Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 030
  • 834
  •   1
Отговори
# 795
Наистина, рано е за менопауза на 34.  Sad Съжалявам. Прави ли всички изследвания, сигурно ли е, че са признаци на менопауза, а не нещо временно?  Защо не потърсиш мнение от друг лекар?

# 796
Ходих при двама лекари доказа се с изследвания на хормони и липсата на цикъл вече 6 месеца, усещанията съпровождащи този период ,а и имах миома- 2см която се оказа ,че се е смалила наполовина и доктора обясни, че е защото няма хормони ,няма с какво да се храни, но не знам сега като се тъпча с тоя естроген вероятността да нарасне е голяма, януари съм на преглед и мисля да спра хормоните и да пия нещо на билкова основа за потушаване на усещанията .Много ми скачаше кръвното, пулса ми беше над 100, напрежение ,безпокойство, не можех сама да се понасям......
Каза ми да пия 3 месеца Фемостон-а и да отида на преглед, обясни ми че след приема на последното хапче от всеки блистер трябва да настъпи цикъл, но миналия месец само ми зацапа и то на 3-4 ден след последното хапче ,а този месец вече 7 дни чакам нооо .............няма никой Embarassedсамо горещи вълни болки в гърдите напрежение
Изследваха и хормони на щитовидната жлеза но там всичко е на ред

# 797
Ако няма някаква основателна причина за пиене на хормонални таблетки, по-добре ги спри. Чувала съм, че повече вредят, отколкото помагат. Но, ти си преценяваш.  Peace
Има най-разнообразни билкови препарати за потушаване/минимално/ на симптомите - нервност, топли вълни и всички останали екстри на менопаузата. Виж в темата, обсъждали сме ги, при всяка е различно, едни ни влияят добре, от други не сме доволни, просто трябва да откриеш това, от което ще се почувстваш малко по-добре.

# 798
Здравейте,
изписаха ми 3% прогестеронов крем и го мажа вече седем дни, но нищо не се е подобрило от оплакванията ми. Има ли някои тук, който да има опит с такъв крем? Сещам се, че в темата имаше писано по въпроса, но не можах да го намеря.

# 799
А за какво ти го изписаха?

# 800
Не намерих еднозначен отговор на въпроса си из виртуалното пространство,за това реших да ви питам-някой с Базед приемал ли е хранителната добавка ДИВ ЯМС.Приятелка аптекарка ми го препоръча за ПМС...но пише,че съдържа  фитохормона диосгенин, като източник на естествен прогестерон,а Прогестеронът  има добър диуретичен ефект, който мобилизира течностите /по този начин намалява подпухването и задържането на вода/; подобрява ефекта на щитовидните хормони, ускорявайки метаболизма; действа антисъсирващо на кръвта; подобрява настроението; увеличава либидото и сексуалното желание; предотвратява развитието на рак на гърдата и матката....-мен ме притеснява как подобрява ефекта на щит.хормони...и изобщо вашите отзиви за тази добавка

# 801
Не намерих еднозначен отговор на въпроса си из виртуалното пространство,за това реших да ви питам-някой с Базед приемал ли е хранителната добавка ДИВ ЯМС.Приятелка аптекарка ми го препоръча за ПМС...но пише,че съдържа  фитохормона диосгенин, като източник на естествен прогестерон,а Прогестеронът  има добър диуретичен ефект, който мобилизира течностите /по този начин намалява подпухването и задържането на вода/; подобрява ефекта на щитовидните хормони, ускорявайки метаболизма; действа антисъсирващо на кръвта; подобрява настроението; увеличава либидото и сексуалното желание; предотвратява развитието на рак на гърдата и матката....-мен ме притеснява как подобрява ефекта на щит.хормони...и изобщо вашите отзиви за тази добавка
ми аз да споделя пих див ямс около 6 месеца не бих казала че имаш някакъв ефект за нещо, не ми помогна за нищо ,макар че съм чула много за него но уви, при мен нищо, най много ми помага движението и по леката храна,

# 802
На мене ми изписаха прогестеронов крем за мазане. Не го използвах. Сметам, че е вредно приемането на хормони. Имах тежест в гърдите. Ходих на мамолог. Той ми изписа масло от вечерна иглика. Сега пия него. Има ефект.

