Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 083
  • 834
  •   1
Отговори
# 135
Ехехе, къде отидоха нещата. Това с любовника се е разбрало твърде буквално. Идеята беше да се радваме на живота, според мен.  А и секса има съществено значение за доброто ни здраве . Кой с кого ще го практикува, не е толкова важно за темата.

# 136
Деси,

"Светът e оцелял, защото се е смял".

Има и други начини да подобрим здравословното си състояние, освен с пиене на хормони или витамини и хранителни добавки.
Имам доста болежки, породени от стрес, износване на стави, натоварване, а може би и от менопаузата. Януари и февруари болките бяха нетърпими.
Направих един двумесечен курс " Прогресивна мускулна релаксация" по метода на Якобсон и съм доволна, имам подобрение.
Ходила съм и на йога, но не успях да се запаля. От септември съм решила да ходя на курс по Александъртехник или Фелсенкрайс, не знам дали са познати в България.

Искрена, ти младия либовник защо го свързваш непременно с грях и изневяра?
В темата не са всички женени, има и разведени, така че къде е проблемът?
И хич не вярвам Господ да ми се разсърди, че съм отишла на концерт на Бах или Хендел да речем.
Благодаря ти за включването. Накара ме да си припомня , че скоро прочетох следния съвет  (превеждам го от немски) който много ми допадна.

Да се уважават предупредителните сигналите на тялото и да се противидействува на стреса чрез ежедневни :
малки почивки, кратък следобеден сън, медитация, молитва, слушане на музика ( спокойни, отпускащи мелодии )
Та тук за всекиго се намира по нещо.

Аз вчера ходих на басейн, днес отивам  пеша на гости на приятелка-десетина километра са, стремя се да излизам повече и да се движа повече.
Хайде чао и приятен ден на всички!

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 14:06 от liana_2

# 137
+1 Съгласна съм с всичко.

# 138
Здравейте,
Както се виждам и аз попадам в тази златна група, макар и от скоро. На 44г. и половина съм, 10г пиех противозачатъчни. Последните два месеца имах болезнен цикъл и реших да спра хапчетата, йни трябваше да ми дойде ..и така си остана някъде там. От седмица вече имам и вълни, не съм ходила на лекар, ще изчакам още. Пия само калций и магнезий. Прочетох доста от темата и мисля че трябва да се занимаваме с приятни неща за нас, хобита примерно, за да се разсейваме колкото можем. Аз споделих със съпруга си състоянието ми и за вълните, а той предложи да си взема отпуск или болничен.. Grinning Колко време продължават тези вълни или при всеки е различно?
Лек ден на всички
Здравей Хриси, както те чета и при мен се случи горе долу същото нещо, пиех дълго време противозачатъчни и като ги спрях - а ги спрях защото ме боляха яйчниците и стана нетърпимо- и цикъл така или иначе не дойде и така вече 1 година,а да ти кажа болничния няма да ти помогне много, вълните продължават с години , но при всеки е различно, всеки намира някакъв начин да потушава вълните, по някога са ужасни друг път се търпят но какво да се прави, сега да споделя с вас започнах да си мажа гърдите с прогестогел и направо съм супер още от първия ден ми подейства и вълните престанаха, иначе пих Ремифемин но ефект нямаше но от този крем направо чудо много съм доволна, незнам да ли е добре че го мажа някой ако го е ползвал ще съм благодарна да сподели, след него мисля да пробвам с Муун Райс това пак е прогестеронов гел само че е на билкова основа , забравих да кажа че съм на 46 години и от 1 година без цикъл но с вълни и всички екстри, това е от мен

# 139
  • СОФИЯ
Съжалявам, че всях раздори в темата   Tired
Все пак благодаря на всички, които ми отговориха дори не косвено.
Тъй като тези симптоми продължават вече година, явно се изтощих и изпаднах в депресия.
Пък съм и една късметлийка...... докторите вечно ме объркват. Ето например, трябва да отида на трети очен, защото очилата, които си направих не са ми комфортни, провокират ми виене на свят. Хем не виждам наблизо, хем не виждам надалече....ад..... Навън пък изобщо не фокусирам /не са ми изписали очила за навън, казаха ми да слагам слънчеви..../
Съгласна съм, че терапия с почивки, разходки и подобни е добра терапия, но в моя случай е мъчение, защото ми се вие свят.
В четвъртък ще видя какво ще каже кардиолога и после непременно ще отида на ендокринолог, за да видя в какво състояние са възелчетата. Чакам времето да стане горещо, за да изследвам отново хормоните на щитовидната жлеза, д-р Пандев ме предупреди изрично за тази подробност. До миналата година бяха в норма.
Относно мъжете....откакто съм така, нямам никакво желание.....
С няколко думи - не познавам личността, която е "влязла" в мен, не я харесвам и искам да се отърва от нея...... но за момента е по силна от мен   Confused

# 140
Shushi, не си внесла никакви раздори. Не мисля, че има сърдити Simple Smile Нали в спора се ражда истината. Която е относителна и различна. Обменяме мнения и си помагаме, доколкото можем. Между другото и аз имам подобен проблем с очите. Но съм и астигматик. Както и да е. И това ще мине Simple Smile

# 141
Да чукна на дърво, проблем с очите нямам, чета без очила, но надалеч всичко виждам размазано, но съм така открай време, затова и не му обръщам внимание. Тазобедрените стави се обаждат напоследък, особено дясната, ще трябва да видя какво става там.
Инак, вълните отшумяха, откакто вземам Изофлавон/тва май вече го писах/ но нервното напрежение си остава, боря го с капки мента, глог и валериан, но понкяога, както каза Шуши,  е по-силно от мен и посягам към кснакс, изписани са ми от лекар.
И аз като Таня казвам - и това ще мине, но някой път...  #2gunfire
 Joy

# 142
shushi7777 , не се притеснявай, тя нали темата е точно затова, всеки да сподели, да попита, да потърси....а и всеки да каже какво мисли.   Peace
И в този дух ще помоля следващите ми думи да не се възприемат като опит за заяждане, или вид провокация, а просто споделено. Hug
Забелязала съм, че когато прекалено се "вторачвам" в какъвто и да е проблем, включително и здравословен, особено болка/неразположение, той като че ли направо се изостря и го усещам с всяка фибра на тялото си.Колкото по-малко внимание му обръщам, толкова по-незабелязано минава.
Същото е и с избора на доктор, лекарство, дреха или каквото и да е.Какво имам предвид?Ще го "обясня" с пример:имам приятелка, която за да си купи какво и да е, или да посети някакъв лекар, или да отиде на почивка, или да избере учител на детето си, абе каквото се сетите, тя все иска да има огромен избор.Все проучва, все подбира, все разпитва, все проверява, и винаги се нахендря на възможно най-неудачния избор.А при мен се получава "късмета с избора" -тя така го нарича    Laughing , от раз.Все уцелвам точния.
Пиша това заради несгодите ти с очилата.Тя имаше същия проблем, не знам колко доктори посети, докато й "уцелят" всичко.Аз, когато реших, че ми трябват очила, се "забих" в оптиката до "Карфур" В МОЛ-Галерия (вярно, след като ми я похвалиха).От раз ми улучиха и диоптрите, и астигматизма ми отлично коригираха, вече трета година нямам никакви проблеми.
Та, мисълта ми е:не "посвещавайте" живота си основно на проблеми и разни избори.
Може и в някои случаи да има доза късмет, но основното е в нашите вътрешни нагласи и очаквания.

# 143
Забелязала съм, че когато прекалено се "вторачвам" в какъвто и да е проблем, включително и здравословен, особено болка/неразположение, той като че ли направо се изостря и го усещам с всяка фибра на тялото си.Колкото по-малко внимание му обръщам, толкова по-незабелязано минава.Та, мисълта ми е:не "посвещавайте" живота си основно на проблеми и разни избори.
Може и в някои случаи да има доза късмет, но основното е в нашите вътрешни нагласи и очаквания.

Много е вярно това. Peace

Шуши, ако ЩЖ  ти е наред, гледай си живота и не мисли за симптоми. Hug

# 144
По този повод с вторачването, преди повече от 10 години посещавах гинеколог- мъж в напреднала възраст. Та той един ден, след обстоен разпит от моя страна за разни болести, ми каза: абе, момиче, няма да мислиш за болести, ще мислиш за любов. 

