Пред грипна епидемия..Има ли болни?

• 1 213
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
От телевизора съобщават, че сме пред прага на грипна епидемия. Аз от началото на годината съм болна с болки в гърлото, хрема, главоболие, отпадналост, за няколко дена изгубих вкус и мирис...Хремата почти се оправи, но имам още главоболие и покашлям, май ще ходя на белодробен.... някакъв ужас е ... не се оправям, а нямам темперетура... Някой с подобни симптоми?

# 1
Грипът не е единственият който върлува в момента. Твоето е по-скоро някоя друга респираторна инфекция. Разходи се до ЛЛ или до някоя педиатрична болница да видиш каква първомайска манифестация е.

# 2
Аз на 30.12 се разболях кашлица, температура ,тежка хрема със зелен секрет и не мога да сваля температуратаи на 6.01 отидох на лекар,направих си 6-валентен тест за грип и т.н оказаха се отрицателни и за ковид и за грип....аз също нямах обоняние ...ТАКА че не само грипът върлува има и безброй вируси

# 3
  • Sofia
Че то, има ли някой здрав в момента?

# 4
Има тука сме от Русе и се държим все още:)

# 5
Кашля от 3 месеца като магаре. Пих антибиотик, който не ми помогна. От два дни съм с жестоко разтройство и повръщане. Не помня да е било такова нещо до сега. Не задържам храната даже и 1 час, не ми се яде. Като парцал съм. Пия лекарства разбира се, но никаква промяна. Кокалите ме болят от това зверско напъване...

# 6
Здравейте,
От телевизора съобщават, че сме пред прага на грипна епидемия. Аз от началото на годината съм болна с болки в гърлото, хрема, главоболие, отпадналост, за няколко дена изгубих вкус и мирис...Хремата почти се оправи, но имам още главоболие и покашлям, май ще ходя на белодробен.... някакъв ужас е ... не се оправям, а нямам темперетура... Някой с подобни симптоми?

Тези дни бяхме семейно така плюс малко температура и вече сме почти добре с помощта на панцеф и бронлес.

# 7
Мен тази година ми върви прекрасно...

На Коледа бях с температура, болки в гърлото и отпадналост. Без кашлица, без хрема, реших, че съм настинала, защото и температурата не беше нещо уау(37.5-38 градуса). На 27ми се събудих с 40 градуса и обрив. Диагноза - Варицела. Някъде съм имала контакт с болен без дори да разбера. Оттам празнувах Нова година в кревата с температура и изпъпчена навсякъде. На 7-ми ми изтече карантината, но все още имах незавехнали пъпки и съответно не излизах. Мъжът ми ходи на работа в офис и тамън се бях закрепила като ми довлече грип. На 12-ти вдигнах разко температура, болки в гъпрото, отпадналост, температурата не се сваля и е от порядъка на 39-40 градуса. Викам си, да и толкова тежко прекарването, защото съм прясно карала Варицела и още не съм се възстановила, но и при нещо положението беше подобно - много висока температура, която трудно пада с лекарства и отново се вдига бързо след това, кашлица, запушен нос, болки в гърлото. При мен нямаше усложнения и не пих антибиотик, но при него секретите добиха жълто-зелен цвят, 5 дни след началото на заболяването продълже да вдига температура(39-40 градуса) и изследванията показаха наличие на бактериално усложнение, та не се размина с антибиотиците.

И тамън се позакрепихме и няколко дни вече ме дращи гърлото, лека хрема и покашлям и ударно пия витамини.

Та искам да кажа, че аз работя от вкъщи, не контактувам с много хора. Шарката съм я хванала явно, докато пазарувам в хранителния магазин. И оттогава избягвам всякакъв контакт, особено с видимо болни хора, за да не ми се срива допълнително имунитета. И пак цял месец бял ден не видях. А масовата безатговорност на хората ме шокира. Болни деца, болни възрастни, обикалят по улици и магазини без да носят маска или да спазват дистанция от околните. Докато бях с грип и преди това с варицела двете ми "разходки" сред хора са били до доктора и обратно като звъннах предварително да предупредя и да питам кога ще ме очаква(за да не стоя в чакалнята да пръскам бацили, все пак има и възрастни, и деца) и съм стояла с маска и далеч от хоратя през цялото време. Просто масовата липса на отговорност ме шокира...

