Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 400
  • 896
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Така,вече имам помощница ВЕКО-45см,и тази вечер мисля да я пусна за първи път.Въпросът ми е само със сол ли се пуска,като за първи път?И още нещо верно ли солта може да се замени със морска,четох по други форуми и се чудех? newsm78
Елена какъв е модела ,пиши после доволна ли си Simple Smile

# 691
  • не там където искам
Ок ,дано само милото да е успял днес да я монтира,че имахме проблем с водата,ако не утре вечер ще има отзиви. Peace

# 692
  • На брега на реката
elenaa2,
Честита помощница, със здраве да си я ползваш. Преди първо миене насипваш сол /за съдомиялна/, гланц /ако си решила да ползваш/, правиш си настройките според твърдостта на водата и слагаш на най-висока температура с какъвто и да е препарат за миене /таблетка, гел, прах/. Не е нужно да слагаш от специалните препарати за почистване на съдомиялна. Те се ползват през 3-4 месеца /в зависимост от ползваемостта/ за почистване от мазнини и други наслоявания по частите, които ние не виждаме и не можем да почистим. Когато е нова , няма такива замърсявания и е достатъчен какъвто и да е препарат /за съдомиялни, разбира се  Grinning/.
Успех!

# 693
И аз имам нова Беко, но от големите. Чудя се дали като измие и започне етапа на сушене мога да я прекъсна и да я отворя да съхнат на отворена врата? Изобщо какво се случва, въздушна струя ли се пуска  на този етап? Не ми излизат идеално сухи, когато я оставя до края, има капки тук-там. До сега съм имала 45см. Мидея и при нея вратата трябваше да се отваря за да съхнат.

# 694
  • София
И аз имам нова Беко, но от големите. Чудя се дали като измие и започне етапа на сушене мога да я прекъсна и да я отворя да съхнат на отворена врата? Изобщо какво се случва, въздушна струя ли се пуска  на този етап? Не ми излизат идеално сухи, когато я оставя до края, има капки тук-там. До сега съм имала 45см. Мидея и при нея вратата трябваше да се отваря за да съхнат.

Не мисля, че е добре да прекъсваш програмата. Като приключи може да я отвориш, ако си наблизо. Но може и по-късно да я отвориш.
Според мен процеса на сушене е загряване до висока температура на малко количество вода и парата изсушава съдовете. В края на ппроцеса се чува изхвърляне на малко вода.

# 695
Пускам миялната през нощта.Поради това не отварям вратата като свърши програмата.На сутринта всичко/е,с изключение на някои пластмасии/ е сухо.

# 696
еlenaa2, подкрепям Бобулина - сложи си сол за миялни, първото пускане - празна, с таблетка или прах на най-продължителната и високоградусова програма.

Не виждам смисъл. Нашата също работи през нощта и сутрин в 6 ч. я отваряме - за половин-един час всичко е абсолютно сухо /остава вода по пластмасите и тефлона, които изсъхват за това време/. Иначе работи на принципа на изпаряването според мен, защото съдовете са топли и излиза пара, ако отворим вратата веднага след приключване на програмата.

# 697
Според мен, тавите трябва да се слагат изправени откъм дългата страна - те миялните са с една и съща дълбочина, така или иначе. Но е важно да се регулира височината на горната кошница в този случай.
На дългата страна и полегнали върху чиниите ги слагам в долната кошница. В 45 см. миялна мия например: на долния ред тенджера под налягане 9 л., голяма тава, подпряна на една страна на тенджерата, около тях чинии и приборите в кошничката; горе купи, чаши, капаци. Тавата от печката също я събирам.

# 698
  • не там където искам
Велина модела е DSFS4530 от технополис но до вчера беше с 50 лв. по.малко.Иначе мъжо днес ще я монтира,вече е купил таблетки от кауфланд-тяхна марка-60 бр.  за 8лв,не знам какви са,вземал и сол,а вътре  в машината имаше пуснати 2 таблетки финиш и шише гланц.Остана да съберем материал довечера и да я пускаме

# 699
  • София
Аз тавите в повечето случаи си ги слагам легнали в кошницата, има място. Ако има някакви силни замърсявания, прави срещу  джетовете , да пръскат там по-интензивно.
Морска сол не бих сложила. Предвид всички други препарати, таблетки и самата машина, солта е толкова евтина и толкова нарядко се слага, че не си стува такова спестяване.

# 700
  • SF
Ето сега като ви чета и намирам една грешка. Когато ми я монтираха, я пуснаха, за да видят, дали всичко е наред - но без препарати на някаква обикновена програма. Всичко беше наред и ми казаха, че е готова за употреба. Така че моето първо миене си е било с няколко чинии (не напълно заредена със съдове) и на обикновената програма за чинии с таблетка Финиш, без да добавям гланц и сол, защото в таблетката си имало и трите компонента. Чак после я "напудрих" и със сол, и с гланц.
Когато един ден извадя от нея измита до прозрачност стъклена чаша, все едно, че ръчичката ми е тръкнала, ще я снимам и ще ви я покажа тук във форума.
За съжаление за сега все още съм далече от снимките.

# 701
  • София
Пробва ли да отвиеш и измиеш перките - дупчиците им....да няма запушени и затова да не ти мие добре.

# 702
  • SF
Не.
Тя е нова. Едва ли има и 10 миения. С клечка ли да ги отпушвам?
Писна ми разправията с нея. Само я обслужвам, и премивам след нея. С друга идея я купих.

# 703
  • София
При мен е нарисувана четка и пише при нужда с клечки за зъби... не съм го правила още, но пък не е съвсем изключено и при нова някои да са позапушени знам ли.... аз само профилактично съм я пускала с препарат за почистване, честно казано имам чувство, че от тогава се справя една идея по-добре с яко замърсените (тип грил тиган, тава от баница с полепнало и т.н.) с друго по принцип не съм имала грижи, но по този тип замърсени в началото ми оставаше тук-там недоизмито, ако не ги потъркам преди това...

# 704
  • не там където искам
Така,мъжо вече я монтирал сложил сол и таблетка,ще я пуска но нещо не може да разбере упътването за настройките на солта-как да я сложи на 2?Солта се настройва  чрез  копчетата на програмите или бъркам?Светело Р2-и той не разбира какво точно показва,дали сол дали програма.Аз съм на работа и не виждам какво точно прави,моля някой да ми обясни стъпка по стъпка какво се прави,модела е DSFS4530ВЕКО 45см.  baby_neutral  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт