Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

• 160 284
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
И още една чаша свежесто от мен - зелено смути със спанак и ябълки

# 121
След всички прекрасни милинки, питки, хлебечета, фокачи и торти май и аз ще ходя за брашно в дъжда. От мен само една пица.

# 122
  • София
Зеленчуков кугел по тази рецепта на lanvinka   bouquet

и таратор

# 123
  • Варна
Пиле по китайски с снимка от телефона.

Темата изобилства от вкусотии.   bouquet
Връщам се да ви разглеждам.

# 124
  • Някъде на път....
Питки от готово тесто с кашкавал, ленено семе и сусам

# 125
kerkepit, американските палачинки ги правя само по тази рецепта от сайта на Joy of Baking.
Има и видео за повече яснота, но и да ти преведа. Смесваш в една купа 1 чаена чаша брашно, 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер, 1/4 чаена лъжичка сол, 2 супени лъжици захар, а в друга купа - 1 разбито яйце, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 супени лъжици (30 гр.) разтопено масло. Смесваш след това, мажеш с масло тиган или подобна от видеото плоча и слагаш от сместа. Печеш на среден огън, в никакъв случай да не е силен и обръщаш, както е показано и на видеото. Лесно, бързо и вкусно.

И да не съм без нищо в темата... Шницели на фурна и салата.

# 126
От мен за запис един "дамски каприз" ,който не успях да снимам нарязан Wink

# 127
koikoii отрежи си едно-две парчета от това зеленчуково изкушение и го пращай насам останалото Simple Smile
леле... дамски каприз не съм яла от много години, майка ми много го правеше, беше нашият неделен сладкиш,
трябва да й кажа пак да направи, че е спец Simple Smile

# 128
rossonera шншцелите ти изглеждат много вкусни.  Wink

От мен Лозови сарми с яйца, сирене и ориз

# 129
kerkepit, американските палачинки ги правя само по тази рецепта от сайта на Joy of Baking.
Има и видео за повече яснота, но и да ти преведа. Смесваш в една купа 1 чаена чаша брашно, 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер, 1/4 чаена лъжичка сол, 2 супени лъжици захар, а в друга купа - 1 разбито яйце, 1 чаена чаша прясно мляко, 2 супени лъжици (30 гр.) разтопено масло. Смесваш след това, мажеш с масло тиган или подобна от видеото плоча и слагаш от сместа. Печеш на среден огън, в никакъв случай да не е силен и обръщаш, както е показано и на видеото. Лесно, бързо и вкусно.

И да не съм без нищо в темата... Шницели на фурна и салата.  Partyблагодаря ти!

# 130
  • София

И да не съм без нищо в темата... Шницели на фурна и салата.

може ли рецептата за шницелите на фурна

# 131
Привет  Hug,от мен нещо бързо  Peace
"парени яйца" и салата

# 132

Danielkka, какво значи "парени" яйца? Т.е. как се правят?  bouquet

Кюфтета със сос за вечеря

# 133

Danielkka, какво значи "парени" яйца? Т.е. как се правят?  bouquet

Кюфтета със сос за вечеря

Hug Сигурна съм,че и вие ги правите,но може би си имат друго име,ние така има казваме  Peace
Във вряща вода чупя яйца (във водата слагам малко оцет),врят се,ако искаш по рохки ,по малко,ако не до втвърдяване.В чинията слагам кисело мляко със сол,яуцата и отгоре заливам с леко запържено олио и червен пипер,наръсвам отгоре с копър  Peace ( по желание в млякото може да сложиш и чесън)  Hug Hug Hug

# 134

Hug Сигурна съм,че и вие ги правите,но може би си имат друго име,.........

Права си, различно ги наричаме. Просто думата "парени" ме накара да питам. Благодаря ти!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт