Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 33 565
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Аз гледах снимки на миналогодишните първолаци в нашето училище и всички са с униформи.

# 61
  • Варна
И аз мисля да занеса на нашата учителка цвете, вероятно ще е кошничка, в която ще има саксийка, но ще решим с дребната дружно. И почерпка, разбира се - вероятно пак ще правим бонбони "Рафаело", че поне със сигурност се посрещат добре Simple Smile Нашата учителка винаги ни моли ако ни е възможно да носим нещо домашно приготвено и най-добре с участието на децата. Много са горди и сладки като обясняват те какво са готвили Simple Smile))
Скай, при нас униформите май ще са готови след първия учебен ден. Като гледам каква е организацията в училището като цяло...

# 62
Е, айде сега, ти ме изкара невъзпитана, а аз просто не бих искала да съм лицемерна...

Е, не де, не исках това да кажа, моля!

# 63
Запис и благодарности за темата   bouquet

# 64
Ние не сме се разбирали с другите родители за подаръци. Не знам в училище процедира ли се с подаръци. Според мен по-скоро не. Цветя се чудя дали само на класната да носим или и на госпожата по английски, музика. Не знам кой ще е на тържеството.
Жалко, че няма да сме със сегашната класна и догодина. Беше много готина жена.

Мен в градината тези тържества хич не ми допадаха. Беше някаква лудница, тясно за деца и родители. Накрая децата се натъпкваха с донесените сладкиши и толкова.

# 65
  • В светлината на слънцето
Ние събирахме пари и ще поднесем подарък на госпожите от всички. Вече бях казвала какъв ще е общият ни подарък. Предполагам, че ще има и цветя.
Отделно, точно като Sourcherry, смятам, че е въпрос на уважение и признание детето да поднесе цветя. И аз така уча. Peace Задължително ще поднесе букети на всички. Смятам, че така е редно, при условие, че тези хора се грижат ежедневно за детето ми в продължение на 4 години. А и аз съм супер доволна от градината и отношението на хората, работещи в нея към децата като цяло. Нашите госпожи пък са просто прекрасни и точно затова ми е тъжна тази раздяла.  Sad В четвъртък ще се реве, спор няма.  Tired
Храна на тържества не носим, обикновено градината осигурява почерпка за децата за празници. може би от общите пари ще се купи още нещо, но не знам.
В училище каката носи на всички учители букет за края на годината. Peace

# 66
  • София
Във случай като твоя, lulumba, бих взела цветя за госпожите. Но, както вече съм споменавала, съм адски разочарована (не само аз, почти всички родители са) и за това считам, че поднасянето на подаръци и букети от името на цялата група е достатъчно уважение. Другото бих го счела за лицемерие от моя страна. Не ми е мъчно, че завършва ДГ, мъчно ми е, че пораства.

За училището е различно, искрено се надявам да попаднем в наистина добър педагогически екип. Утре сме на отворени врати сутринта и се надявам да се запознаем с голяма част от учителите.

# 67
При нас се събраха парички организирано и им взехме на двете госпожи по един ваучер за да си изберат сами нещо от един магазин, иначе се чудехме дали и какво да вземем. Цветя всеки носеше, както и почерпка. Като опънаха след тържеството една трапеза за децата, голямо ядене падна.
Подарък за първия учебен ден сме обмисляли, лошото е, че госпожицата иска много домашен любимец и умуваме за морско свинче. Да свиква и с отговорности за нещо. Иначе часовник също е добра идея, тя има един, но се разглоби.
За училище нищо не сме купували и ще чакаме родителската среща, да видим, може и да е организирано, сега за предучилищната събраха пари и купиха на всички еднакви комплекти - моливи, фулмастри, всичко и сега като свършиха си донесе останалите неизписани, рисува си вкъщи.
Телефон, мисля да не й даваме, поне докато можем. Но от друга страна много зависи и къде ще я приемат, в едно от училищата ще е неизбежно май, там си спомням, че имаха период с доста сигнали за бомба и изненади за родителите.
Лонита, според мен на вас телефон няма да ви трябва, още повече, че в Питагор казаха, че са строго забранени и не дават да се носят от децата поне начален курс.

# 68
  • В светлината на слънцето
catty, щом сте разочаровани е разбираемо защо не би искала да носиш и отделни букети. Това е друго. Peace

# 69
  • Sofia
Цвете ще носим на тържеството.
Подарък за 1ви уч. ден в 1ви клас имам време да мисля, за сега нямам идея.
Часовници - комплект ръчен и будилник получи за 6я си РД.
Точно такива, много са удобни и полезни.

Аз съм доволна от нашата предучилищна година. Общо взето децата бяха третирани като деца в 4та група на ДГ, въпреки че са в у-ще. Моето дете си харесва госпожата, което ми стига, за да я харесвам и аз. И освен това съм доволна разбира се. Simple Smile

# 70
  • София (Възраждане)
Здравейте, благодарности за новата тема, която вече е чак на 6 страница, нека има само добри поводи за споделяне.

Относно подаръците за завършването, хм, нещо и нашите госпожи не бяха учителки любими, добре че останаха пари в касата, та ще им ги разпределя, даже и ваучери се разбрахме да не купувам(е). Простоще ги поднеса възможно най-завоалирано Mr. Green На мен ми малеят като абсобютна стойност и като съотношение брай деца, но другите не бяха съгласни да съберем още.  Sad

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 22:05 от Mooimeiske

# 71
Някой пита в предната тема за листове с букви за повтаряне. Сега погледнах от нашия списък за набавяне. Ето тази книжка са ни препоръчали за догодина: http://www.book.store.bg/p95834/uprazhnitelna-tetradka-po-pisane … -vtora-chast.html

# 72
Някой пита в предната тема за листове с букви за повтаряне. Сега погледнах от нашия списък за набавяне. Ето тази книжка са ни препоръчали за догодина: http://www.book.store.bg/p95834/uprazhnitelna-tetradka-po-pisane … -vtora-chast.html
Супер, мерси, има и наклон на листовете, което е добре.
Да ви питам какво планирате за първи юни, навсякъде ще е лудница, времето май ще се влоши, за да става за Витоша, парк или друго, а все пак ми се иска да го отбележим празника с нещо по-различно.
Между другото има ли деца от тук, които са се пробвали за НУКК и има ли приети? Заведохме щерката без подготовка и повече за проба, като се е справила прилично, но не е сред приетите, разбира се. Ако бяха не три, а четири първи класа, обаче, щеше да е, макар че за мен това с пътуването до там е ужасно неприятно

# 73
Мира, не съм водила моя, защото можеше да се класира и да отказваме прием после. Не мисля да го местя от сегашното му ЧУ, много съм доволна.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 11:08 от Анонимен

# 74
Аз за НУКК по едно време се чудих, защото той от миналата година беше готов, но в крайна сметка се отказах по ред причини.
Транспорт има осигурен - от и до вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт