Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 095
  • 834
  •   1
Отговори
# 30
Не съм го прочела.
Нали това казвам, че не знам. Wink

# 31
Аз не искам да се съглася с това, че със спирането на мензиса, започват всички проблеми, ако ми позволите. И мнението ми е базирано не на личен опит, което би било радващо, а на " Лунна пътека във водата" на доктор Сяолан Джао. Това е един естествен процес от женския живот и е логично природата да го е измислила.
Happy mama, не се самонавивай предварително. Моргана е права, всичко е индивидуално.

# 32
Desi.67, не твърдя, че е НЕестествен процес, споделям при мен как е. А като гледам, при останалите е същото.

# 33
Тук пишем предимно жените с някакви неразположения, да не казвам проблеми. Има и такива, които навлизат леко в различните периоди. Пожелавам го на всички ни.

# 34
При майка ми е спрял цикъла и чак след 3 години са започнали проблемите.

Божее, верно ли? Rolling Eyes
Аз си мислех, че като ти спре и приключваш с всички неудобства.
Тооо, като спре и започват проблемите, мен ако питаш  ooooh!

Проблема при мен е че не иска да спре. На 46г и от година вече имам позивни, че ще "остарявам"  Laughing но не би. Първо беше няколко години нередовен цикъл на 21-я /22-я ден до 28-я аз все си го чакам. После се появи косопада, сърбежа и сухотата  ...../доки каза нищо ти няма внушаваш  си/, след това започна да прескача месец, после два и накрая ...... на 20,04,2014г като ми дойдееееее, че чак забрави да си отиде. Покрай бала на сина ми бях ангажирана и чак вчера се класирах при лекаря. Изписа ми Оргаметрил 10дни 2х1т  и рече : "Като ти спре и после като ти дойде псевдо-цикъла  и като минат 3-4 дни след него1 ела на преглед и   ще видим какво ще правим", т.е. тръгвам по мъките и по изследвания, едни хапчета да ми изписват да пия и за ме размотават за това и онова ....а така мечтая да спре изведнъж и да се свършва. 

# 35
и накрая ...... на 20,04,2014г като ми дойдееееее, че чак забрави да си отиде. Покрай бала на сина ми бях ангажирана и чак вчера се класирах при лекаря. 
Искаш да кажеш, че ти е текло над месец?  Shocked

# 36
  • София
Здравейте,

Да споделя и моя проблем:тъй като по принцип съм с редовен цикъл и около Нова година ме попрескочи 1-2 месеца.Генекологът ми изписаха Дуфастон и рече,че яйчниците са ми "позаспали".
След хапчетата тръгна,но на контролния преглед се оказа, че овулация липсва.Докторът ми назначи терапия с Дуфастон 6 месеца.Каза,че ми било рано за "критиката"/на 44г.съм/,одаде го по-скоро на стреса.
Сега вече съм на 3-ти прием.Нямам някакви сериозни оплаквания,но и немога да кажа,че съм добре.Кожата ми се омазни ужасно,пъпки колко щещ,не съм напълняла драстично,но се подувам здраво,абе с една дума не се чувствам комфортно с тези хапчета и вече взех да се замислям дали да не ги спра пък каквото става да става. #Cussing out
Какво бихте ме посъветвали?Не е ли много дълга тази терапия с хормони?

# 37
и накрая ...... на 20,04,2014г като ми дойдееееее, че чак забрави да си отиде. Покрай бала на сина ми бях ангажирана и чак вчера се класирах при лекаря. 
Искаш да кажеш, че ти е текло над месец?  Shocked

Sad  да така е и продължава да тече. От днес съм на Оргаметрил за 10дни.

# 38

Happy mama, не се самонавивай предварително. Моргана е права, всичко е индивидуално.

Деси, аз съм много спокойна. Grinning
Майка ми нямаше никакви проблеми, нито напълня, нито вълни е имала, нищо.

Надявам се и аз да съм така. Peace
По принцип никога не съм имала проблем с хормоните.
Нито пубертет разбрах какво е, нито като бременна нещо ме е притеснявало откъм хормони.
Приятелка съм с тях. Wink

# 39
Радвам се за теб! Дано хубавото застигне и нас Simple Smile

# 40
Дано! Hug
Пожелавам го на всички! Hug

# 41
Дано! Много е важна и положителната нагласа, както при happy mama®   Peace Не се шашка и стряска от това, което я очаква.
Не знам доколко тези неща са наследствени, моята майка също е имала лека критическа, при мен за сега нещата са поносими/чукам на дърво/ ако така върви, ще е добре.

# 42
  • София
Точно мислех, че съм се отървала от топлинните изблици, но да, ама не...Пак се почна, за съжаление. Макар и в по-лека степен, обаче идва лятото и с това кошмарът ми ще се засили  Sad

# 43
  • Бургас
Моргана, сменяй хапчетата дорде е време, че си трябват поне 15 дни, докато подействат новите. Тия вълни са ми галям кошмар.  #Crazy

# 44
Мирифемин и Фемовита за вълните ли ги пиете?
Аз само вълни нямам и затова се чудя има ли смисъл да ги пия.

Общи условия

Активация на акаунт