Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

• 160 463
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Тестото за кекса и мечето е едно и също, просто отлях малко , за видя какво ще се получи, за първи път я ползвам тази формичка (от Лидл). Тестото ми е за стандартен кекс, с всякакво тесто ще стане според мен. Рецептата е:
5 яйца
250 гр захар
300 гр брашно
150 мл олио
150 мл вода
1 бакпулвер
1 ванилия
Рецептата е на Иван Зведев, много е сполучлива,  а идеята за сърцето "откраднах "от тук:http://deliciouskit.blogspot.com/2013/02/blog-post_14.html . Мисля , че блога е на Huliganka, поздравления.
Мерси

# 256

Закуска от стар хляб. (но домашен, от машинката)

# 257
  • Някаде там

и един маскарпонено-сметанов терин с ягоди

Изглежда много вкусно:) Може ли рецептата?

# 258
натисни върху заглавието и ще се отвори рецептата   bouquet

# 259
Лабрекс, уникално изглежда тази закуска! Рядко ми се дояжда хляб, ама твоите снимки като ги гледам ми иде да замеся още довечера Simple Smile
Теринът на sve наистина е чуден!
choppi , кексът е "уау!", а мечето е много сладурско!

Не съм ви показвала иранските си манджи - пилешко в сос от орехи и нар и ориз с шафран и годжи бери

# 260
Пилешко със салата
Скрит текст:

Пилешко с яйца и сирене
Скрит текст:

# 261
натисни върху заглавието и ще се отвори рецептата   bouquet
хах..... чак сега забелязах......благодаря  Hug

# 262

Може ли рецепта?  Wink

# 263

Може ли рецепта?  Wink

mama_94, в намаслена тавичка или йена се редят като за рататуй филийки хляб (половинки, ако са големи, най-добре става с франзела), намазани с масло от едната страна (може и с олио или маргарин), до всяка филийка кръгче салам или парченце  шунка, каквото има и резенче домат. Отделно се разбиват 2-3-4 яйца (зависи от наредените продукти) с мъничко мляко, примерно на 2 яйца 60-70 мл, сместа се посолява, подправя се с чер пипер, индийско орехче или други подправки на вкус. Заливат се подредените филийки, салама и доматите, разпределям го с лъжица. Отгоре се настъргва кашкавал и се слага в загрята фурна на 170-180 град до готовност. Сместа за заливане не трябва да е много, защото хлябът става леко тестив. Пробвах и така, с повече смес, после допичах във фурната. Мисля, че и без заливка ще стане, но не съм опитвала. Ако харесвате чесън, филийките може да се намажат с чесново масло. Изобщо дава възможност за импровизации, става много вкусно и се яде по много.  Heart Eyes Embarassed Grinning

# 264

Може ли рецепта?  Wink

mama_94, в намаслена тавичка или йена се редят като за рататуй филийки хляб (половинки, ако са големи, най-добре става с франзела), намазани с масло от едната страна (може и с олио или маргарин), до всяка филийка кръгче салам или парченце  шунка, каквото има и резенче домат. Отделно се разбиват 2-3-4 яйца (зависи от наредените продукти) с мъничко мляко, примерно на 2 яйца 60-70 мл, сместа се посолява, подправя се с чер пипер, индийско орехче или други подправки на вкус. Заливат се подредените филийки, салама и доматите, разпределям го с лъжица. Отгоре се настъргва кашкавал и се слага в загрята фурна на 170-180 град до готовност. Сместа за заливане не трябва да е много, защото хлябът става леко тестив. Пробвах и така, с повече смес, после допичах във фурната. Мисля, че и без заливка ще стане, но не съм опитвала. Ако харесвате чесън, филийките може да се намажат с чесново масло. Изобщо дава възможност за импровизации, става много вкусно и се яде по много.  Heart Eyes Embarassed Grinning
Благодаря,задължително ще се пробва  Party Hug

# 265
  • забравих си мисълта...
Labrex, разкошна закуска с хляб. Трябва непременно да се опита!   bouquet

Днес направих две пици. Едната я хапнахме на обяд, другата е за подарък на майстора. Simple Smile
И двете са - половината с риба тон и другата половина с пуешки салам.

Пица с пуешки салам.

Пица с риба тон.

# 266
Venetta, вземи ме за домашна пеперуда, моляяяя!!! Аз не съм като Бонго, мога и на постно да кацам  Laughing

# 267
Включвам се с едни много сочни черешови чийзкейк хапки, които са хит у дома + първото ми видео

# 268
  • забравих си мисълта...
Venetta, вземи ме за домашна пеперуда, моляяяя!!! Аз не съм като Бонго, мога и на постно да кацам  Laughing

С най-голямо удоволствие ако обещаеш да помагаш при готвенето, не само на хапването. Wink Wink Wink

# 269
Само ако ме научиш да правя козунаци Laughing

Общи условия

Активация на акаунт