Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 090
  • 834
  •   1
Отговори
# 150
Абсолютна истина е, че всяка една жена рано или късно ще стигне до тук.Не съм чула досега някоя да е пропуснала.....    Laughing
Оттам насетне всяка има своята "истина" за справяне с нещата.     Peace   Според това, как се чувства, какво й помага най-добре, кое може да пренебрегне, на кое да отдели повече време и внимание.Абсолютно индивидуално е.
Аз, честно казано, изобщо не вдявам какво точно включва твоя вариант на "праведен живот".Т.е., какво се очаква да правим и как да се държим според него?
Да забравим за секса? (а който си има мъж, кВо прави?     Laughing  )
Да се посветим изключително на внуците? (а който още ги няма?   )
Да награбим плетките?И клюките с другите "баби"?   
Да се заробим в градината да гледаме зеленчуци за "младите"?
Или?    Grinning
Вместо да критикуваш само, дай идеи.   

# 151
Абе честно казано и на мен съветът да си търсиш любовник, като средство да пребориш менопаузата, ми се струва трагикомичен. Mr. Green Mr. Green

# 152
  • Бургас
Праведен живот - що е то? За мен е да бъдеш добър, честен, отзивчив.. библията от векове е изопачена. И все пак, всеки разбира по различен начин праведния живот, но моля не ни го натяквайте. Аз ходя на вилата имам куче и котка, сея китки, плета, понякога ме мързи и само гледам как растат цветята. Аз съм добра и честна за мен това е праведеният живот!
Приятен ден от мен и по-леки вълни

# 153
Праведен живот - що е то? За мен е да бъдеш добър, честен, отзивчив...
............ скромен, лоялен, състрадателен......Но не е ли редно човек да е такъв през целия си живот, а не само в менопаузата?   Laughing  Щото, нали, "смъртта е близо" и ще се изправим пред Бог да даваме "отчет" за делата си? 
Някак лицемерно ми звучи:докато си млад, купонясвай, ама влезеш ли в менопузата, ставай целомъдрен, че Господ те "чака да отсъди".   Laughing

# 154
  • Бургас
............ скромен, лоялен, състрадателен......Но не е ли редно човек да е такъв през целия си живот, а не само в менопаузата?   Laughing  Щото, нали, "смъртта е близо" и ще се изправим пред Бог да даваме "отчет" за делата си? 
Някак лицемерно ми звучи:докато си млад, купонясвай, ама влезеш ли в менопузата, ставай целомъдрен, че Господ те "чака да отсъди".   Laughing

Целият ми живот е такъв - праведен, а най-голямото доказателство е, когато "прочетеш" в очите на хората благодарността, е тогава преливам от щастие

# 155
  • Бургас
Ако откажа секса, забавленията, телевизията, интернета, телефона, киното, фитнеса, почивките, дискотеките/ресторантите..............ще ми спрат ли вълните?

Извинявайте г-жо Искрена 888, но тези така нар. "удобства на нашия век", виждам че и вие ги използвате. В противен случай не бихте могли да се свържете с нас и да ни давате уроци по "праведен живот". Това, как ще обясните.............моля?

# 156
Моля ви не влизайте в конфликти! Достатъчни са ни проблемите покрай критическата ,че и допълнителни негативи да си внасяме.
Разходките и въобще развлеченията в каквато и да е форма помагат,но не са достатъчни.Много индивидуално протича критическата и на всеки му помага различно нещо. Ако можеше да се оправи само с развлечения щеше да е великолепно.

# 157
Аз пък, нещо, нямам желание за секс! Rolling Eyes
Равнодушна съм към тази област от човешкото битие, за мое голямо учудване!!! Shocked
Преди не беше така. Пък то и с малко дете, което е винаги с нас, не мога да се оплача от скука!

# 158

Прекаленият светец и Богу не е драг! Grinning
Няма безгрешни! Wink

# 159
iskrena, докато пишех поста си, бях сигурна, че ще върнеш в отговор абсолютната истина. Права си да мислиш и постъпваш според твоите виждания. Но, може и да греша, защо усещам тона ти назидателно?

замисляла ли си се над думата "наЗИДателно"?
това идва от "зидам", а това не е лошо, естествено, ако има правилна основа!
а ОСНОВАТА е само Една и всеки  наистина вярващ я знае Коя Е!

бъди здрава във всичко!

# 160

Прекаленият светец и Богу не е драг! Grinning
Няма безгрешни! Wink

споко, кой може да каже, че е прекален светец   Laughing
то, това е казано в друг контекст, в смисъла на себеправедност.

а и ако няма безгрешни, това оправдание ли е да си грешим на воля и на тумбак   Joy

# 161
Ако откажа секса, забавленията, телевизията, интернета, телефона, киното, фитнеса, почивките, дискотеките/ресторантите..............ще ми спрат ли вълните?

