Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 405
  • 896
  •   1
Отговори
# 660
Мъжът ми много настоява да ми вземе съдомиялна, обаче според мен така ще ми се увеличи работата в кухнята. В смисъл че някои неща ще трябва да ги плакна преди да ги сложа вътре, а пък аз щом ще ги плакна, направо ще ги измия на ръка.
     От години се чудех и маех, то не бяха дежурства за децата - да се учат на труд, то не бе трупане на чинии и тенджери - сега си казвам само"Защо по-рано не го направихме?" Просто нямаше място тогава, но сега цялата многобройна фамилия е доволна.
      Плакненето е част от изхвърлянето на отпадъците, но и не винаги - буркан от домашно кисело мляко си се измива идеално без плакнене, тенджери и тави също, лъснаха идеално - и то с бюджетна машина /тя и супер марковата е изчислена да трае до края на гаранцията, така че.../
      Благодари на мъжа си, кажи му, че е най-грижовният съпруг и не се чуди! Simple Smile

Казвам му  Wink и се радвам, че иска да ми угоди и да ми стане по-лесно, но още не съм се решила напълно

# 661
  • SF
Ще сменя още веднъж марката, но така ще ми излезе много скъпа машината. Да си бях купила Миеле, ако всеки път ще й сменям козметиката.
Видимо няма нищо - филтрите са наред. Чисти са даже.

За тези, които ползвате от по-малките съдомиялни - делите ли таблетката на две? Особено, когато машината не е напълно натъпкана със съдове? Когато пускам моята да мие, спокойно мога да добавя още десетина парчета - чинии, чаши, да не говорим за вилици и лъжици. Между съдовете в моята винаги има "въздух" и не се допират един до друг.

# 662
  • На брега на реката
Аз съм с 45 сантиметрова и деля таблетката, когато ползвам бутончето за 1/2   или ако имам само чаши и чинии.

# 663
  • SF
Аз още не съм делила, ама то оставаше и това да започна да правя.
Попитах, защото видях, че по вратичката на машината има следи от препарата (като прашинки от прахообразната част от таблетката) и реших, че може пък да не може да изплакне, ако таблетката й идва по-голяма.

# 664
  • Русе
И аз на времето делях или слагах по-малко прах. Сега го прав, ако мия само чинии и чаши, но все пак е пълна.

# 665
Аз съм 45-см. и не деля таблетките. Ако случайно имам по-малко съдове, слагам прах или гел. Не съм имала неизплакнати съдове.

# 666
Здравейте, момичета
имам следният въпрос. Някой купувал ли си е сега Hotpoint- Ariston ? Да сподели дали стават.

Имам миялна много стара Hotpoint- на нея даже си пише, че е произведена в Грейт Британ.
уникална е!! Сега не се правят такива че били нисък клас на икономии. Мие всичко за 1 час. Най-дългата програма е 1 и 20 мин. Втора употреба я ползвам 12 години.
Сега искам да взема нова

Чета и различните мнения за препаратите. Вече втори път купувам таблети  български в зелено жълта кутия- има ги в Кауфланд. Много са добри.

# 667
Мъжът ми много настоява да ми вземе съдомиялна, обаче според мен така ще ми се увеличи работата в кухнята. В смисъл че някои неща ще трябва да ги плакна преди да ги сложа вътре, а пък аз щом ще ги плакна, направо ще ги измия на ръка.
     От години се чудех и маех, то не бяха дежурства за децата - да се учат на труд, то не бе трупане на чинии и тенджери - сега си казвам само"Защо по-рано не го направихме?" Просто нямаше място тогава, но сега цялата многобройна фамилия е доволна.
      Плакненето е част от изхвърлянето на отпадъците, но и не винаги - буркан от домашно кисело мляко си се измива идеално без плакнене, тенджери и тави също, лъснаха идеално - и то с бюджетна машина /тя и супер марковата е изчислена да трае до края на гаранцията, така че.../
      Благодари на мъжа си, кажи му, че е най-грижовният съпруг и не се чуди! Simple Smile

Казвам му  Wink и се радвам, че иска да ми угоди и да ми стане по-лесно, но още не съм се решила напълно

Не се чуди, а си вземете миялна. 60см. Аз никога не плакна чиниите/тавите и т.н, само махам кокалите и остатъците с една вилица в кофата. Миялната има филтър и обира всичко. Чистя филтъра като се запълни.

# 668
  • София
Аз не бих си причинила това, нито пък на миялната. Остатъци от храна не допускам да запълват филтъра, т.к. по време на плакненето тази вода се завърта през остатъците отложени във филтъра  Sick Избърсвам със салфетка остатъците от храна или минавам на бърза струя и редя.

И за който се чуди - разбира се ТВЪРДО ЗА съдомиялна!

# 669
Здравейте, някой може ли да ми обясни каква е разликата между съдомиялна за вграждане и съдомиялна за пълно вграждане. Извинявам се, ако този въпрос е обсъждан вече  baby_neutral

# 670
  • София
Здравейте, някой може ли да ми обясни каква е разликата между съдомиялна за вграждане и съдомиялна за пълно вграждане. Извинявам се, ако този въпрос е обсъждан вече  baby_neutral

Пълното вграждане е виждаш само дъска, копчетата за управление са отвътре.
Непълното вграждане е дъска и контролен панел в горната част фронтално.

# 671
  • Сф
Момичета, хайде пак- за 45 или 60 см миялна?
Нямам място за 60 см, ама нали всички препоръчват голямата... В малката побират ли се тави и тенджери или трудна работа?
За сега сме 2ма.

# 672
Аз намерих място за 60, но ако нямаш друга възможност и 45 става. Малко по-назад в темата едно момиче, обаче, писа, че като сложи две големи тави, няма място за друго.

# 673
и аз се принудих да сложа 45 см, но по-добре от нищо, нали? мия си тенджери, тави още не съм слагала, че не съм си намерила начин, а и не ми е проблем да си ги измия, особено по-грамадните. иначе бутам всичко и съм много доволна

# 674
Според мен, тавите трябва да се слагат изправени откъм дългата страна - те миялните са с една и съща дълбочина, така или иначе. Но е важно да се регулира височината на горната кошница в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт