Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 036
  • 834
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте, казвайте с какво потушавате симптомите свързани с менопаузата, аз реших че изпивам последните 14 таблетки Фемостон и спирам защото не стига че няма цикъл ами  и всички останали симптоми си продължават да бушуват.........

# 811
  • Neverland
Първо щитовидната жлеза ми изследваха и всичко беше О.К.
Нямам основания да смятам, че изследванията са били неточни, но знае ли човек. След нова година може да отида на друг лекар.
След това бях на гинеколог и както вече писах, беше ми изписан 3% прогестеронов крем за начало, докато станат изследванията.
Още не съм получила резултат.

DeVa
,
има ли полза при теб този гел? Откога го ползуваш?
Косопадът и сухите нокти дори  не ги споменах, понеже са маловажни за мен  в сравнение с другите ми оплаквания, но факт е, че кожата ми е доста суха, ноктите и кожата около тях също, и че косата ми пада.

Протеини и йоднедоимъчен хипотиреоидизъм -това беше първоначално и свързано с отоци и косопад
В началото- когато започнах прием на повече протеини предимно месни /от 10 години бях вегетарианка/,отоците и подуването намаляха,косопада също намаля. Но само за 1 месец  Rolling EyesСлед това всички симптоми се върнаха с пълна сила...и като се замислих ...подобрението се е дължало на хормонална терапия т.като 2 месеца пих Оргаметрил за изместване на цикъла - налагаше ми се да пътувам извън страната.Т.е.по някакъв начин малко съм понаместила хормоните.
Т3 и Т4 са в норма.Естроген над норма ,прогестерон под норма ,но аз имам цикъл.Въобще не е спирал.Увеличени са ми дните от 23 на 30 ,но само това.
Имам нощни изпотявания ,отоци и косопад.Това е  #2gunfire от което вече побеснявам.
Изпила съм кофи с витамини и минерали ,вечерна  иглика ,ленено семе ,женски чай ,вкл. чай за разширени вени/един доктор ми беше казал че отоците са от това/,прогестеронов крем и т.н. да не изреждам.
Сега отново ми се налага да взема Оргаметрил за изместване на цикъла и ще видя дали наистина подобрението се дължи на увеличения прием на прогестерон.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 18:29 от Ana Maria

# 812
  • По света и в нас.
Пак съм на линия в темата,но ще чакам да минат празниците и ще ходя на доктор.Закъса се направо. Whistling

# 813
  • София
Пак съм на линия в темата,но ще чакам да минат празниците и ще ходя на доктор.Закъса се направо. Whistling

Какви са ти оплакванията?

# 814
  • По света и в нас.

Какви са ти оплакванията?
Липса на менструация,втрисане и студ до небесата,да не говоря,че съм кълбо от нерви,задържане на вода,подпухналост,нямам сили за нищо.

# 815
Бибисита, виж си и хормоните на Щитовидната жлеза. Peace

# 816
Бибисита, виж си и хормоните на Щитовидната жлеза. Peace

И мен ме наведе на мисъл за щитовидна жлеза това втрисане от студ.

# 817
Студът може и от нисък хемоглобин да е.
На мен все ми е студено.

# 818
  • Слънчевия дом
Здравейте , в навечепието на тези светли и прекрасни празници и аз се включвам , с едно голямо притеснение от факта че от около 3 години съм в менапауза и не съм имала цикъл и вчера ми дойде.
Искам да попитам на някого от вас случвало ли се е това и какво значи .Прочетох това онова а се и притеснявам че сега по празниците не мога да отида на лекар моля ако на някого се е случвало да сподели .Пожелавам на всички много здраве , мир и любов .

# 819
На колко години си, Кати?

# 820
  • Слънчевия дом
На 41години

# 821
Момичета, може ли рязкото напълняване да е от менопауза? Чувствам се като слон   261uu .

# 822
Кати, при мене не беше ми идвало от 2-3 години и изведнъж ми шурна с всички симптоми за менструация - главоболие, болки в ниско долу в корема, студено ми беше на краката.
Ходих на лекар - нищо не ми откри.
Една приятелка ме успокои, че при нея също имало 1 такъв закъснял цикъл. И после - пак нищо.
Засега втори път не ми е шурвало, а изминаха почти 2 месеца оттогава.   Ходих и на АГ, и на мамолог. Нищо не ми откриха.

# 823
Аз съм в принудителна менопауза заради тотална хистеректомия преди 1,5 месеца. От 1-2 седмици започнах да чувствам всички "екстри" на менопаузата и си самопредписах  Фемовита. Засега не съм почувствала подобрение.

Докато бях в болницата имаше доста случаи с прокървявания след няколкомесечни или дори година отсъствие на менструация. Прави им се пробно абразио, за да се изключи вероятността за рак. В повечето случаи беше фалшива тревога, но имаше 1-2 случая с открит рак. Аз бих си направила такова за собствено успокоение, защото рака е 100% лечим при ранното му откриване.

# 824
Дани, много ми хареса подписа ти! Peace

Общи условия

Активация на акаунт