Обилно потене

• 2 434
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Миналата година лятото се бях разболяла, след рентгенова снимка се оказа, че имах бронхитни промени. Преминах курс с антибиотици и се излекувах. НО си остана обилното потене. Сутрин се събуждам с мокра коса и чаршафи, понякога през нощта ставам да си суша косата. През деня се потя по-малко, но пък лъхне ли ме вятър и съм отново с настинка и болки в лимфните възли.
Личната ми лекарка ми пусна ДКК – всичко е наред, ходих и при ендокринолог и там проблем няма.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Нямам идея на какъв специалист да отида.
Благодаря предварително!
(Извинявам се ако има подобна тема, но се рових назад и не открих таква)

# 1
  • София
Здравей, никой не ти е отговорил дълго време.
Аз съм първата. И аз се потя обилно, през нощта ставам и се преобличам понякога и по 2-3 пъти. Възглавницата ми е мокра, понеже се потя особено около врата. Отдавам го на хашимотото при мен, въпреки, че ендокринолога твърди, че няма връзка.

# 2
И аз сън с обилно потене, но мен най-вече ме притеснява потенето през деня, мокрите петна и миризмата. Не открих друга по активна тема а сега с затопляне на времето темата е актуална. Взех си Одорекс за крака за да спра потенето, но да видим ако има ефект ще си взема и за ръце. Вие как се справяте с проблема

# 3
  • София
И аз имах проблем с потенето на краката. Като че ли при мен освен антиперспирантите добър ефект оказва изплакването сутрин в леген с малко вода и няколко лъжици сода за хляб. След това се избърсвам но без да измивам содата и тръгвам на работа. Надявам се това да даде добър ефект и при вас. Също така се препоръчва да се сменят обувките, да не се носят идни и същи два поредни дни. Примерно ако имате 2-3 чифта за сезона да ги редувате.

# 4
И аз сън с обилно потене, но мен най-вече ме притеснява потенето през деня, мокрите петна и миризмата. Не открих друга по активна тема а сега с затопляне на времето темата е актуална. Взех си Одорекс за крака за да спра потенето, но да видим ако има ефект ще си взема и за ръце. Вие как се справяте с проблема

позвай обикновена сода за хляб - за краката и за под мишниците, няма да има миризма!
поръси си обувките и чехлите и натрий краката със содата, а за под мишниците - след къпане се слага малко сода на пръста и с малко вода да стане като кашица и се обтриват и няма никаква миризма след това.

# 5
То и проблема идва май най-вече от обувките, не всички са от естествена кожа и тези балатумни сандали ужас

Общи условия

Активация на акаунт