# 145
  • Бургас
Охооо, тук станало интересно.
Искрена 888, всеки се уповава на каквото реши и му помага, каквото вярва, че ще му помогне. Може да сме в климактеричен период, но това не означава, че сме стари. Къде отиде, идвала старостта, че и вече била дошла............какви са тези глупости? Аз се чувствам млада, силна, жизнена и в чудесно състояние на духа. Не желая да те зясягам, но нали знаеш "Прекаленият светец и Господу не е драг", така че помисли преди да влизаш в нашата уютна темичка и да ни казваш, какво да правим или че опита, който споделяме и съветите, които си даваме са" пълна глупост".
Ще ти кажа, че развлечения с приятели, ходене на концерти, кино и т.н. дават невероятен адреналин и действат зареждащо. В никой случай не са бля-бля, а добре прекарано време.
Праведен живот.............би ли ми обяснила, какво включва и това значи ли да се откажем от удобствата, които предлага нашият век?

# 146
Нали в спора се ражда истината. Която е относителна и различна. О

Истината не се ражда в спора! Тя е родена доста отдавна!
освен това, има и абсолютна Истина, Която не се влияе от нашите относителни "истини"!

# 147
Охооо, тук станало интересно.
Искрена 888, всеки се уповава на каквото реши и му помага, каквото вярва, че ще му помогне. Може да сме в климактеричен период, но това не означава, че сме стари. Къде отиде, идвала старостта, че и вече била дошла............какви са тези глупости? Аз се чувствам млада, силна, жизнена и в чудесно състояние на духа. Не желая да те зясягам, но нали знаеш "Прекаленият светец и Господу не е драг", така че помисли преди да влизаш в нашата уютна темичка и да ни казваш, какво да правим или че опита, който споделяме и съветите, които си даваме са" пълна глупост".
Ще ти кажа, че развлечения с приятели, ходене на концерти, кино и т.н. дават невероятен адреналин и действат зареждащо. В никой случай не са бля-бля, а добре прекарано време.
Праведен живот.............би ли ми обяснила, какво включва и това значи ли да се откажем от удобствата, които предлага нашият век?

има еталон за праведен живот и всеки, който търси ще го намери!
и да, в много отношения праведният живот изключва тия,  т.нар. от теб, удобства на нашия век...

# 148
shushi7777 , не се притеснявай, тя нали темата е точно затова, всеки да сподели, да попита, да потърси....а и всеки да каже какво мисли.   Peace
И в този дух ще помоля следващите ми думи да не се възприемат като опит за заяждане, или вид провокация, а просто споделено. Hug
Забелязала съм, че когато прекалено се "вторачвам" в какъвто и да е проблем, включително и здравословен, особено болка/неразположение, той като че ли направо се изостря и го усещам с всяка фибра на тялото си.Колкото по-малко внимание му обръщам, толкова по-незабелязано минава.
Същото е и с избора на доктор, лекарство, дреха или каквото и да е.Какво имам предвид?Ще го "обясня" с пример:имам приятелка, която за да си купи какво и да е, или да посети някакъв лекар, или да отиде на почивка, или да избере учител на детето си, абе каквото се сетите, тя все иска да има огромен избор.Все проучва, все подбира, все разпитва, все проверява, и винаги се нахендря на възможно най-неудачния избор.А при мен се получава "късмета с избора" -тя така го нарича    Laughing , от раз.Все уцелвам точния.
Пиша това заради несгодите ти с очилата.Тя имаше същия проблем, не знам колко доктори посети, докато й "уцелят" всичко.Аз, когато реших, че ми трябват очила, се "забих" в оптиката до "Карфур" В МОЛ-Галерия (вярно, след като ми я похвалиха).От раз ми улучиха и диоптрите, и астигматизма ми отлично коригираха, вече трета година нямам никакви проблеми.
Та, мисълта ми е:не "посвещавайте" живота си основно на проблеми и разни избори.

явно ти просто по - успешно следваш интуицията си!

# 149
iskrena, докато пишех поста си, бях сигурна, че ще върнеш в отговор абсолютната истина. Права си да мислиш и постъпваш според твоите виждания. Но, може и да греша, защо усещам тона ти назидателно?

Общи условия

Активация на акаунт