Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 123
  • 834
  •   1
Отговори
# 90
Д-р Атанас Михайлов препоръчва при високо кръвно чай от билката бял имел, арника хомеопатична в ниска потенция,  и 3-дневните детоксикации.
Старая се да пия редовно чая от бял имел. При по-остри случаи си вземам арника.
Детоксикации се правят по пълнолуние и се пие 4 л. течности ( сок от цитруси). По възможност трябва да си вкъщи, че се ходи често в тоалетна. Като съм на работа не знам как ще мога да го направя.

При високо кръвно, но не постоянно, а инцидентно съм пила чай от чубрица. Моя позната медицинска сестра дори си носи подправката чубрица - на листа- в чантата и при нужда я яде. Също съм използвала и кисело мляко с канела. Вършат работа, когато е инцидентно, но при постоянно високо кръвно си е необходим специалист.

# 91
Белият имел е отровен, трябва да се внимава с него.

# 92
  • По света и в нас.
Здравейте момичета.
Не знам дали тук е правилното място да пиша,но случайно попаднах на темата и искам да питам.Всички се оплакват от горещи вълни в менопаузата ,а  аз имам проблем все ми е студено .От 2 години имам проблем с менструацита,спира и все я предизвиквам с хапчета,оттогава и все ми е студено.Ендокриноложката каза -аномалии,изследваха хормони в ред са .Появи се безсъние,нервите са ми опънати(така казват околните,аз си мисля че няма промяна)гърди ме болят и са напращели,и все ми е студено.Та въпроса ми е имали някой да го тресе студ и освен навличане с дрехи друго предприемал ли е? 

# 93
  • Бургас
За моя голяма радост, отдавна не съм имала горещи вълни, но когато имах, веднага след тях се появяваше този студ. Дори още бях изпотена от вълната и тръпки ме побиваха от студ. Но само за студени не съм чувала.
Дано не се обидиш, но предстоят жеги, с тия ледени вълни направо си за завиждане. Започни да ги лекуваш на есен.
Скрит текст:
П.П. От както започнах да тренирам всеки ден, изчезна всяко неразположение. Пия си и таблетките, разбира се. Ако мога да си позволя да ти дам съвет, ще ти кажа - Започни да спортуваш, може да е по малко, но да е радовно, всичко е до раздвижването на кръвта. В нашия век, всички сме се обездвижили тотално. На това дължим повечето болести, както и ранната менопауза.

# 94
  • София
 bibisita, щитовидната жлеза е регулаторът на обменните процеси и телесната температура.Треперенето от студ  често е сигнал за занижената и функция. Предполагам, че си изследвала TSH, Т3 и Т4 и ехография на жлезата. Това трябва да се провери за да се отхвърли подозрението за хипофункцията.
Колкото до болезнените гърди- преди време ми изписаха  аврамово дърво/Vitex agnus castici.Определено оправи проблима, но е противопоказано при аденоми на хипофизата- та се наложи за го спра и да търся друго решение.

# 95
Glamur, какво стана с теб, помогна ли Оргаметрила?
Тъкмо се радвах как последните месеци цикъла ми е перфектен, точно на 27 ден, и взе, че ми дойде на 18-тия  ooooh!

bibisita, изследваха ли ти хормони за щитовидната? Най-големият студ който ме е тресъл беше преди да ми открият заболяване на жлезата. Спях със пижама, чорапогащник, 2 пуловера, куп одеяла и пак треперех.

# 96
  • София
При мен засега цикълът е редовен /макар и на по-кратки интервали/, вълни нямам, но... се появи косопад, качих килограми  и най-лошото ... тревожност. Колитни проблеми и понякога хранителни алергии. Имам и Хашимото. Вече не знам кое какво причинява, но понякога много ми потъват гемиите  Cry

# 97
  • По света и в нас.
Момичета като пребита съм.Снощи и кръвното ми беше паднало ooooh!
Lili-Lilian,аз миналата година като някой змия цяло лято на слънцето и нито се потя нито нищо,а съм с наднормено тегло.Народа покрай мен окапа от жегите,а аз дебил на слънцето и това е.
Neba,изследваха само TSH и е в норма.
Lemy,срам ме да кажа как спя нощно време.Чорапи,потник,пижама,жилетка,случвало се и пуловер и завита със сто неща.

# 98
Glamur, какво стана с теб, помогна ли Оргаметрила?
Тъкмо се радвах как последните месеци цикъла ми е перфектен, точно на 27 ден, и взе, че ми дойде на 18-тия  ooooh!

Да съжаление в борбата ми с предменопаузата, Оргаметрила не ми помогна, но да съм съвсем обективна понамаля но не спря - така че от 20,04 съм в преразход на превръзки  #2gunfire. Док. каза да почакам до 16 или 18 и да отида на преглед и да реши какво да ме прави.

Но ти не се притеснявай излишно. Това, че един път е дошло малко по-рано не е проблем.

# 99
Абе как от 20.04.????? Shocked
Силно ли или само зацапване?

# 100
Абе как от 20.04.????? Shocked
Силно ли или само зацапване?

В началото обилно зацапване около 3,седмици, след това на 4-тата като рукна и с едни съсиреци около 15-тина дена, чак тогава отидох на лекар 28 или 29 май. Не беше учудена от това което бе станало, каза ми че са ми разбъркани хормоните тъй като влизам в климакс.  При  жените  настъпвало по различен начин - при едни от раз спирало и при други с години имат проблеми .С оргаметрила трябваше да спре най-късно до 3 или 4-тия ден, но не се получи, намаля но не спря.

# 101
А сега пак зацапване ли е или съсиреци?

# 102
А сега пак зацапване ли е или съсиреци?
обилно, лигаво, кафеникаво-червено зацапване  Embarassed  като за 6-7 ежедневни превръзки за ден

# 103
Гледам, че не си в БГ, тук май правят абразио в такива случаи на дълго кървене.

С витамин Ц защо не пробваш, може да спре? newsm78

# 104
Glamur, учудвам се на реакцията на докторите. Аз имах същият проблем миналото лято, изписаха ми оргаметрил, от който обилното кървене спря. След това повече от половин година нямах никакъв цикъл и сега в началото на май пак цъфнах. Пак обилно. Ходих на гинеколог, каза, че ми изписва лекарства за спиране на кървенето и ако до петия ден не е спряло, трябва да вляза в болница за кюртаж. Е, слава Богу, спря.
Пробвах с витамин  С - нищо! Все едно пия вода.

Общи условия

Активация на акаунт