Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 033
  • 834
  •   1
Отговори
# 720
Сега ми предстои контрола на аденом на хипофизата и после ще се консултирам с ендокринолог.Мамолога ми изписа за кистите фемикур,но е противопоказно за аденома,така ,че първо консултация.

# 721
Ето ме и мен, 43 години, в последните 2- цикъл обилен през 20-21 дни. Хоп, този месец-няма никой. Нямам вълни, раздразнителна и депресирана съм по принцип, от 3-4 месеца заспивам към3-4 през нощта. И сега, какво, да ходя ли на гинеколог или да почакам следващия месец???

# 722
Иди на гинеколог да те прегледа  и да изключи евентуална бременност. Може и да назначи нещо, ако е необходимо.

# 723
Иди на гинеколог да те прегледа  и да изключи евентуална бременност. Може и да назначи нещо, ако е необходимо.

оффф, бременност не е със сигурност...

# 724
Дори и да не е заради евентуална бременност, ако не си ходила скоро на гинеколог е добре да отидеш. Също и ако не ти е правена цитонамазка последната година, трябва да се направи.

# 725

оффф, бременност не е със сигурност...

Повторих думите на гинеколога ми, когато аз отидох с такъв проблем за пръв път, това е първото, което се гледа в случай на липса на цикъл. А и щом имаш някакви разстройства в цикъла, не е зле да посетиш специалист, да се изяснят нещата. Изследване на хормони, ако е нужно някаква превенция - с билкови или не дай Боже, хормонални препарати.

# 726
Не ми е много ясно, какво точно лекуват хормоналните препарати?

# 727
То зависи какви са. Аз пет години добавях прогестерон със спирала Мирена. Лекувах полипи и целях тънка лигавица на матката.

# 728
Не ми е много ясно, какво точно лекуват хормоналните препарати?

Не се наемам да обяснявам, тъй като не се чувствам достатъчно компетентна. На мен са ми ги изписвали за регулиране на цикъла.

# 729
За менопауза не знам дали лекуват нещо.
Иначе ги изписват за регулиране на хормоните, но то може да е на всякаква възраст.

# 730
Да, за регулиране на хормоните са, имах предвид, че не мога да обяснявам надълго и нашироко за тях, както би го направил един лекар. Аз нямам много голям опит с хормонални таблетки, пила съм 2 пъти през живота си - в пубертета и сега, за регулиране на цикъла, за кратко, по схема. Даже и имена не знам, чувала съм само за оргаметрил и примолут нор.

# 731
И аз така.
В пубертета ми слагаха инжекции прогестерон, преди 7 години пих оргаметрил за функ. киста на яйчника, която изчезна веднага, но схемата беше за 3 месеца.

# 732
Менопаузата не е болест, а естествено преминаване на организма в друго състояние. Препоръчвам ви да  прочетете  "Лунна пътека във водата" на Д-р Сяолан Джао и да се радвате на всеки пълноценно изживян миг.

# 733
Чудесна книга, само да не забравяме, че китайките използват много билки. Точно там прочетох , че майките от ранна възраст дават на момичетата по време на мензис специална храна и чайове от определени билки.

# 734
Аз може би не зададох коректно въпроса си.
Става въпрос именно за пременопауза и менопауза.Ако всичко останало е наред в гинекологичен план, каква е идеята да се изписва ХЗТ?
Все пак става дума за съвсем нормално състояние в живота на жената.

Общи условия

Активация на акаунт