Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 029
  • 834
  •   1
Отговори
# 750
Витекса и Дивия ям не работят ли в една и съща посока  - нормализиране  на хормоналния дисбаланс в организма?

# 751
И двата стимулират образуването на прогестерон.
http://revita.bg/2467/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3 … %B5%D0%BD-425-mg/

Мери Ан, ти пиеш ли го или се мажеш с крем, забравила съм ако си споменавала. Взех да следя доста теми и инфото ми идва в повече вече  Hug

# 752
  • Другата България
Пия го.

# 753
Прогестерон се добавя и с прогестогел и крема на аквасорс, не правя реклама. Мисля, че има и други варианти за прогестеронови кремове. Някъде из форума се коментираше, че прогестеронът въведен през кожата се усвоява по-добре.

Деси ако си го използвала, моля те напиши задължително ли е за да се маже само върху гърдите /защото нямам  заболявания на млечната жлеза: болки и напрежение в гърдите както и  доброкачествена  мастопатия/  или може и да друго място както Муун Райз крема?

# 754
Аз мога да кажа, че прогестогел го мажа по бедрата и по корема.
Въпреки, че скоро четох, че на корема не трябвало.
Гърдите не съм си мазала никога.
На лицето съм пробвала, но ми става суха кожата.

# 755
Преди редувах мазане на гърдите и на вътрешната част на ръцете. Там кожата е нежна. И аз четох, че на корема не било добре, но къде е логиката, нзм. Позната с проблеми по гърдите, маже тях и то без прекъсване. Препоръчано и е от лекар.
Иначе от 10;11 ден на цикъла до към 25 ден. Това сме го обсъждали вече, май Simple Smile

# 756
Преди редувах мазане на гърдите и на вътрешната част на ръцете. Там кожата е нежна. И аз четох, че на корема не било добре, но къде е логиката, нзм. Позната с проблеми по гърдите, маже тях и то без прекъсване. Препоръчано и е от лекар.
Иначе от 10;11 ден на цикъла до към 25 ден. Това сме го обсъждали вече, май Simple Smile

Да. Grinning

# 757
Не е ли време за нова тема? newsm78

# 758
  • София
Поствам отново начина на мазане на прогестероновите кремове според д-р Лий
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Попрелистих книжката и обобщавам как се ползва прогестероновия крем:
-по-голяма площ за нанасяне->по-добра абсорбция
-най-добре на тънка, без косми кожа с повече капиляри: длани, стъпала ако не са загрубели, гърди, вътрешна страна на ръцете, шията и лицето. Вътрешната част на бедрата и долната част на корема не са подходящи.
-да не се смесва с други кремове/козметика на нанесеното място
-ако де маже двукратно, нека по-малка доза е сутрин, а по-голямата вечер
-да се редуват областите за нанасяне, за да се избегне пренасищането на определени участъци
-почива се от 3 до 7 дни месечно -минимум (за цикъла)
-дозите могат да варират, сами ще забележите промяната и може да намалите/увеличите според симптомите
-ако се усети силна сънливост-признак на висока доза, да се намали
-не е фатално ако има неточност в разпределянето на дозите, мастните депа правят подкожни резерви и равномерно отпускат прогестерон

# 759
# 760
Здравейте, момичета! Може ли да ми кажете, дали чувството на вибрации в организма е част т симптомите на предклимакса? То е нещо по-скоро като жужене и вибриране.

# 761
Neba сърдечно благодаря  smile3525.
Може по-назад в темата да е писано, не съм го прочела, но да питам - Какви витамини, добавки и т.н вземате да поддържаме тонуса на организма ни, за остеопорозата която ни дебне в климакса кои да най-удачни и се усвояват в организма.

# 762
Може по-назад в темата да е писано, не съм го прочела, но да питам - Какви витамини, добавки и т.н вземате да поддържаме тонуса на организма ни, за остеопорозата която ни дебне в климакса кои да най-удачни и се усвояват в организма.
Най-важните за мен - вит. Д3, К2 и магнезий, чат пат омега 3, хром, и цинк. Надявам се калция и вит. А да си ги набавям от храната.

# 763
  • София
Привет!

Точно 122 дена /4 месеца/ след кръвоизлива през юли имах спонтанен менстр. цикъл, кротък и почти оскъден.

Аз също пия витамин Д под формата на вигантол по 3 капки на ден.

Оплаквам се от болки в ходилата отдолу към петите, не е от неудобни обувки със сигурност.

# 764
Мога ли да го започна без лекарско предписание и пречи ли за разширени вени. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт