Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 32 905
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
pink pill, добре дошла!  Grinning
Относно раницата съм на мнението на Ала-Бала. Има по-подходящи малки раници, каквато е нашата от ПГ например (показвала съм я някъде в първата ни тема мисля, около началото на учебната година).

Марини, благодаря за хубавите думи! Hug  Как ме разсмя с това "партизанско име"...  Laughing

Гушкан ще ползва бюрото на брат си, на което само контейнер му трябва. Ще трябва да намерим нещо в близкия месец, че към 10.08. ще се изнесем пак към Сандански, та до у-ще. Там е лято, тук (в Сф) пролет. Дойдохме от жега на супер прохлада.  Wink

# 631
Да се разпиша и аз...Simple Smile
Продължавам с издирването на раница...почти нищо от предлаганото на пазара не ми харесва.
Само една раница си харесах от Кикиморско царство, красив дизайн, интересна и различна. Ако успея да продам Легото, ще я взема. Иначе ще си кара с тази...малка, голяма...така или иначе аз ще я нося. Само дано не я съсипят в училище, ако е единствената с такава раница ще е кофти.

За бюрата....евентуално ще ползва моето бюро. Simple Smile Малко, удобно и може да се мести навсякъде. Плота се накланя, което е много удобно.
Ако е малко все пак и неудобно ще купим ново, но ще го преценим това в движение.

Ето раницата която харесах.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/56738

Ето и Калина във ваканционно настроение. Simple Smile
рисува "Дама"

# 632
  • В светлината на слънцето
Maryse, чудна е Калина!. Hug А тази раница, която си харесала е бонбон и далеч от куфароподобните твърди неудобни боклуци, които не знам кой реши да наложи като мода. Дано успеете да продадете другата, тази е страшно сладурска. Peace

# 633
Maryse, чудна е Калина!. Hug А тази раница, която си харесала е бонбон и далеч от куфароподобните твърди неудобни боклуци, които не знам кой реши да наложи като мода. Дано успеете да продадете другата, тази е страшно сладурска. Peace

Благодаря ти. Simple Smile
И да не я продам, ще я оставя да я ползваме за куфар. Simple Smile хехе...жалко, че не събира чак толкова много багаж...
А другата е доста различна от масовите на пазара, макар че Калина си харесва повече разните рекламирани чудеса като Уинкс и всякакви подобни ужасии. ( но дете, нормално е да се увлича от масовикте..

# 634
Точно това ми хареса и на мен - по-различна е от масовата мода по тежките обемисти раници. И е в много свежи цветове. Peace Между другото идеята да ползвате другата като куфар хич не е лоша.  Peace Ако не успеете да я продадете, това остава като вариант. Не се шегувам. Пак ще има полза от нея. Макар че да си призная, у дома куфари при пътуване ползваме само, ако е със самолет. Embarassed Иначе ни идва по-удобно да разпределяме багажа из разни сакове и сакчета, което ни излиза през носа при товаро-разтоварителните дейности, ама нали пътуваме с цялата къща обичайно и гледаме да запълним всяко ъгълче в колата. #Cussing out Отплеснах се, но това е щото всеки път се заричам да не качвам в колата нищо излишно и всеки път ме прецакват. Особено двата броя, които започват да си събират личния багаж (ще рече книги, кукли, колички и каквото още се сети човек) седмица преди заминаването и до последния ден той прогресивно нараства. Crazy

# 635
lulumba, ние пътуваме с 1голям куфар, в който тъпча дрехите на 3та....за Борис отделна чанта. И след това се започва с едни чанти, чантички, торбички и какво ли още не с обувки, играчки и т.н....
Та...тази чанта в колата....малко не я виждам. Simple Smile

# 636
  • Sofia
Иначе ни идва по-удобно да разпределяме багажа из разни сакове и сакчета,.. ама нали пътуваме с цялата къща обичайно ...Отплеснах се, но това е щото всеки път се заричам да не качвам в колата нищо излишно и всеки път ....
Ох и у нас така...  ooooh!
Раничката на Мирама и аз харесвам, но ми е много важно да има външно джобче за шише. Ползвала съм таква без такъв джоб и си е мъка ваденето на шише.

А! Мирама, чудна е Калина  Heart Eyes, ама дай го и Борис де.  Grinning

# 637
Да, в кола куфарът хич не е удобен. То, затова и нашият стои на тавана и се вади само при самолетно пътуване. В колата не ползваме и другата самолетна чанта - пак твърда, като куфар, но с размерите, допустими за багажното отделение в салона. Обаче в колата колко сакове, сакчета, чантички, торбички и вскякави -ички влизат, не е за описване. ooooh! Мъжът ми всеки път се шегува, че и ремарке да закачим, ще го напълним, и пак ще трябва да викаме някой комшия да кара зад нас с колата си, за да имаме още един багажник на разположение. Mr. Green

# 638
За страничен джоб не обърнах внимание има ли. Simple Smile

ето го Борис
и двамата

# 639
  • София
  А на мен показаната раница не ми харесва особено. За разлика от онази с котенцата, тя беше чудничка.  Peace
   Тази става ако носите само 2 тетрадки, а всичко останало стои в училище. Не помня какъв беше случая при вас. Ако се натъпче с всичко необходимо даже не знам дали ще го побере. Ужасно много неща носят първолаците.  ooooh! Тъничка изглежда, има опасност да се измачка всичко. Не пише с какво дъно е. За нашите условия е задължително твърдото дъно според мен. Чантите обикновено стоят на земята или закачени на едни кукички по чиновете. Твърдите, тип кутии, колкото и да са грозни, си запазват формата, а съответно и нещата вътре. Меките провисват, "лягат" по земята. Кой я ритнал, кой се спънал в нея, кой я настъпил...Съдържанието им става на мекица, а и самите чанти заминават.
   Другото, което е задължително, е анатомичният гръб. Или ортопедичен, или както там са го кръстили. Чантите са тежки и правилното разпределение на тежестта е изключително важно за минималното натоварване на гръбнака на детето. За това трябва и да се пробва по възможност, макар, че регулиращите се презрамки дават доста голяма свобода. Тук аз лично предпочитам реномираните производители, защото там се влага в изследвания и разработки именно по отношение на ергономичността. Може и на Габол да не са лоши, не съм ги виждала на живо.  Peace
   Това чантЕ изглежда подходящо ако всичко стои в училище и се носят 2 тетрадки и моливчета. Иначе е по-добре да е по-масивно. Мое мнение, разбира се.  Peace На Херлиц имат 2 размера "куфари". Едните са нормални, те наистина са големи, другите са " midi" и са малко по-малки, но напълно достатъчни. Аз купих на моя младеж от малките и при снажния ръст от 116см  Crazy му е добре. Може да ги видиш и да прецениш на място.  Peace

# 640
  • sf
Ние като ходим някъде пълним два големи сака за 4мата. Усвоила съм до съвършенство преценката за минималто количество багаж без да страдаме от липси  Mr. Green
Изключвам ходенето на къмпинг- тогава просто няма как . палатка, дюшеци, столчета, маса, бля,бля, пълним и автобокса и големия багажник  Joy

# 641
благодаря за топлото приемане в групата   bouquet

Провери първо колко са им големи шкафчетата и дали и раниците остават там или само учебните пособия... А тази показаната, ако не бъркам е мека и метнати тетрадките в нея да не станат на баница...съдя по това как си прибираше дрехите в градината моя син, твоето дете разбира се може да си е прилежно Simple Smile)

Мека е, да. А синчето е толкова прилежно, че от градината всичко прибирахме на топка  Mr. Green Нямам повод да го правя, но се надявам, че към тетрадките ще е по-внимателен.  Whistling

pink pill, да не би и твоят син да е фен на косатките? Wink Тази раница я гледам вече няколко месеца, но се въздържам да я купя, защото не ми се струва подходяща за училище, а ако я има, нашият косатколюбител, не би носил друга.
..., докато намерим къде да сложим купищата играчки...
Косатки, динозаври, дракони  Crazy  останаха ми очите по тази http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.13243 Дали си заслужава парите или цената е завишена.  newsm78
А проблемът с купищата играчки го имаме и ние. Кашони, кутии, торби, чували - навсякъде са, задушават ни.

# 642
Maryse, този блондин след време доста сърца ще разбие. Heart Eyes Много сладък.  Hug
За чантите, и преди съм казвала, не съм категорично съгласна с aunt Ogg по отношение на твърдото дъно и твърдите стени.  Naughty И двете чанти на каката са били меки, като втората е даже тип мешка. Нито са се подритвали - има къде да се закачи на чина, нито вътре се е смачкал дори един ъгъл на учебник или тетрадка. И двете чанти са като нови, дори имаше опция брат й да тръгне наесен с нейната първокласна, защото е в морско сини нюанси и той много я харесва. След 2-годишно носене на училище е все още като току-що излязла от магазина. Но той пък се влюби в една с любими анимационни герои и стана неин горд притежател. От опита ми с каката, смея да твърдя, че това с намачканите учебници, ако раницата не е еди каква си, са си градски легенди.  Wink Като каката си пада артистична натура и подреждането хич не й е от приоритетите. Мисълта ми е, че не е от децата, които грижливо пазят и подреждат учебниците си в чантата. Както и да е, това пък е моето мнение, продиктувано от личния опит. Peace Така или иначе всички деца сами ще се откажат от тежките и груби раници още след първата година - къде заради неудобството, къде защото вече влизат в период, когато започва да ги е срам от подобни "бебешки" раници, къде заради нещо друго. Обърнете внимание на първия учебен ден какви раници ще носят второкласниците и третокласниците, и ще разберете за какво говоря. Peace

# 643
  • София
  Моят младеж до средата на 4 клас изкара с твърдата си раница. Нито му е пречела, нито се е срамувал. И понеже е калпазанин що шутове е изяла, горката, преди да се предаде. И в класната стая, и вкъщи, че и по асвалта на двора.  Twisted Evil И сега искаше пак такава, но го отрязах. Хареса "драконите" на брат си, но пък аз реших, че е бебешка и му купих мека- Dakine. Твърдят, че са качествени, въпреки, че аз се съмнявам, че ги тестват на чак такъв тормоз. Ще видим.  Peace

# 644
  Моят младеж до средата на 4 клас изкара с твърдата си раница. Нито му е пречела, нито се е срамувал. И понеже е калпазанин що шутове е изяла, горката, преди да се предаде. И в класната стая, и вкъщи, че и по асвалта на двора.  Twisted Evil И сега искаше пак такава, но го отрязах. Хареса "драконите" на брат си, но пък аз реших, че е бебешка и му купих мека- Dakine. Твърдят, че са качествени, въпреки, че аз се съмнявам, че ги тестват на чак такъв тормоз. Ще видим.  Peace

Ще издържи, ще видиш.  Peace Меките са доста здрави, макар да не изглежда такива на пръв поглед. И моята е бойна мадама, та напълно те разбирам. Hug Барабар Петко с мъжете е, особено във футбола. Даже се беше запалила да тренира женски футбол.  ooooh! Отделно, че ако има поне едно що годе здраво дърво в радиус от 2 метра, тя ще е на върха, докато се обърнеш. Страшна работа. ooooh! Та знам за какво говориш.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт