Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 33 642
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Лулу, наистина страхотен жест на признание към вашите учителки! Явно заслужават! От позицията на човек бил от другата страна, ще кажа, че точно такива жестове са много по-скъпи и стойностни и се помнят цял живот, за разлика от дежурните материални подаръци.
Тази сутрин като заведох дребната на училище, реших да попитам все пак, нещо трябва ли да носим утре за тържеството. И ново 20 - госпожата им била каза (ама на мен пък кой да ми каже!), че трябва да са официално облечени - принцове и принцеси ще го играят. Да, ама ние официална рокля имаме 1 и то с нея вече е била на поне 3 тържества...  Rolling Eyes Та се налага сега в обедната да тичам и за рокля... На всичко отгоре, в най-близкия ми мол има черен петък и ще е такава лудница, че не ми се мисли. И което е най-тъпото в цялата ситуация, на въпроса: "Защо, бе маме, не ми каза, че трябва да сте с рокли, да сте официални?" ми се отговори: "Ееее, ти пък не се ли сещаш?! От колко време репетирам думи, знаеш че ще съм Ариел, трябва сега специално да ти казвам, че и рокля ще обличам?! Ми то е много ясно, бе мамо!" Shocked И това с един такъв тон тип "срам ме е, че те познавам". И накрая обяви: "Спокойно де, аз си имам рокля, ще сложим и коронката и айде - ставам принцеса за нула време!"

# 121
Dive, виж в Уайкики, ако имаш мол наблизо. Имаше много рокли.
Между другото аз купих рокля и обувки в деня преди тържеството. Бях решила да я пращам с някоя от старите й, ако не намеря нищо подходящо.

Лулумба, страхотен жест сте направили. Както се казва любовта поражда любов. Дано всички имаме късмета да се срещаме с повече такива невероятни учителки занапред.

Пожелавам на всички късмет със записванията в желаното училище.

# 122
  • sf
Ние вече дадохме заявлението в желаното училище. Уж всички щяха да са под един график , ама  Rolling Eyes
И за моето момче днес е последен ден. Ще го взема на обяд,че е на логопед, ще занеса бонбони да почерпи децата. Милия беше много развълнуван. Едва ли ще ги види повече, живеем в далечен квартал и няма да се засече с тях в училище.

# 123
  • В светлината на слънцето
Ние поне имаме шанс да се засичаме с децата из кварталните градинки. С някои може да се окажем и в един клас. Ако има други деца в нашето училище от градината, със сигурност ще ги сложат в един клас, защото се стараят да събират познати деца заедно. Но не знам дали и колко ще има. Здраве да е. Моят е общителен и заяви да съм била спокойна, щял лесно да намери нови приятели, но тези от градината пак щели да му липсват, защото били незаменими. Неговата група всъщност са заедно от яслената, тоест 5 години. От 2-годишни растат заедно. Blush
Dive, голям образ е щерка ти. hahaha Ще бъде хубава, сигурна съм, макар и с тоалет в последния момент.
И като стана дума за дрехи, забравих да кажа, че от градината бяха направили нови тоалети на всичките 90 завършващи деца. Бяха решени в бяло, червено и черно, като всяка група имаше запазено цветово съчетание. Нашите бяха с бели панталони/поли, черни тениски и от бял и черен шал бяха усукали за момчетата колани, а за момичетата нещо като колиета. Отделно бяха направили цветя и диадеми за девойките в бяло и черно. Много красиви бяха всички деца.
Тия дни ще сваля снимки и ще покажа нашите "абитуриенти". Grinning

# 124
  • Някъде в облаците
lulumba - съвсем откровено си признавам, че ще открадна идеята с благодарственото писмо. Много ми хареса. В края на втора група имах дълъг и продължителен спор Mr. Green с директорката на детската ни градина, защото смени отраз и двете учителки на групата на Мира заради личностни проблеми между тях и недостатъчно добри педагогически резултати. Аз исках само да ми каже - защо не го направи по-рано а  на края на втора група.  Thinking И тогава писахме до обшината и до МОН  Mr. GreenРеваншира се с един голям жест, когато в трета и четвърта "даде" на групата двете най-добри учителки на детската градина. Laughing Laughing Laughing
В понеделник,след края на прекрасното ни, много мило и прочувствено тържество ме прегърна, разцелува ме и ми каза - видя ли по децата какви резултати дадоха учителките. И .... ми благодари за отношението  Heart Eyes
Сега аз ще й върна жеста, като й дам ново, но благодарствено писмо.
И тя, и учителките и целия колектив на детската градина го заслужават напълно и заслужено. Peace

Входните и изходните тестове от четвърта група ще ни ги дадат другата седмица.

Честито на всички вече записани в желаните училища. Laughing Надявам се на 03 юни и аз да  се похваля.  Crazy

# 125
denniss,  Hug Аз съм много За такива жестове, особено когато хората заслужават.  Peace Ние бяхме правили подобно писмо за учителките на каката, когато завършваше. И като предложих на родителите от групата на брат й да направим писмо, всички приеха много радушно идеята.  Peace

# 126
  • Варна
Завърнах се! Голяма лудница беше, но се очакваше... Аз ли съм станала претенциозна или има друга причина, но страшен ужас беше да избера нещо, което поне горе-долу да пасва на представата ми. И понеже нямах никакво време, а девойката ми "помогна" с изискването: Роклята да е розова, да има маааалко късо ръкавче (щото видите ли принцесите не било прилично да ходят с голи рамене!), а и по възможност да има нещо да блести или поне тюл, че да не такава обикновена... Накрая грабнах тази, но в цвят пепел от рози и ако не я хареса, ще ревна, обещавам!
Скрит текст:
Дъждче, гледах и в Уайкики, мерси за съвета!  Hug
Искрено завидях на вече завършилите и записалите се. При нас още има неясноти, дори не се знае колко ученици ще приемат, последно. Драма...

# 127
  • Перник
Здравейте, приемате ли нови попълнения?
Калоян вчера завърши предучилищна "официално". Миналогодишното тържество беше много по-хубаво, но това е друга тема.
Подали сме заявление да ходи в градината и през юни и юли, защото няма кой да го гледа 3 пълни месеца, а и той ще пощурее вкъщи.
За училище дори и заявление не сме подали, но ни поканиха на родителска среща. За моя изненада се оказа, че в кварталното училище са запълнили всички бройки за първокласници - 2 паралелки по 22 деца  Rolling Eyes "но наше дете няма да върнем". Остава да успеем да го запишем и при предпочитания учител  Simple Smile

Dive, прекрасна рокля! Ако принцесата не я иска, аз бих я носила с удоволствие  Wink

# 128
  • София
Dive, роклята е много красива, дано я хареса и девойката.

SvetlaK, ти ме уби, честно, за заявленията. Аз не бих могла да съм спокойна до това време. Ние подадохме още септември мин. г. и януари тази година заявления в 2-те искани училища, те дори не се водят "елитни".

lulumba, наистина хубав жест. Когато учителите си заслужават, е хубаво да им се демонстрира такова уважение и признателност. Бих искала поне малката да попадне на подобни учители, а и баткото да случи на педагози в училище.

# 129
Dive, страхотна е роклята.  Peace А в пепел от рози сигурно стои още по-нежно.
Ох, това с избора на тоалет е страшна мъка. Между другото снощи подобна сценка ми спретна начинаещия пубер. Понеже днес бил последният ден, щели да им дават бележници и макар без тържество (при тях тържества за завършване на класа правят само в първи и четвърти клас, иначе имат разни други), та момичетата се разбрали да бъдат хубави. Което означавало: да не е с дреха, която са виждали; да е с рокля; ама роклята да е лятна и с голи ръце; да е розова (а беше време, когато мразеше този цвят), в краен случай да е на розови рози; косата й да е къдрава и бухнала; да има лак - бял на розови рози. Crazy И гледа лошо, и се тръшка. Това - снощи около 23 часа. Mr. Green Та - претенциите тепърва предстоят при девойките. Mr. Green

# 130
  • Варна
Светле, добре дошла Hug
Много благодаря за успокояващите похвали за роклята Simple Smile) На живо ми харесва повече, ама какво разбирам аз Joy
Лулу, усещам как се изправям пред най-големия си ужас - девойка в пубертета, твърде рано! Страх ме е и да си помисля какъв пубертет ме чака ooooh! И при нас изисквания за косата има отдавна (само че иска да е "бълбукава"), парфюма е избран, за лак не смее да пита даже, защото съм забранила много категорично. А отделно изгубих поне половин час в търсене на синя рокля, защото това е любимия цвят в момента, а и нали уж русалка, значи нещо морско... Но добре, че й се обадих да питам. Как можело да не знам, че Ариел като става принцеса и облича розова рокля?!!! Пък ако съм толкова държала, можело и една синя рокля да й взема...

# 131
Dive, hahaha честито.
Аз лак разрешавам веднъж в годината, в неучебно време, за да не хване сама и да се плеска. Така й минава мерака. За мое щастие мрази парфюми, че иначе досега да е изпръскала всичко налично. На този етап я вълнуват дрехите и прическата, като емоциите около косата са съвсем отскоро - от месец някъде. Преди това не даваше гребен да й минава през косата. Ама растем, не се шегуваме. Mr. Green

# 132
SvetlaK, добре сте ни дошли с Калоян! Hug Това е предимство в по-малките градове - няма стрес и за градини и за училища, но пък нали повечето в Софията сме се наместили и сега си трептим...за пореден път.
Dive, нежна, не прекалено натруфена и все пак принцеска е роклята...Дано да се хареса на хитруша Маша!
Да ви кажа с младежа, обяснимо, нямам никакви грижи за обличането и макар понякога да иска примерно да си сложи папийонка на тениска, лесно го разубеждаваме Laughing...Но сестра му... ooooh! Едва на 4, а всяка сутрин претенциите ѝ ме изкарват извън равновесие...Какво ли ще е като стане на 6,7?! И в това отношение се наблюдава преждевременно развитие с всяко следващо поколение малки фръцлчки! Wink
Искрено се надявам децата ни да имат късмет и да попадната на педагози, които да заслужават благодарствени писма!  Peace
Честито на всички приети и записани вече сладурчета!  Simple Smile Ние си чакаме 3.6.

# 133
marini
aх колко познато,  Никол  и тя е с претенции от малка. Добре че розовото премина.  Whistling Сега иска коса като на Рапунцел, добре ,че дава да я мажа с разни масла ,  иначе няма ресане. Последния път искаше да я навивам на ролки, които се оказа,че съм подарила. Та тя ходила при съседска какичка да иска преса за коса. Blush

Доре дошли на новичките в темата. Hug

# 134
  • Перник
Благодаря за милото посрещане, момичета!  Simple Smile

Dive, роклята е много красива, дано я хареса и девойката.

SvetlaK, ти ме уби, честно, за заявленията. Аз не бих могла да съм спокойна до това време. Ние подадохме още септември мин. г. и януари тази година заявления в 2-те искани училища, те дори не се водят "елитни".

Ние не сме в София.  Peace А и дълго се колебахме между "елитни" и "удобно" училище. Избрахме удобното, а и двамата с мъжът ми сме учили в него.

Завиждам на майките на момичета заради хубавите дрехи. За момчета няма нищо интересно в магазините  Sad Явно обаче не е лесно с претенциите на младите дами. Калоян възразява само, ако се опитам да му облека нещо различно от анцуг - как щял да играе футбол, защо трябвало... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт