Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 478
  • 896
  •   1
Отговори
# 465
[[/quote]
Благодаря,сега ще пиша на Технополис да ми пратят.
Аз доколкото превеждах и разбрах,що-годе се ориентирах.Само не разбрах някаква функция Tablet detergent за какво е.Пише нещо си ако ползваш таблетки 3 в 1,5 в 1 но незнам за какво точно е. И понеже тук водата е много мека може ли изобщо да не слагам сол?
[/quote]
От всичко прочетено за съдомиялните, разбрах: че солтта е задължителна, като я настройваш в зависимост от твърдостта на водата, щом казваш, че водата при вас е мека, трябва да настроиш солтта на най-ниска степен.
Функция Tablet detergent - когато използваш таблетки, натискаш това копче. Времето на програмата се удължава, защото според упътването на таблетките им трябва повече време, за да се разтворят. Майка ми рядко използва тази функция, въпреки че използва само таблетки, и до този момент не е случвало да не се разтворят.
Това, което ми прови впечатление при Беко, че чекмендженцето за таблетки се отваря още на 3-тата минута, а при моята Евролукс може би на 20-тата минута.

# 466
Интересно.Имам Беко-доста време бълника и плацика съдовете само с вода,преди да "пусне" таблетката. Не съм засичала време,но е поне 10-15 минути.
А на  mpetkova не зная какво и се случва,че да не пада таблетката. Единственото ми обяснение е: чекмедженцето е мокро и таблетката е залепнала за него преди да се отвори капачето.

# 467
  • Добрич

А на  mpetkova не зная какво и се случва,че да не пада таблетката. Единственото ми обяснение е: чекмедженцето е мокро и таблетката е залепнала за него преди да се отвори капачето.
Да възможно е да е това, както и другото което спомена g-bone. Сега бях сложила полулегнала една тава точно пред чекмеджето и явно е спряло падането на таблетката, а предния път може и да е било мокро. Ще внимавам повече за в бъдеще. Благодаря ви.

P.S. а дали с цел да се избегне нещо такова не е по-добре да слагам директно таблетката на дъното на миялната? newsm78 Някой пробвал ли е така?

# 468
  • Русе
Не я слагай, първо пълни вода, кисне и чак тогава отваря вратичката. И аз съм имала беко, със сигурност не отваря на 3-5 мин.

# 469
  • София
mpetkova, ако програмата е без пред-миене, може да слагаш таблетката на дъното.
Иначе ако има пред - миене, то машината изхвърля водата и пак пълни и после пуска таблетката и ако я сложиш на дъното ще ти замине таблетката на предмиенето.

# 470
Не я слагай, първо пълни вода, кисне и чак тогава отваря вратичката. И аз съм имала беко, със сигурност не отваря на 3-5 мин.
Доколкото си спомням и в книжката на съдомиялната пишеше,че таблетката трябва да се слага само в нейното си отделение.
А относно вземането на таблетката на 3-тата минута е точно, няколко пъти засичах това време на различни програми.

# 471
  • Русе
На някоя кратка програма ли пускаш?

# 472
  • Варна
Айде и аз с един проблем. Миялната ни е напълно вградена. Забелязох, че по вратата на шкафа в съседство има съвсем малки капчици, огледах подробно и стигнах до извода, че явно от някъде някое уплътнение изпуска....Обадих се в магазина и от там ме посъветваха да "разградим" миялната и да така да я пуснем. ММ махна декоративната врата, пуснахме, еми не изпускат уплътненията. Сложихме пак вратата - пак изпуска отнякъде  #Cussing out Приемам всякакви идеи и предположение от какво се получава така и как да го оправим  newsm78

# 473
Да не би да е конденз? Като я пускам нашата и свърши програмата, вътре е пълно с пара. Възможно ли е да е от нея?!?  newsm78

# 474
Здравейте! Аз снощи за първи път пуснах машината от мерак с 3 чинии и 3 чаши и една пластмасова купа  Grinning Бяха измити,ма те и не бяха почти мръсни.
Преди да я пусна, сложих сол както беше написано,обаче ми събра само половината пакет,а пише,че може до 2 кг. Хем бърках с една лъжичка както е на рисунката. Може ли преди следващото миене да досложа останалата. Другия въпрос ми е дали при всички съдомиялни излизат не много сухи съдовете,че тези си бяха с капчици по тях,особено на горния ред тези. Пуснах ги на програма Qick&Clean За 58 мин и като натиснах Tablet detergent бутона стана час и 15 мин.

# 475
  • Sunshine state
Моята събира до 1кг като я гледам. Пълня до горе като светне индикаторът.

# 476
Както вече съм писала, това време съм го засичала на различни програми. Момичета, това го споделих само като впечатление, а не като проблем, защото по никакъв начин не се отразява върху качеството на измиване на поставените съдове.
Здравейте! Аз снощи за първи път пуснах машината от мерак с 3 чинии и 3 чаши и една пластмасова купа  Grinning Бяха измити,ма те и не бяха почти мръсни.
Преди да я пусна, сложих сол както беше написано,обаче ми събра само половината пакет,а пише,че може до 2 кг. Хем бърках с една лъжичка както е на рисунката. Може ли преди следващото миене да досложа останалата. Другия въпрос ми е дали при всички съдомиялни излизат не много сухи съдовете,че тези си бяха с капчици по тях,особено на горния ред тези. Пуснах ги на програма Qick&Clean За 58 мин и като натиснах Tablet detergent бутона стана час и 15 мин.
Моята съдомиялна събра почити целия пакет на сол КК, на майка ми събра по-малко, но при теб отговора е написан още в поста ти: пише,че може до 2 кг. Постави още сол, след като съдомиялната ти сигнализира за това, но може и да досипеш, ако има място и преди това.
Съдовете излизат сухи, на програми, които имат сушене, а пластмасовите съдове и тефлоновите, почти винаги имат капчици по тях.

# 477
  • Варна
Да не би да е конденз? Като я пускам нашата и свърши програмата, вътре е пълно с пара. Възможно ли е да е от нея?!?  newsm78

Това се появява докато машината работи, а не след като е свършила и съм отворила вратата.
Възможно ли е оригиналната врата да се 'усуква" от тежестта на декоративната и някъде да остават някакви недобре уплътнени милиметри и от там да изпуска?  ooooh!

# 478
  • Русе
Както вече съм писала, това време съм го засичала на различни програми. Момичета, това го споделих само като впечатление, а не като проблем, защото по никакъв начин не се отразява върху качеството на измиване на поставените съдове.

Еее, трябва да го разнищим как Wink Wink.
Гложди ме тази мисъл. Отвори все пак като чуеш шума, да видиш дали е точно капачето или нещо друго. Просто ми е интересно.

# 479

Еее, трябва да го разнищим как Wink Wink.
Гложди ме тази мисъл. Отвори все пак като чуеш шума, да видиш дали е точно капачето или нещо друго. Просто ми е интересно.
Това упражнение е правено многократно, резултат: отворено капаче, паднала таблетка. Капачето го затварям нормално, няма проблем в него. Дълга, кратка програма, натиснато копче за таблетка  - резултатът е този. Ако се сложи прах или гел назнам какво ще се случва, защото до момента не съм използвала такива.

Общи условия

Активация на акаунт