Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 079
  • 834
  •   1
Отговори
# 705
Аз точно това имах предвид, че урологът ми не препоръчва твърде заниманията с мускулатурата на Кегел. Можело да навреди. Чували ли сте за това, правили ли сте такива упражнения? При вас или ваши познати помага ли?

# 706
Привет на групата, отдавна не сте писали, да се надяваме, че всички сте добре  Simple Smile
Сутрина попаднах случайно на предаването "Зелената линейка" по БНТ, гост беше Дорина Асенова-доцент гинеколожка от Правителствена болница. Обсъждаха менопаузата, та се замислих дали това не е "нашата" докторка  Thinking Обаче няма много отзиви за нея в мамата, и не са много приятни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418132.0
 Rolling Eyes

# 707
И аз това се бях сетила тези дни, че отдавна никой не е писал тук. Дано сте по-добре. Аз успях да овладея горещите вълни и безпокойството с билкови препарати, да видим до кога...
Относно лекарката - не знам какво да кажа. Ако има десет доволни от нея, със сигурност ще се явят поне още толкова недоволни. Много е относително. Говоря от опит. Наскоро ми правиха една операция, лекарят, който ме оперира е в топ 100 на българските лекари. Ами не съм доволна. Не от професионализмът му, а от това, че се е превърнал в машина за пари, работи в 2 болници едновременно и тича от едната до другата като кон, а време за пациентите - няма. Ами, не ми харесва така, да се чувствам като парче месо, та било то и в ръцете на най-големият специалист.

# 708
Не от професионализмът му, а от това, че се е превърнал в машина за пари, работи в 2 болници едновременно и тича от едната до другата като кон, а време за пациентите - няма. Ами, не ми харесва така, да се чувствам като парче месо, та било то и в ръцете на най-големият специалист.
О да, това забелязвам и аз из темите за здравословните проблеми, и също съм попадала на такива. Неприятно ми е и притеснително - преуморен лекар да те преглежда или оперира, или пък вижда в теб само банкова касичка  Tired

# 709
Това е положението напоследък. Покрай здравословните ми проблеми, съм говорила с приятели по този въпрос и установих, че не само аз съм била недоволна от обслужване и отношение на лекари.  Sad Не се изживявам като ВИП персона или английската кралица, искам някой с думи прости да ми обясни какво точно се случва с мен и какви манипулации ще ми бъдат правени. И да видя, че ме е забелязал, че съществувам, а не преглеждайки ме, да отговаря на безбройните телефонни обаждания и аз да съм "между другото".
Ох, пак подпалих, извинявам се, но наистина останах ужасно възмутена от това безобразно отношение към пациентите!

# 710
а не преглеждайки ме, да отговаря на безбройните телефонни обаждания и аз да съм "между другото".
Честно казано, при такъв преглед бих се притеснила в адекватността на диагнозата.  Sad За съжаление забелязвам същото при лекар при който ходя дълги години, и от както стана професор всеки път е все по-зле от към внимание, чак се замислям за някой друг, а му имах безкрайно доверие на този човек..... Confused

# 711
Слава Богу, прегледът се извършваше от негова колежка, не толкова ангажирана, той само дойде да види и потвърди диагнозата и.

# 712
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала но искам да ви се похваля след 1 година и 5 месеца - вълни и кошмари и пиене на какво ли не - имам предвид билки и хомеопатия , ми дойде нормален цикъл и малко ми освободи напрежението в гърдите и подутия корем,
не съм пила нищо зада се случи и мислех че след толкова време, никога няма да ми дойде но .... единственото което съм променила преди около 2 месеца беше да отида до най близкия фитнес и говоря с фитнес инструктура за някакъв хранителен режим и тренировки и ето вече резултата, свалени 6-7 килограма и цикъл, незнам дали пак ще ми дойде но нямам вълни и се чувствам супер - на 46 години съм

# 713
biba, радвам се за теб. Ще споделиш ли малко повече за хранителният си режим? Да обменим опит, че и за от няколко месеца попромених хранителните си навици.

# 714
какво да споделя , сутрин ям овесени ядки с топла вода, 1 варено яйце, на обяд месо и салата, вечер също месо и салата, не ям нищо което е пакетирано, никакъв хляб, рядко включвам на обяд варени картофи, незнам дали това е правилното хранене но има резултат, повече движение и никакви вредни храни, първия месец без плодове но след това включих плодове сутрин, незнам дали ще имам цикъл другия месец, незнам дали е добре да имам цикъл но за мен е най важно че се чувствам добре нямам вълни , не ми е лошо и отслабвам бавно, последната година и половина се бях побъркала от тези килограми които бяха станали 20 кг от горе , мисля че това е правилният начин за мен.

# 715
http://www.nkj.ru/open/24952/
Как появились бабушки

Задължително я прочетете  Peace

# 716
Чесно казано въпреки ,че годините са ми малко съжалявам ,че се подложих на ХЗТ.Преди няколко дни при ехогравски  контролен преглед на млечните жлези се установи ,че всичките кисти са ми пораснали ,а една е пораснала  и е станала 11мм. и трябва да се следи на примерно 6 месеца.При всички положения ХЗТ е помогнала за това състояние.
Освен всичко при мен ХЗТ така и не подейства така ,че да се чуствам добре.Да по добре се чуствах с тях ,но не достатъчно добре ,че да си заслужава риска.
Със сигурност си продължих агонията с взимането на хормони,иначе до сега щяха да ми свършат мъките.Да остарява организма,да има си рисковете,обаче никой не ми обясни с ХЗТ какво избягваме.Нима можем да избегнем сърдечно съдови или каквито и да е здравословни проблеми придружаващи критическата възраст.Единсвеното нещо което е доказано това е подпомаганито на костите и избягването на проблема остеопороза.
Бях си казала ,че ще напиша мнение след ,като мина курса ХЗТ за да има гласност ,за да са информирани жените.Не не е толкова страшно да взимаш хормони ,но аз лично не усетих благоприятния им ефект.
Нека всеки си вземе решение да се подлага или не на ХЗТ!Не поемам отговорност за решението на някой.Просто написах моят опит.Да се знае ,да има изследвания и статистика за това чудо ХЗТ.
Всички ендокринолози са твърдо за ХЗТ,всички онколози казват "монетата има две страни".

# 717
skela, жалко, че така се е получило при теб, и може би е малкият дявол, че са само кисти  Thinking За ХЗТ зная, че не трябва да имаш проблеми с гърдите, на теб мамолога какво ти каза за започването на тази терапия?
Аз съм с фиброкистозна мастопатия и мамолога винаги ме е предупреждавал да избягвам хормоналните препарати. Макар, че понякога има ситуации в които щеш не щеш трябва да ги пиеш за кратко.
Какво лекарство ти изписаха и колко време го пи?

# 718
 Lemy   преди да започна ХЗТ имах кисти, но мамолога каза ,че мога да започна терапия.
Пих иначе година и осем месеца фемустон,а преди това бях на оргаметрил пак толкова време.

# 719
Мислиш ли да продължиш с нещо билково или си се отказала от всякакви хапчета?

Общи условия

Активация на акаунт