Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 571
  • 834
  •   1
Отговори
# 675
Една статия в подкрепа на салвията, дават я като средство, което бори топлите вълни. Някой пробвал ли е?  Обичам да експериментирам с билки, лошото е, че, че за да има ефект от тях, човек трябва да е много упорит, а пък аз не съм...

Скрит текст:
Салвията е позната у нас като градински чай. Тя идва от Средиземноморието и има тръпчив вкус. Освен като подправка, тя се използва активно като билка, поради незаменимите си лечебни свойства. Името ѝ произхожда от английски и означава „мъдрец, мъдър”.

Лечебните ползи на салвията са известни от години. Нарежда се сред най-мощните антиоксиданти. Тя има изразено противовъзпалително и кръвосъсирващо действие.

Освен това има и голям брой полезни хранителни вещества, заради които се добавя като подправка към различни кулинарни ястия, като супи, плънки и други. В състава и се открива комбинация от витамините В1, В2, В6, В9, К, А, С с минералите цинк, мед, калий, калций, магнезий и други.
Чай от Салвия

Градинският чай се прилага както в прясно, така и в изсушено състояние. Сушената салвия се съхранява в добре затворен съд на тъмно и сухо място.

Чаят от салвия стимулира имунитета. Той се прилага при състояние на грип и настинки. Освен това има алкализиращи свойства. Препоръчва се да се приема всеки ден, като профилактика. Прилага се при силни менструални болки и нарушен менструален цикъл. С него доказано се подобрява храносмилането и се лекуват афти.
Градински чай

Научни изследвания потвърждават, че салвията подобрява паметта. Тя помага за подобряване на когнитивната функция на хора боледуващи от Алцхаймер и деменция. Прилага се още при безсъние, депресия, умора, главоболие. Подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

Противовъзпалителните свойства на салвията я правят прекрасно средство за промиване на рани. Добре се повлияват и състояния, като изгаряния, ухапвания, кожни заболявания, както и гинекологични заболявания, като обилно бяло течение например. Компреси със салвия облекчават артрит и травми.

Като подправка, салвията се влага малко преди да се свали ястието от котлона. Освен че подсилва мозъка, тя помага за растежа и изграждането на костите. Приемът и действа облекчаващо при язва и гастрити.

Салвията успокоява внезапните топли вълни при климакс и намалява потоотделянето. С нея се лекува още косопад, заболявания на дихателната система и храносмилателния тракт.

# 676
Магнезият е цитрат на Нау фууд, първият път си го взех от БГ:
http://www.nowfoods.bg/p/Magnesium-Citrate

След това от тук:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-200-mg-250-Tablets/691

Виждате каква е разликата в цената, но ако не ви се занимава с поръчки от Айхерб, вземете си от БГ, сайта на фирмата е е коректен и точен. Виждала съм продукти на Нау и в аптека на Витошка, почти до ъгъла с Патриарха, също и на Стамболийски, между Възраждане и Сердика.

Мисля, че бях писала за различните форми на съединения на магнезия - цитрат, малат, аспартат и тн. Като че ли най-популярен е цитрата, някои хора обаче споделят, че малата или аспартата им действат по-добре. Та за това сега съм решила да пробвам малата и съм поръчала този
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Malate-1000-mg-180-Tabl … ;sr=null&ic=4

Диди, и аз така.  Confused

# 677
Една статия в подкрепа на салвията, дават я като средство, което бори топлите вълни. Някой пробвал ли е?  Обичам да експериментирам с билки, лошото е, че, че за да има ефект от тях, човек трябва да е много упорит, а пък аз не съм...

Скрит текст:
Салвията е позната у нас като градински чай. Тя идва от Средиземноморието и има тръпчив вкус. Освен като подправка, тя се използва активно като билка, поради незаменимите си лечебни свойства. Името ѝ произхожда от английски и означава „мъдрец, мъдър”.

Лечебните ползи на салвията са известни от години. Нарежда се сред най-мощните антиоксиданти. Тя има изразено противовъзпалително и кръвосъсирващо действие.

Освен това има и голям брой полезни хранителни вещества, заради които се добавя като подправка към различни кулинарни ястия, като супи, плънки и други. В състава и се открива комбинация от витамините В1, В2, В6, В9, К, А, С с минералите цинк, мед, калий, калций, магнезий и други.
Чай от Салвия

Градинският чай се прилага както в прясно, така и в изсушено състояние. Сушената салвия се съхранява в добре затворен съд на тъмно и сухо място.

Чаят от салвия стимулира имунитета. Той се прилага при състояние на грип и настинки. Освен това има алкализиращи свойства. Препоръчва се да се приема всеки ден, като профилактика. Прилага се при силни менструални болки и нарушен менструален цикъл. С него доказано се подобрява храносмилането и се лекуват афти.
Градински чай

Научни изследвания потвърждават, че салвията подобрява паметта. Тя помага за подобряване на когнитивната функция на хора боледуващи от Алцхаймер и деменция. Прилага се още при безсъние, депресия, умора, главоболие. Подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

Противовъзпалителните свойства на салвията я правят прекрасно средство за промиване на рани. Добре се повлияват и състояния, като изгаряния, ухапвания, кожни заболявания, както и гинекологични заболявания, като обилно бяло течение например. Компреси със салвия облекчават артрит и травми.

Като подправка, салвията се влага малко преди да се свали ястието от котлона. Освен че подсилва мозъка, тя помага за растежа и изграждането на костите. Приемът и действа облекчаващо при язва и гастрити.

Салвията успокоява внезапните топли вълни при климакс и намалява потоотделянето. С нея се лекува още косопад, заболявания на дихателната система и храносмилателния тракт.

Баба ми едно време вземаше салвия за сърцето : 1 капка на 1 бучка захар - но само при силно сърцебиене ... Много е силно и не е за всеки ден ...
Събираше си салвия и я даваше да  изварят масло . Тя имаше един съученик агроном , който работеше в института по розата ...

# 678
  • Добрич
Преди две години бях поръчала магнезиев гел от тук. Леко се разнася и няма мирис.

# 679
  • по пътеката
не знам да се радвам ли или да запо4вам ново летоброене-цикъл, при това досега като най-нормален! тъкмо се бях записала при паузираните! дали от витамините,които  цял месец ще пия  за менопауза ,подарък са ми от бг, английски!  newsm78

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 14:37 от marsy

# 680
  • София
marsy, а колко време липсваше?

# 681
  • по пътеката
10 месеца, тъкмо щях да обявявам новото на4ало! Wink

# 682
Да ви разправям каква четох : една статия в Ислям тудей : Задава се въпрос : Защо е писано , че жените не трябва да работят и научно обяснение , че това е правилно :
Значи жената я правили жена 2 хормона : прогесгерон и естроген . А когато полага физическо усилие ( спорт или работа) човек произвежда тестостерон .
Тестостерона довежда до безплодие при жените и плюс това мъжете го подушват и на подсъзнателно ниво усещат конкуренция и заплаха .
т.е. нашето положение може да е в следствие на това , че работим ...и парадокса , че работим защото имаме некадърни мъже и уж да им помогнем , а те ни възприемат като врагове
Значи най-било опасно да се работи през време на цикъл тогава мозъкът получавал погрешните сигнали и вместо женски произвеждал мъжки хормони

# 683
Тази статия ми хареса  hahaha

# 684
  • Другата България
И на мен. Wink

# 685
Има доза истина,зависи как ще бъде интерпретирано.

# 686
А такааа... ей сега го прочитам на мъжа ми тва.  Laughing

# 687
Баш по време на цикъл надали произвеждаме мъжки хормони, но весело да става.

# 688
Баш по време на цикъл надали произвеждаме мъжки хормони, но весело да става.
По време на работа го произвеждаме тестостерона , по време на цикъл е най-опасно

# 689
 Тъкмо мислех да почна работа през новата година и t_ едвааам ме вразуми.
Но да оставим тази публикация, от мои преки наблюдения, мога да кажа че мъжете масово /но има и изключения/ в този регион гледат на жените като на втора ръка същества. За тях не сме хора, затова вървим винаги след тях, започваме да се храним се едва когато мъжа е взел първата хапка, длъжни сме да се подчиняваме на мъжа  и т.н.   Уважението към МАЙКАТА е голямо, НООО тя преди да стане МАЙКА е жена иии...

Общи условия

Активация на акаунт