# 803
А някоя от вас да е вземела Меносан да сподели  мнение за него? http://apteka.framar.bg/30003156/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81% … B0%D0%B1%D0%BB-60

# 804
А за какво ти го изписаха?

Моите симптоми са разнообразни -
хронична умора, болки в гърдите и проблеми при дишането, въпреки че белите ми дробове според рентгенови и ЯМР изследвания са в добро състояние,
задържане на вода, подпухналост, подут корем, болки в долната част му част като при ПМС и то постоянно, не само преди менструация, киста на яичника, висок холестерол и други.

Знам, че хормоните имат риск, но съм стигнала до положение, което е просто нетърпимо -след 20 метра ходене и правя почивка.
Замразих членството mi във фитнеса, защото след 10, 15 минути най-леки и елементарни упражнения ми става зле.
Храня се нормално, като наблягам на качеството, опитвала съм разни добавки като витамини, цинк, магнезий, но без осезаем резултат.
Опитвам се да  възприема това си състояние като един преход, но мисля, че не са само от това проблемите.
Смятам да не спирам прогестероновия крем, въпреки че за една седмица не чувствувам подобрение. Гинеколожката ми го изписа нарочно 3 %(минималната доза) докато станат готови кръвните mi изследвания.

# 805
  • София
deni-sta,  превръщането ва диосгенина в прогестерон от организма е сложно и не е сигурно на  колко процента ще се усвои. Пих 9м без прекъсване и нямах никакъв ефект за облекчавене на симптомите ми, върху жлезата ми също. Ето и вечерна иглика съм пила-без подобрение. При някои обаче действа. Само ако пробваш ще разбереш при теб има ли ефект. Ако става дума за хипофункция- един тирозин ще свърши повече работа от дивия ямс.

# 806
liana_2, а хормоните на щитовидната жлеза изследвали ли са ти? Ако не са, то горещо ти го препоръчвам.  Peace
Аз също отдавах умората и други оплаквания на евентуална критическа, но се оказа, че съм със хиперфункция на ЩЗ и проблемите идват от там.

# 807
liana_2, а хормоните на щитовидната жлеза изследвали ли са ти? Ако не са, то горещо ти го препоръчвам.  Peace
Аз също отдавах умората и други оплаквания на евентуална критическа, но се оказа, че съм със хиперфункция на ЩЗ и проблемите идват от там.

Подкрепям това мнение. Peace
Иначе аз се мажа с този прогестерон, обаче нямам такива оплаквания.
Дори нямам никакви оплаквания, а си подпомагам косата с него.

# 808
Първо щитовидната жлеза ми изследваха и всичко беше О.К.
Нямам основания да смятам, че изследванията са били неточни, но знае ли човек. След нова година може да отида на друг лекар.
След това бях на гинеколог и както вече писах, беше ми изписан 3% прогестеронов крем за начало, докато станат изследванията.
Още не съм получила резултат.

DeVa
,
има ли полза при теб този гел? Откога го ползуваш?
Косопадът и сухите нокти дори  не ги споменах, понеже са маловажни за мен  в сравнение с другите ми оплаквания, но факт е, че кожата ми е доста суха, ноктите и кожата около тях също, и че косата ми пада.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 11:06 от liana_2

# 809
Ползвам го от 3-4 години.
Но не постоянно. Купувам си една туба и я мажа докато свърши. Значи към 2-3 месеца, защото мажа от 10 ден, докато ми дойде. Обикновено есен или зима, като ми се увеличи косопада. Доволна съм. Peace

Общи условия

Активация на акаунт