Извинявайте г-жо Искрена 888, но тези така нар. "удобства на нашия век", виждам че и вие ги използвате. В противен случай не бихте могли да се свържете с нас и да ни давате уроци по "праведен живот". Това, как ще обясните.............моля?

може и да не спрат, но със сигурност ще си по - добре.

освен това, виж какво съм писала - "и да, в много отношения праведният живот изключва тия,  т.нар. от теб, удобства на нашия век... "

да виждаш да съм казала някъде "във ВСИЧКИ отношения"?!
но, така е, като реши човек да се заяде, щото нещо дълбоко не му отърва...
остани си със здраве!

# 162

Аз, честно казано, изобщо не вдявам какво точно включва твоя вариант на "праведен живот".Т.е., какво се очаква да правим и как да се държим според него?
Да забравим за секса? (а който си има мъж, кВо прави?     Laughing  )
Да се посветим изключително на внуците? (а който още ги няма?   )
Да награбим плетките?И клюките с другите "баби"?  
Да се заробим в градината да гледаме зеленчуци за "младите"?
Или?    Grinning
Вместо да критикуваш само, дай идеи.  

мила, аз не критикувам, коя съм аз, че да го правя?!
исках да дам просто насока за размисъл, която би била полезна за разумните....
това имам, това давам!

стандарт за праведен живот е библията, Божието Слово, защото ние всички сме пара и лъх и ще преминем, но то ще трае до века...

сексът не е нещо неправедно, ако бракът е на почит, даже Сам  Бог е дал заповед за плодене и размножаване.
но грехът на блудство и прелюбодейство носи много мъка, болести и смърт накрая за тия, които не е се покаят, т.е. обърнат, престанат да вършат тоя грях.
много от болестите на жените в менопауза , а и преди нея, се дължат на изневери и блудства... като причината не е толкова физическа, колкото духовна!

ако човек се приближава към огъня и си играе с него, няма как да остане неопарен - закон!

е, и в духовно отношение е така!
вършиш грях - страдаш!
причина - последица...

другите неща няма какво да коментирам, освен "заробването" в градината - няма заробване в градината, но нима няма заробване по разни корпорации, магазини и офиси и какви ли не "прекрасности", където човек е не само роб на системата, но е и отделен от семейството си и затова се случва всичко това с децата ни, затова се разпадат закономерно семействата....

и след цялата робия на работа следва едно робско пазаруване от корпоративните магазини, където се продава в повечето случаи всичко друго, но не и храна и след това искаме да сме здрави... ми, как да стане   Thinking
с всички тия "е"-та, "ме" - та, оцветители, консерванти, подсладители и всякакви булшити....

та, не е ли по- добре човек да живее прост живот, някъде на село, сред земята и природата, обработвайки земя и грижейки се за животни - всичко това води до изобилие от храна и то истинска, освен че освобождава от всякакви зависимости от тъпата финансова система и нейния закономерен разпад не би повлиял пагубно на един такъв човек и неговото семейство...

но, който презира, нека презира... само нека помни, че ако и сам да не се е заробил с градинска работа, има нечии ръце, които го правят, за да му осигурят тази храна... за съжаление, доста зле третирана поради човешката алчност!
но всяка "свобода" си има цена - който иска да не работи в градина, ще яде боклук и после ще се чуди защо е болен - законно следствие!

# 163
  • По света и в нас.
Леле,мислех че тук се споделят проблемите на жените в менопаузата и сега като чета последните страници съм те така #Crazy
Живея прост живот на село,обработвам земя,грижа се за животни,но тъпата финансова система не ме освобождава,като отида на доктор в града не искат нито чушки и домати,нито яйца и месо ,а само финикийски знаци.На село хората също умират няма безсмъртни. Peace
И да си дойда на думата имах някакво подобие на менструация,сега чакам да се оправи малко времето и ще ходя да правя изследвания,почти всяка сутрин съм отекла.Следя с какво се храня и пия явно при хормоните има як дисбаланс.

# 164

Живея прост живот на село,обработвам земя,грижа се за животни,но тъпата финансова система не ме освобождава,като отида на доктор в града не искат нито чушки и домати,нито яйца и месо ,а само финикийски знаци.

ами, щото са прости   Laughing
ако аз бях лекар и  имах такава пациентка, нямаше да откажа нищичко в замяна на прекрасното "лекуване" с химийка   хаххааа  Mr. Green

извод - дори да отидеш на доФтУр за поставяне на диагноза, не ползвай лекарства, но нека храната, която произвеждаш, бъде твоето лекарство, барабар с изобилието от билки наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт