Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 089
  • 834
  •   1
Отговори
# 105
От март съм в Бг за бала на детенце, но като се получи така , май ще си постоя тук известно време. За целия период на  моята одисея съм изпила 3 блистера с вит. С - нищо. Ще видим какво ще каже Док. на 18,06, много ме е страх от това пусто абразио /ако ми го предложи/, чакар че предния път ми каза че за хормонални проблеми не се препоръчва, а се действа медикаментозно. Изследване не може да се направи, цито не може да се вземе, а с вагиналния ехограф вижда набъбнала лигавица и туй-то. Сега като не спира какво ще гледа  newsm78, какво ще изписва - не знам. Ще пиша.

# 106
Пиши! Hug
И дано спре! Praynig

# 107
Идея си нямаш как се моля да спре  Praynig.
Даже на своя глави си изписах Агнес по 1т. на гладно /пия ги от 5дни/ , та да  регулирам тез хормони.

# 108
Какво е Агнес? newsm78

# 109
http://apteka.framar.bg/30062946/агнес-табл-132-мг-60-за-жената
Надали ще помогне Агнеса толкова бързо, ако въобще помогне.

# 110
Гламур, ти си знаеш най-добре, но според мен би трябвало да ти направят кюретаж при положение, че хапчетата не действат. Освен това не се знае какъв е проблема, докато не се направи хистология.
На мен ми правиха кюретаж миналата година след като 20 дена не ми спря с оргаметрил и куп кръвоспиращи хапчета. Даже доктора направо искаше абразио, но аз се размрънках и пробвахме първо с хапчетата. И както си мислех, че е от критическата, така се оказа, че проблема са полипи.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 18:36 от Lemy

# 111
Какво е абразио и какво е кюртаж? Blush
Не е ли еднакво?

# 112
Едно и също е, да.

# 113
Едно и също е, всъщност правилната дума е кюретаж, отивам да поправям.

# 114
  • София
Glamur, след като успях 2 месеца преди време да изкарам с обилен цикъл накрая гинеколога рече да пробвам още толкова и най-сетне може и да си източа кръвта  ooooh! ooooh! ooooh! Моменталически тогава ме прибраха за кюртаж, като тогава се взима материал за хистология. А и всичко  след това спря да тече и маца. Така, че недей се трови с глупости, няма да помогне - вервай ми, само песента на кюретата оправя нещата. Изобщо не е кой знае какво - отнема една сутрин до ранния следобяд - манипулацията и си отиваш вкъщи. Така, че не отлагай и не си прави експерименти щото трайното падане на хемоглобин си е велика гадоззз. Вече след като спре кървенето и излезе хистологията се оформя крайната диагноза и се минава към лечение ако има нещо - миомен възел или полип.

Хепи, питаш какво пия за кръМно? Лодом от 2,5 мг - бета блокер+отводняващо. Действа ми много добре, а и дозите са съвсем, съвсем ниски, така че нещата се пооправиха при мен след като го започнах.

# 115
Лодом от 2,5 мг, нищо не ми дава Гугъл по въпроса? newsm78

# 116
  • София
Лодом от 2,5 мг, нищо не ми дава Гугъл по въпроса? newsm78
Уф, нали съм руса и не съм видяла, че има правописна грешка - лодоз - http://apteka.framar.bg/30003280/%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B7- … 5-%D0%BC%D0%B3-30

# 117
  • София
... се минава към лечение ако има нещо - миомен възел или полип.

В случай на полипи провежда ли се лечение? Защото зимата ми правиха кюретаж заради тях и ме изпратиха по живо, по здраво. Всичко било наред и нищо не трябвало да се прави. А съм чувала, че след известно време се появяват отново.  Sad

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 11:55 от Тaня67

# 118
Днес е първия ден на симулирания цикъл  newsm78 и е направо ужасТ, ако продължава с тази интензивност ..... Като водопад е, но док. каза че е нормално  Rolling Eyes. Да изчакам като свърши /ако свърши и да не свърши/ и отивам другата седмица и май аз ще съм тази която ще настоява за кюртажа, колкото и да ме е страх от болката.

# 119
Обикновено не провеждат лечение. Уж не била изяснена напълно причината за образуването им.  Но недостатъчният прогестерон е виновен, май. Голяма част от лекарите препоръчват спирала " Мирена". На мен след абразио ми се появиха отново.
Glamur, при кюртажа няма да изпитате болка, прави се с упойка.

Общи условия

Активация на акаунт