# 8
Аз съм на мнение,че маските в магазините трябва да се върнат!
Има много хора,големи интелигентни и кашлят из магазините без да си слагат ръката,това е нелепо!

# 9
Аз съм на мнение,че маските в магазините трябва да се върнат!
Има много хора,големи интелигентни и кашлят из магазините без да си слагат ръката,това е нелепо!
Само в магазините ли ? В Парадайс тази вечер имаше повече кашлящи тийнове отколкото на вратата на всички джи пита в кварталното дкц.

# 10
Мен тази година ми върви прекрасно...

На Коледа бях с температура, болки в гърлото и отпадналост. Без кашлица, без хрема, реших, че съм настинала, защото и температурата не беше нещо уау(37.5-38 градуса). На 27ми се събудих с 40 градуса и обрив. Диагноза - Варицела. Някъде съм имала контакт с болен без дори да разбера. Оттам празнувах Нова година в кревата с температура и изпъпчена навсякъде. На 7-ми ми изтече карантината, но все още имах незавехнали пъпки и съответно не излизах. Мъжът ми ходи на работа в офис и тамън се бях закрепила като ми довлече грип. На 12-ти вдигнах разко температура, болки в гъпрото, отпадналост, температурата не се сваля и е от порядъка на 39-40 градуса. Викам си, да и толкова тежко прекарването, защото съм прясно карала Варицела и още не съм се възстановила, но и при нещо положението беше подобно - много висока температура, която трудно пада с лекарства и отново се вдига бързо след това, кашлица, запушен нос, болки в гърлото. При мен нямаше усложнения и не пих антибиотик, но при него секретите добиха жълто-зелен цвят, 5 дни след началото на заболяването продълже да вдига температура(39-40 градуса) и изследванията показаха наличие на бактериално усложнение, та не се размина с антибиотиците.

И тамън се позакрепихме и няколко дни вече ме дращи гърлото, лека хрема и покашлям и ударно пия витамини.

Та искам да кажа, че аз работя от вкъщи, не контактувам с много хора. Шарката съм я хванала явно, докато пазарувам в хранителния магазин. И оттогава избягвам всякакъв контакт, особено с видимо болни хора, за да не ми се срива допълнително имунитета. И пак цял месец бял ден не видях. А масовата безатговорност на хората ме шокира. Болни деца, болни възрастни, обикалят по улици и магазини без да носят маска или да спазват дистанция от околните. Докато бях с грип и преди това с варицела двете ми "разходки" сред хора са били до доктора и обратно като звъннах предварително да предупредя и да питам кога ще ме очаква(за да не стоя в чакалнята да пръскам бацили, все пак има и възрастни, и деца) и съм стояла с маска и далеч от хоратя през цялото време. Просто масовата липса на отговорност ме шокира...

Добре дошла в България Simple Smile  - дъщерята се зарази в училище точно декември. Разболя се един младеж - получихме съобщение в школо - в класът има варицела и с това се приключи. Разболяха се три деца в последствие точно по Коледа. Сега същите деца карат или са изкарали грип (май Б си обмениха). Поне ще изградят имунитет понеже не са и толкова малки вече. Преди 7 години племенника на 1.5 г изкара варицела без да е ходил нито на ясла нито да е бил някъде с болни деца по площадки - и то сравнително тежко въпреки малката възраст. Варицелата в БГ се разглежда като невинна шарка която си я меткаме ей така между другото - има наредба за карантина за училища и градини но е пожелателна за училищата - та делото на давещите се е дело на самите давещи се. Грипната ваканция според Вълчев била излишна - еми да защото се научихме - правим си тестове купуваме си Тамифлу и пускаме дни по домашни причини. Аз пуснах през личната само заради болничния който ми трябваше че май и аз го олепих грипа. Отидохме с детето с температура, направен домашен тест за грип Б положителен и закупено Тамифлу. Докторката я преслуша и пусна бележка за отсъствията и болничния ми. Ако имаше обаче опашка както всеки път има щяхме да си пуснем по домашни причини а аз отпуска щях да пусна. Така че очевидно е че има много болни но статистиката е изкривена , плюс че самата лекарка ни каза че в София грипна епидемия няма да има заради многото частни болници които натискат лобито си където трябва. Та така Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 07:53 от Звездица небесна

Общи условия

Активация на акаунт