Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 032
  • 834
  •   2
Отговори
# 735
Според мен е излишен риск.

# 736
Аз може би не зададох коректно въпроса си.
Става въпрос именно за пременопауза и менопауза.Ако всичко останало е наред в гинекологичен план, каква е идеята да се изписва ХЗТ?
Все пак става дума за съвсем нормално състояние в живота на жената.

Менопаузата е нормален период в развитието на жената, който започва във възрастта 40-55 години, когато започват и  топлите вълни, нощните  изпотявания и влагалищна сухота, а най-ефективният начин за повлияването им е ХЗТ и естроген-прогестин терапия(ЕРT), което от своя страна е свързано с повишен риск за рак на гърдата, сърдечносъдови заболявания, инсулт и венозен тромбемболизъм (ВТЕ). Въпреки потвърждаването на всички тези и още много други рискове, все още някои специалисти предписват ХЗТ като единствен и възможен начин за преминаване през по-горе изброените кошмари.

За повече инфо:
Скрит текст:

# 737
  • Другата България
Аз съм твърдо против ХЗТ.
Искам колкото може по-късно да вляза в истинската менопауза основно заради костите и кожата. Embarassed
Затова и пия Дивия Ям.

# 738
Аз съм твърдо против ХЗТ.
Искам колкото може по-късно да вляза в истинската менопауза основно заради костите и кожата. EmbarassedЗатова и пия Дивия Ям.

И за сърцето е важно. Peace

# 739
  • Другата България
Аз понеже си имам проблем с костите, та затова на тях наблягам.
А за кожата - суета, суета.... Laughing

# 740
Аз се занимавам с йога.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 22:02 от FDA

# 741
Аз пия от половин година пияза  урегулиране на хормоналния баланс  и съм много доволна от него, нямам нищо от характерните оплаквания за климакса / за сега, за после ще видим, защото преди мен някои от вас пишеха ,че въпреки че пият натурални, нехормонални продукти, предназначен за жената в менопауза, горещите вълни и изпотяванията се връщат/.

# 742
Гламур, за Витекса четох, че стимулира производството на прогестерон, а повечето други препарати - естрогена. А при нас в повечето случаи прогестерона е в недостиг. Аз също бях решила да пия Витекс, но понеже съм със хиперфункция на щз, реших, че може би не е добра идея да пия каквото и да било, и се отказах.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 17:54 от Lemy

# 743
  • Другата България
И при мен така..... Confused

# 744
# 745
  • Другата България
С прогестеронов недостиг, затова наблягам на Дивия Ям.
Май съм ти казвала..... Hug

# 746
Прогестерон се добавя и с прогестогел и крема на аквасорс, не правя реклама. Мисля, че има и други варианти за прогестеронови кремове. Някъде из форума се коментираше, че прогестеронът въведен през кожата се усвоява по-добре.

# 747
Аз помислих да не си закъсала и ти със щитовидната.   bouquet

# 748
  • Другата България
Аз помислих да не си закъсала и ти със щитовидната. Simple Smile
Преди 9 години съм оперирана, закъсах с нея на 30, дълго време бях на лекарства - Метизол по схема, ТСН-то ми беше 0,00000000 и нещо си Laughing, абе мани, после се оправих и се оперирах, сега от доста време съм в ремисия и не пия нищо, същевременно съм диспансеризирана и  на 4 месеца ходя на контроли при ендо-то.
Един дол дренки сме. Hug
 Embarassed Не знам това хипер или хипо функция беше - с ниското ТСН? newsm78
Хипер беше, и високо ФТ4. Peace

# 749
Аха, хипер. И аз от няколко месеца съм в ремисия, дано да е така по-дълго време  Hug

Общи условия

Активация на акаунт