Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 020
  • 834
  •   1
Отговори
# 765
  • Другата България
 Laughing На себе си съм го предписала АЗ, за теб не знам.
Сама прецени.
Дали пречи на вените също не знам, по-скоро не.

# 766
Привет!

Точно 122 дена /4 месеца/ след кръвоизлива през юли имах спонтанен менстр. цикъл, кротък и почти оскъден.

Аз също пия витамин Д под формата на вигантол по 3 капки на ден.

Оплаквам се от болки в ходилата отдолу към петите, не е от неудобни обувки със сигурност.

И аз като теб - след кръвоизлива след 4м , дойде някакъв рехав и мижав, но продължих да пия Агнеса. Докато търсих нещо ефикасно хомеопатично за топлите вълни попаднах на това: Сангвинария канадензис – усещане на парене и зачервяване само на бузите и ушите. Понякога жената усеща и нетърпимо парене на длани и ходила.

# 767
Laughing На себе си съм го предписала АЗ, за теб не знам.
Сама прецени.
Дали пречи на вените също не знам, по-скоро не.
Искам по скоро да регулирам цикъла, че в последните месеци много се удължава, а не искам да спира.

# 768
  • София
Ах, Glamur, успокой ме или ме излъжи ако трябва, че повече кръвоизливи няма да се случват!
Съгласна съм на всякакви вълни, само не и кръвоизлив пак ....  Praynig
С нетърпение чакам окончателно спиране на М. вече ......

# 769
Ах, Glamur, успокой ме или ме излъжи ако трябва, че повече кръвоизливи няма да се случват!
Съгласна съм на всякакви вълни, само не и кръвоизлив пак ....  Praynig
С нетърпение чакам окончателно спиране на М. вече ......

Не се притеснявай alpha_beta, няма да има  smile3521, но ако все пак се появи още при първите капки вземай по 1т вит.К на ден, така ще се избегне "водопада". Може да ти е смешно или глупаво, но аз пих запарка от зелено/кафявите  паразитни образувания от шипков или розовия
храст.
Скрит текст:
Пет/шест броя  се варят в 500 мл вода. Прецежда се и се пие за деня. На мен много ми помогна, просто след ден два намаля рязко и спря.

# 770
  • София
Glamur, благодаря за инфото. Това нещо в аптеката продава ли се?
И то при кръвоизлив ли се пие?

# 771
За тези  нишковидни туфички по шипката/розата и витамин "К" ми каза една 75г акушерка с която се засякохме в аптеката, защото разпитвах за кръвоспиращи лекарства и тя се намеси в разговора. В началото я таксувах като поредната баба която дава съвети колкото да не мълчи докато чака реда си, но след като изгълтах кажи-речи половината Менделеева таблица, се сетих за съвета и. Не съм търсила в билкова аптека, защото си ги набрах. И сега не е късно, виждала съм ги все още по храстите.

# 772
http://www.hera.bg/s.php?n=3173

Привет, момичета,

Ето това си взех да пия, днес си сварих първата дозичка.
Търсих нещо за болки в мускулите и се натъкнах на Цариче - изглежда доста добро в нашия случай - бори проблеми на менопауза, кръвоизливи, наднормено тегло, действа успокоително ...

# 773
Здравейте, момичета!
Скоро не съм писала в темата, но сега влизам с въпрос.

Какво мислите за Ясмин. Гинекологът ми ги предписа, защото менсруацията ми е много нередовна напоследък. След 20 дни ще навърша 43г. Последните месеци цикълът ми започна да се забавя. Идва ту на 19 дни, ту на 40. Предния месец и този на 42-43 дни.
И той ме съветва да пия тези противозачатачни, били леки.
Но като чета в интернет, те имат доста странични действия. Притеснява ме депресията, да не говорим и за другите.
Някой пил ли е от тях. Дано има доволни...

Няма ли някой майстор, да пусне нова тема?

Хубава вечер!

# 774
  • Другата България
Аз съм твърдо против противозачатъчните, по принцип, а след 35 години пък съвсем.
Особено ако си пушачка.
Лично мнение. Peace

# 775
И моят цикъл си "играе" както си иска.    Laughing
Последния път закъсня с повече от 20 дни и тъкмо реших, че може и да не го "видя" поне 4-5 месеца и реших да    newsm44  от радост, той пак се промъкна.    Mr. Green
Нищо няма да пия, не го ща вече, мило и драго давам да се пръждоса някъде и повече да не връща.   Twisted Evil

# 776
Аз съм твърдо против противозачатъчните, по принцип, а след 35 години пък съвсем.
Особено ако си пушачка.
Лично мнение. Peace
+1   
Пила съм противозачатъчни като бях на 20 + години, и още се ядосвам като се сетя. А на 40+ не ми е ясно защо ги изписват, вероятно за да им се махне пациента от главата.  Confused

# 777
Особено ако си пушачка.
Лично мнение. Peace
+1   
Пила съм противозачатъчни като бях на 20 + години, и още се ядосвам като се сетя. А на 40+ не ми е ясно защо ги изписват, вероятно за да им се махне пациента от главата.  Confused

И аз мисля същото по въпроса. Peace

# 778
Аз съм пила по преценка на гинеколога ми два пъти оргаметрил по схема, но не бих го направила пак. Като попрочетох тук-там за вредите от тези хапчета. Може би има момент, когато вземането на хормонални таблетки е неизбежно, но мое лично мнение е, че трябва да се избягват. Колкото помагат, толкова и вредят.
За сега къде успешно, къде не, боря симптомите с билкови.

# 779
Аз съм пила по преценка на гинеколога ми два пъти оргаметрил по схема, но не бих го направила пак. Като попрочетох тук-там за вредите от тези хапчета. Може би има момент, когато вземането на хормонални таблетки е неизбежно....
Но нищо не налага приемането им в нормално протичаща менопауза, в съответната възраст.

Общи условия

Активация на акаунт