Счетоводни въпроси

• 130 750
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 975
Благодаря Flowers Hibiscus

# 976
НАП имат ли имейл на който отговарят на въпроси за ФЛ и техните задължения?

# 977
  • Русе
МИСЛЯ СИ, ЧЕ ДАВАТ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ САМО ЛИЧНО.

# 978
  • В полите на Пирин планина
НАП имат ли имейл на който отговарят на въпроси за ФЛ и техните задължения?

Извадете си ПИК код от НАП и си вижте задълженията. Иначе  - на гише.

# 979
  • при него
Вие за плащане няма изобщо нужда да ходите в НОИ. Във всяка банка можете да направите превода. В НОИ ще отидете след плащането, за възстановяване на правата.
Момичета, само да допълня по темата за плащане на ЗО.
Преди месец бяхме приятно изненадани, че през сайта на НАП имаше функция да се плати с кредитна карта. Сметнахме дължимите суми с калкулатора на сайта, заедно с дължимите лихви и платихме цялата сума с кредитната карта. До тук всичко беше песен Simple Smile Викам си.. Ей и нашите данъчни са се модернизирали Simple Smile Отивам чинно на следващия ден в подразделението на НАП по местоживеене да подам декларация 7. За съпруга ми, аз като пълномощник. Попълвам данните и на двамата в декларацията, както е редно. Служителката на гишето, много любезна, влиза в системата и ми казва, че дължим още около 40 лева. Показвам аз веднага снап-шот на калкулатора от сайта на НАП и платежното, за да се види, че каквотот е сметнал калкулатора, най-съвестно сме го платили. Тя казва, да ама при мен излиза друго (което не може да ми го покаже на нейния екран разбира се...) ако искате да му възстановим правата трябва да доплатите и тази сума. ОК, 40 лева не е драма, платих си при тях с дебитна карта (не взимат пари в брой). Служителката не можа да ми обясни, но моята логика е че вероятно сме доплатили суми за месеци, в които е имало частично осигуряване, т.е.имало е "дупки" в датите от прекратяване на един трудов договор до започване на друг.
Затова препоръчвам, дори и когато смятате с калкулатора, особено ако са прекъснати правата, винаги да се прави справка на място. За съжаление, това малко обезсмисля иначе прекрасната възможност за плащане с кредитна карта.

# 980
Здравейте, имам нов служител работи 1 седмица сега трябва да го освободя , в срок на изпитване е, притеснявам се ,че няма да дойде в офиса да разпише уведомленията, как да  постъпя, преди съм пращала с обратна разписка документи, върнаха ги, обяснявах се в инспекцията, какво ще ме посъветвате

# 981
Здравейте, имам нов служител работи 1 седмица сега трябва да го освободя , в срок на изпитване е, притеснявам се ,че няма да дойде в офиса да разпише уведомленията, как да  постъпя, преди съм пращала с обратна разписка документи, върнаха ги, обяснявах се в инспекцията, какво ще ме посъветвате

При изпитателен срок в полза на работодателя не е задължително дори да има подпис на работника.

# 982
на уведомленията за освобождаване ли не е задължителен подпис, книжка не е дал, ще трябва  да му издавам за 1 седмица, и в книгата  ли не трябва

# 983
на уведомленията за освобождаване ли не е задължителен подпис, книжка не е дал, ще трябва  да му издавам за 1 седмица, и в книгата  ли не трябва

На Уведомлението за прекратяване на ТД не е нужен подпис, само за сключване на договор.
Как ще му издаваш трудова книжка, щом няма да дойде да си я вземе - това е излишно. Ако дойде и донесе - тогава ще я оформиш.

# 984
ясно, да не се притеснявам тогава, благодаря

# 985
Здравейте,
Искам да попитам ,ако брутната ми заплата е около 1500 лв, ако изляза на борса - каква сума бих могла да взема ( при взаимно съгласие за напускане)

# 986
Здравейте,
Искам да попитам ,ако брутната ми заплата е около 1500 лв, ако изляза на борса - каква сума бих могла да взема ( при взаимно съгласие за напускане)

Щом е по взаимно съгласие, обезщетението е минимално. Не зависи от осигурителния доход. Около 180-200 лева на месец е минималното обезщетение.

# 987
  • при него
Здравейте,
За изчисляване се взима среднодневното възнаграждение за последните 24 месеца. В момента може да си на тази сума, но е важно дали тя е била по-ниска или по-висока в последните 24 месеца. При прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие, ще имаш право да получаваш обезщетение 4 месеца. Ето тук можеш да видиш повече: http://www.noi.bg/en/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso

# 988
Speed Queen, при прекратяване по взаимно съгласие осигурителният доход няма никакво значение. Обезщетението е 9 лева на работен ден, независимо на каква заплата е осигурявана.

# 989
  • при него
Нищо лично, не съм сигурна, в това което казваш. И на мен ми е интересно да разбера и ще се радвам да се включат и други хора.
Редактирам се, сега го видях, права си.
Боже, това изобщо не е честно към хората....
То затова никой не иска да декларира реални заплати....

Общи условия

Активация на акаунт