Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 402
  • 896
  •   1
Отговори
# 675
  • SF
Те и на височна са еднакви миялните.

# 676
Идеята ми беше да се регулира височината на горната кошница, за да могат за се сложат по-изправени тавите и да има място и за други неща, а не да са легнали.

# 677
  • Русе
По-добре 45 отколкото никаква. Simple Smile Simple Smile. Преди наистина нямах място и си купих 45 см и миех всичко.

# 678
Имам 45 см миялна и слагам вътре даже и тавите от фурната /която не е малка - 74 л/. Така, че -  има място за всичко.

# 679
И като заговорихте за тави....вчера сложих на интензивна програма загорялата тава на фурната, изми се страхотнооо, нооооо в упътването на фурната видях, че не трябва да се мие тавата в миялната. Та въпросът ми е може и да се готви вече в тази тава? Така се зарадвах, че изгорялото дъно е идеално чисто, а сега се чудя дали отново ще мога да я ползвам: newsm78

# 680
И аз мия всичко в 45 см. миялна без проблеми. Само все още големите тави от фурната не съм пробвала, но по-средни тави съм мила в нея. Даже 45 см. машини би могло да се каже, че се пълнят по-бързо със съдове, което за едно тричленно семейство би могло да е и предимство.

# 681
И като заговорихте за тави....вчера сложих на интензивна програма загорялата тава на фурната, изми се страхотнооо, нооооо в упътването на фурната видях, че не трябва да се мие тавата в миялната. Та въпросът ми е може и да се готви вече в тази тава? Така се зарадвах, че изгорялото дъно е идеално чисто, а сега се чудя дали отново ще мога да я ползвам: newsm78

Че какво й е на тавата?!? Ако няма паднало покритие, ползваш си я без проблем. Peace

# 682
Тавата е сива, и като я извадих от миялната, дъното й беше все едно има прах, като прокарах пръст , той се оцвети в сиво.......това ли е покритието.....просто дъното стана по - бледо сиво...абе, знам ли дали е паднало покритието....

# 683
  • София
paraskeva, ако е от фурната тава, би трябвало да е емайлирана и няма проблем да се мие в миялна.
Но пък ние не знаем точно каква е тавата, за която говориш......

# 684
В упътването на фурната прочетох, че тавата не трябва да се мие в миялна....нищо де, свирено е вече, късно го видях това!

# 685
  • Русе
По принцип както го описваш прилича на алуминиево дъно. То така се получава от миялната. Но вече така или иначе си я мила там, така че няма проблем да продължаваш. Но ще си цапа.

# 686
то че ще я мия вече, ще я мия, ама да не се отровим хахахахахах Joy

# 687
Алуминиевите съдове не стават за миялна. Почерняват и пускат после черно. Излъгах се няколко пъти да пусна такива. Между другото на мен ми ръждяса от миялната сито за брашно.

# 688
  • не там където искам
Така,вече имам помощница ВЕКО-45см,и тази вечер мисля да я пусна за първи път.Въпросът ми е само със сол ли се пуска,като за първи път?И още нещо верно ли солта може да се замени със морска,четох по други форуми и се чудех? newsm78

# 689
Първия път се пуска с препарат за почистване на съдомиялни и програмата с най-висока температура.

Доколкото знам, не може с морска сол. Не си прави експерименти, за 2 лв. да си прецакаш миялната!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт