Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

• 160 690
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вчера купих 15 много големи яйца от пазара.Днес реших да изпържа две на внука и двете се оказаха с по два жълтъка.Надявам се всичките да са такива.На снимката, се виждат, но единия се спука.

# 481
като вземам яйца от село и има ли такива, татко винаги се шегува - Тия ги брой за 2.

Патладжани пармиджана http://pep-4o.blogspot.com/2014/07/melanzane-alla-parmigiana.html   от мен. Дословно по Лидия Бастиянич, само дето са в мултикукъра

зелен (т.е. жълт)  боб яхния

заек капама

и мекици със сирене

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 11:52 от пеп-4o

# 482
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=925094234183957&set= … ype=1&theater -моите понички

И сега въпрос към Пеп-4о(и не само, но понеже видях, че има понички в блога си)- дали мога да ползвам тестото за казанлъшките понички в тази преса, че основната ми рецепта никак не ми допада на вкус

# 483
албума ти е за приятели и не се вижда снимката ти.
Тестото на казанлъшките понички е рядко и не знам дали ще стане в този поничарник. Виж тези съм правила, с точене, пробвай тях, трябва да станат http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg36879.html#msg36879 - типовото брашно може да се замени  с бяло

# 484
Оправих си албума, мисълта ми беше да използвам пресата, че пърженето ми е много досадно- пръска, цвърчи, мазно... но неповторимия вкус може би идва не само от съставките( с мая, а не с бакпулвер), но и от вида на приготвяне(пържене, печене и т.н.)

# 485
разбрах, но това тесто е рядко и е за пържене. Затова ти препоръчвам другото

# 486
Ахааа, разбрах, ще пробвам, пък ако не стане, в смисъл почне да ми залепя на пресата, ще си ги изпържа в тигана  Peace

Лабрекс,   bouquet но рецептата е със същите съставки, само яйцата са намалени, което ме кара да си мисля, че на вкус ще са същите, разбира се не пречи да пробвам... докато нацеля идеалната рецепта за мен важи принципа проба- грешка (да не разводнявам темата, пиша в този пост)

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 12:52 от Venera-81

# 487
Оправих си албума, мисълта ми беше да използвам пресата, че пърженето ми е много досадно- пръска, цвърчи, мазно... но неповторимия вкус може би идва не само от съставките( с мая, а не с бакпулвер), но и от вида на приготвяне(пържене, печене и т.н.)

Venera-81, виж рецептата в постинга на Просто Хари, имаше добри отзиви за нея. Не съм я пробвала, нямам такава машинка. Peace

# 488
Привет на всички! Hug

Аз се позавърнах от гости при мама (там не готвя, само ям) и от морска почивка и виждам, че тук си е все тъй вкусно и красиво. Heart Eyes

Ето малко предложения и от мен (трички, за щастие):

Фарфале с бекон, грах, сметана и мента:

Постни кюфтенца със спанак на фурна:

И - къде без десерт - клафути с череши:

# 489
  • София
 Типично зимно ястие с лятно изпълнение,ребърца в гювеча, с прясно зеле и домати.

# 490
От мен само салата - Капрезе с карамелизирани праскови  Wink

# 491
У нас традиционно меню:
боб в гърне

баница

пилешки воденички на тиган

и един домашен сироп от вишни

# 492
Пилешко с ориз и зеленчуци

# 493
Момичета страшни вкусотии сте показали в последните страници  Hug

Аз споделям с вас тортата, която приготвих с много любов за втория рожден ден на моето бебче. Невероятно вкусна е! Боровинкова торта с цедено кисело мляко "Квак-квак". Декорирах я с изцяло с пресни плодове.
Любимото й животно е жабка Simple Smile

Ето рецептата в постъпкови снимки:
http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/07/blog-post.html

Слънчев ден  Hug  bouquet  chef

# 494
  • София
 Пилешка пържола и картофки, изпържени заедно в кукър.

И една бърза измислена млечна баница с домашна юфка.

lanvinka, да ти е жива и здрава рожденичката! smile3525

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 16:49 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт