, подадена ли е или да подавам наново (да не вземе после да се окаже, че съм подала 2 Simple Smile )? Честно казано, не помня предния път като подавах онлайн какво ми изписа, но помня, че тогава нямах чуденки подала ли съм или не съм.

# 847
Здравейте,
Опитах се да подам онлайн декларация по чл. 55, ал. 1 по ЗДДФЛ. Попълних си всичко, натиснах "Потвърди", даде ми надпис "Вие попълнихте тази част коректно" или нещо от сорта и така си остана. Още не се е появила в акаунта ми, нямам и потвърждение с входящ номер по мейл. Подадох преди 10-ина мин. Според вас, подадена ли е или да подавам наново (да не вземе после да се окаже, че съм подала 2 Simple Smile )? Честно казано, не помня предния път като подавах онлайн какво ми изписа, но помня, че тогава нямах чуденки подала ли съм или не съм.

Виж в справката за подадени декларации дали се обработва файла. При подаване иска ПИК или паролата за ел.подпис.

# 848
В справката изобщо я няма. Излиза ми само предишната подадена.

# 849

Дори и когато осигурителния и трудовия стаж не съвпадат?

Да.
Когато осигурителния и трудовия стаж не съвпадат, на мене миналата година ми поискаха УП 3.

Промяната е от 01.01.2018

# 850
  • Русе
Кафенце, и аз имах твоя проблем. Оказа се, че НЕ съм подала. Трябваше накрая още нещо да се направи, вече не помня какво, само помня, че се чудих и аз като тебе. Пробвай пак, огледай добре по екрана, къде още трябва да се натисне.

# 851
В справката изобщо я няма. Излиза ми само предишната подадена.

Е, значи не е подадена според мен. Поиска ли ти ПИК или парола за потвърждение преди подаването? Ако не - нищо не си подала.

# 852
Ами влязох отново, седеше си попълненото ми и пише "Вие потвърдихте успешно тази част". То хубаво, ама аз друга част не виждам, а и да има, не виждам как да премина към нея. Някакви идеи?
Не, нищо не ми иска. Излиза ми само надпис "Вие потвърдихте успешно тази част". Не ме пренасочва, не виждам къде да търся следваща част или следваща стъпка.

# 853
  • Русе
Погледни хубаво целия екран, имаше някъде горе ПОДАВАНЕ или нещо подобно.

# 854
Ами влязох отново, седеше си попълненото ми и пише "Вие потвърдихте успешно тази част". То хубаво, ама аз друга част не виждам, а и да има, не виждам как да премина към нея. Някакви идеи?
Не, нищо не ми иска. Излиза ми само надпис "Вие потвърдихте успешно тази част". Не ме пренасочва, не виждам къде да търся следваща част или следваща стъпка.

Горе в ляво излиза едно поле "проверка и подаване" или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт