Красива и с побелели коси?

• 23 272
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
  • най-шареното място
С къна  и добавките ѝ може от русо до черно да се боядиса косата.
Ням аначин къна да не покрие. Може да не е наситен цвета, но винаги оцветява.
Най-щадящото тониране след видимо побеляване е къна. Стават интересни кичури.
Зимата даже не си личи, че е къна.
Иначе зависи къде побеляваш. Защото ако е слепоочия и чело, видът се променя много рязко докато бялото е само там. Особено при тъмна коса.

# 106

На база на какво е това категорично твърдение, че няма начин къната да не покрие белите косми? На мен лично истинска къна от сайта на Хена фокс (къна+индиго) не ми оцвети белите косми. Дори амонячна боя трудно ми ги оцветява напълно, без да прозират. Всяка коса е различна. Така че, горното твърдение абсолютно не е вярно.

# 107
  • До хладилника, който обичам
Нищо лично към Хена Фокс, и аз взимам тяхната готова боя (къна+индиго), но не само ти отбелязваш, че не покрива на 100% белите коси. На моите тяхната готова боя също не покрива изцяло (но ги оцветява в слаб отенък). Въпреки че със сигурност е улеснение за тези, които не искат да забъркват сложни смеси, не съм уверена, че е толкова ефикасна, като е предварително готова.

Опитай с къносване в две стъпки - къна първо, и след ден-два, индиго. Всички пробвали казват, че дава по-сериозни резултати като покривност.

# 108
Най-щадящото тониране след видимо побеляване е къна. Стават интересни кичури.

Ето го разминаването!  Simple Smile
Аз не твърдя, че побелелите косми няма да се оцветят след като се намаже косата с къна или безамонячна боя, а че ще се получи различен цвят и ще си личи, че жената е побеляла.
Аз лично не желая да имам "интересни кичури"  Naughty И за мен това не са въобще интересни кичури, а е побеляла коса, която не е покрита добре Rolling Eyes
Нали целта е да се скрие побелялата коса и жената да изглежда по-млада.

# 109
  • София
Аз ей сега по никое време се сещам, че не съм писала по темата. Laughing
Майка ми отрано почна да побелява и отказваше да се боядисва, като мина 40, вече имаше над 50 процента бели коси. Един ден прибира сестра ми от предучилищна, а в трамвая една жена казва "Ела, Гошко, при мен, да седне детенцето с баба си". Следобед отиде и си купи една боя, оттогава се боядисва.

# 110
  • София
Не харесвам и не възприемам бели коси в жена,освен ако не е бабичка Mr. GreenАз също имам бели коси,но винаги съм с боя.И не е вярно това оправдание,че боята изтощава-има хубава козметика,хубави бои.Аз съм руса,преса правя през ден ,два и косата не ми е изтощена PeaceВажно е как си подържаш косата.Та това ми е мнението за побелелите коси Grinning

# 111
danielad, хубавите шампоани, маски и продукти без измиване прикриват увреждането, но не възстановяват косата и в един момент дори и те не могат да се справят с пораженията.
И какви са тези хубави бои, които не увреждат косата и са подходящи за побелели коси? Aз до сега не съм попадала на такава, а съм пробвала доста  Rolling Eyes
Преса аз имам и пресата ми е от хубавите. Отделно накупувах какви ли не продукти за предпазване на косата, но пак се уврежда. Не толкова бързо, но се уврежда  Rolling Eyes
Според мен разбиранията ни за увредена и изтощена коса са доста различни  Simple Smile За мен една коса може да изглежда като метла, а за притежателката ѝ да е съвършена  Laughing
Изрусяване и преса през ден е гаранция за увредена коса! Е, ако косата е много къса, то няма да е проблем изрусяването и изправянето през ден.  Аз познавам такава жена, но косата и достига дължина максимум 4 пръста  Laughing

# 112
  • София
danielad, хубавите шампоани, маски и продукти без измиване прикриват увреждането, но не възстановяват косата и в един момент дори и те не могат да се справят с пораженията.
И какви са тези хубави бои, които не увреждат косата и са подходящи за побелели коси? Aз до сега не съм попадала на такава, а съм пробвала доста  Rolling Eyes
Преса аз имам и пресата ми е от хубавите. Отделно накупувах какви ли не продукти за предпазване на косата, но пак се уврежда. Не толкова бързо, но се уврежда  Rolling Eyes
Според мен разбиранията ни за увредена и изтощена коса са доста различни  Simple Smile За мен една коса може да изглежда като метла, а за притежателката ѝ да е съвършена  Laughing
Изрусяване и преса през ден е гаранция за увредена коса! Е, ако косата е много къса, то няма да е проблем изрусяването и изправянето през ден.  Аз познавам такава жена, но косата и достига дължина максимум 4 пръста  Laughing
LaughingЕ, не ми е като метла косата и не ми е 4 пръста дължината, повярвай ми WinkПолзвам тази преса и козметика към нея  - http://www.youtube.com/watch?v=ZxRvBxHsXIk,отделно много хубава професионална козметика-Керастаз,Милк шейк и др.,професионална боя Макадамия и не съм изрусена.Боята всеки път се нанася само в корена.Съвършена не ми е и по рождение-косата ми е супер тънка и финна,но я подържам в супер състояние благодарение на продуктите и добър фризьор.Това и исках да кажа -не е задължително да ти е съсипана косата като се боядисваш ,освен ако не го правиш с продукта от супера или при смотан фризьор:peace:
Просто за мен не е красиво жена с побеляла коса освен ако не е 80 годишна бабичка.Но всеки си има различни виждания Simple Smile

# 113
danielad, първо си написала, че си руса след това, че не си руса....последно  newsm78
За Kerastase - много харесвам техните продукти, за моята коса са прекрасни  Heart Eyes но не са вълшебни  Naughty
Аз нито се боядисвам с боя от супермаркета, нито си купувам шампоани и маски от там и въпреки всичко косата ми е увредена и се нуждае от специални грижи и замаскирване на увреждането  Rolling Eyes
Косата ми не изглежда като метла, но това не означава, че не е увредена.
Преди да започна да се боядисвам без специалните грижи изглеждаше многоооо по-добре, а сега въпреки всички грижи, които полагам пак е по-зле от преди.  Rolling Eyes

# 114
  • София
danielad, първо си написала, че си руса след това, че не си руса....последно  newsm78
За Kerastase - много харесвам техните продукти, за моята коса са прекрасни  Heart Eyes но не са вълшебни  Naughty
Аз нито се боядисвам с боя от супермаркета, нито си купувам шампоани и маски от там и въпреки всичко косата ми е увредена и се нуждае от специални грижи и замаскирване на увреждането  Rolling Eyes
Косата ми не изглежда като метла, но това не означава, че не е увредена.
Преди да започна да се боядисвам без специалните грижи изглеждаше многоооо по-добре, а сега въпреки всички грижи, които полагам пак е по-зле от преди.  Rolling Eyes
Руса съм,но не изрусена Mr. GreenБоята е 9-ка и не ми е изсветлявана предварително.Изрусена коса аз разбирам с обезцветител и изсветляваща боя над 10-ка.Затова и написах ,че не съм изрусена Peace http://prikachi.com/images.php?images/963/7479963L.jpg

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 16:15 от danielad

# 115
Руса съм,но не изрусена Mr. GreenБоята е 9-ка и не ми е изсветлявана предварително.Изрусена коса аз разбирам с обезцветител и изсветляваща боя над 10-ка.Затова и написах ,че не съм изрусена Peace
Отново имаме разминаване  Simple Smile
За да е изрусена една коса не е задължително да е обезцветена предварително.
9 не уврежда косата така както 12, но си е боя и определено не е като маска за коса.  Rolling Eyes
Единствената боя от която аз лично не видях увреждане беше Inoa, но за съжаление не ми покри добре побелелите косми.  Rolling Eyes

# 116
  • София
Руса съм,но не изрусена Mr. GreenБоята е 9-ка и не ми е изсветлявана предварително.Изрусена коса аз разбирам с обезцветител и изсветляваща боя над 10-ка.Затова и написах ,че не съм изрусена Peace
Отново имаме разминаване  Simple Smile
За да е изрусена една коса не е задължително да е обезцветена предварително.
9 не уврежда косата така както 12, но си е боя и определено не е като маска за коса.  Rolling Eyes
Единствената боя от която аз лично не видях увреждане беше Inoa, но за съжаление не ми покри добре побелелите косми.  Rolling Eyes
Макадамия пробва ли?сложих малко по-горе снимка да видиш русото PeaceМалко съм рошава,ама ще ме извините Mr. Green

# 117
Макадамия пробва ли?сложих малко по-горе снимка да видиш русото

Сега си мисля да опитам тази боя. Аз ще взема някаква осмица. Какъв процент ти е оксидантът?

# 118
Макадамия пробва ли?сложих малко по-горе снимка да видиш русото PeaceМалко съм рошава,ама ще ме извините Mr. Green
Без пресата и професионалните продукти за коса ще бъдеш още по-рошава  Rolling Eyes
Но това, че си позамазала положението с пресата и продуктите въобще не означава, че косата ти не е изтощена и е здрава  Rolling Eyes
Боята Macadamia не съм пробвала, но съм пробвала продуктите им за коса - не са лоши, но и не ме впечатлиха особено и не съм ги купувала повторно.
За боята ако някой се интересува, може да попита в темата на блондинките.
Аз лично не съм останала с впечатлението да се представя като боята чудо, която да не уврежда въобще косата  Simple Smile

Ето снимка и на моята коса

Без всички шампоани, маски и всевъзможни кремчета косата ми би изглеждала така:

# 119
........ хубавите шампоани, маски и продукти без измиване прикриват увреждането, но не възстановяват косата и в един момент дори и те не могат да се справят с пораженията.

Много съм съгласна с това. Знам го, но не намирам алтернатива, за да изглеждам прилично. И аз се боядисвам вече повече от 10г. в тъмно руси тонове. Започнах без да имам нужда да покривам бели коси, но с течение на времето, те се появиха и то,  основно на темето. В някакъв момент исках да пробвам кафяви нюанси - е, няма да ви казвам като изникнат 2-3мм. от побелялото - дори и не толкова забележимо за околните, на мен ми бодеше очите ужасно. Все едно...върнах се към тъмно русото, в момента фризьорката ми ме боядисва с Keune, покрива добре, а що се отнася до увреждането...ясно е, че е налице, но друг начин не виждам. Моята коса расте много бавно, налага се да боядисвам корените най-малко, на 4-5 седмици. Разбира се, грижа се с маска, балсам и подходящ шампоан, но мисля,  че това, по-скоро  е измамно  чувство, че правя нещо. Мда, виждам, че има блясък (особено от последната маска, която си купих - не е нищо особено, дори не е на някаква известна масова марка)  и на пипане не ми е суха, но има и моменти, в които ми е наистина като метла... Sad

Общи условия

Активация на акаунт