Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 465
  • 896
  •   1
Отговори
# 480
доколкото съм запозната не трябва да има никакъв конденз извън миалната, освен в самата нея

# 481
  • Русе
V. Bekam , благодаря ти много. Странно ми е, нямам обяснение Simple Smile.

# 482
  • Варна
Стана ми любопитно за таблетката и засякох и аз време на моята Беко. Точно на 3 минута я пуска.  Mr. Green

# 483
След дълги проучвания, съпоставки, четене на ревюта за и против, най-накрая ми писна да търся перфектната съдомиялна (на "нормална" цена, разбира се), и купих тази:

http://www.johnlewis.com/bosch-sms40c12gb-dishwasher-white/p231614927

Скрит текст:

Ще ми я докарат и инсталират след няколко дена.

Чудя се обаче дали все пак не трябваше да взема 45-сантиметровата. Ние сме четирима, но през седмицата готвя рядко, че все късно се връщам от работа. Но пък от друга страна чинии все ползваме, и на ден се събират около 10-на чинии и толкова чаши. Смятам, че 1/2 пълнене ще е добра опция (която и търсих в машината).

Тъй като не съм ползвала миялна за изминалите 6 години, чета, че сега масово се използват таблетки. Когато преди имах друга миялна (малка - тейбъл топ, Електролукс, между впрочем бях влюбена в нея, беше достатъчна за мен и децата, та сега се чудя новата няма ли да е прекалено голяма) ползвах прахообразен Калгонит, и отделно гланц (който си се наливаше в специалното отделение). Никога не бях имала проблеми, Калгонитът беше прекрасен. Сега тук при нас гледам май няма Калгонит, а продават Fairy, като гледам опаковката, май са различни търговски наименования на едни и същи продукти.
Разбрах, че има отделна тема за препаратите, но бих се радвала, ако с две думи споделите (и ако сте ползвали и двата типа - прах и таблетки) според вас по кой начин съдовете биват измивани по-добре (не говоря за финансовата страна).

Благодаря, и ще продължавам да следя както тази тема, така и другата за препаратите.

# 484
не са един и същ продукт. Калгонита сега се казва Финиш, а Fairy e  друг. Двата са най-силните, но тук повече харесваме Fairy

# 485
  • София
Честит Бош  Peace Aз мия с прaхообрaзният КК от Кaуфлaнд и Сомaт гел зa чaши и сервизи с шaрки и съм много доволнa, всичко е перфектно измито.

# 486
не са един и същ продукт. Калгонита сега се казва Финиш, а Fairy e  друг. Двата са най-силните, но тук повече харесваме Fairy

Благодаря за уточнението. Обърках имената. Исках да кажа Финиш, пък написах Феъри. Ще погледна в нашия супер тези дни какви препарати имат, за да взема нещо на първо време.

# 487
Мия с препаратите на собствената марка на Кауфланд, ККласик - прах и гланц. Харесвам прахът, именно защото се дозира лесно при половин зареждане и мие много добре.

# 488
  • Sunshine state
Мия с препаратите на собствената марка на Кауфланд, ККласик - прах и гланц. Харесвам прахът, именно защото се дозира лесно при половин зареждане и мие много добре.
Peace
 И аз от праха на Кауфланд съм много доволна-излиза изгодно 8лв са ти 2кг и мие страхотно.
Също така ползвам тяхната марка сол и гланц.  Peace

# 489
  • с/у ОколоМръсТното

Благодаря за уточнението. Обърках имената. Исках да кажа Финиш, пък написах Феъри.

Откакто ползвам миялна машина... над 15г. вече използвам само и единствено Калгонит, сега Финиш на прах.
Безупречен е. Отделно си зареждам сол и блясък.

# 490
  • Сред мелниците
След 9 години вярна служба сменяме миялната, защото се оказа че ремонта ни ще излезе половин миялна.

Изобщо не съм в час с новостите на пазара, но от друга страна знам какво искам от новата си миялна.
Ще ви бъда мнооооого  благодарна  Hug Hug, ако ми помогнете.

Има ли вече на пазара миялни, които да имат допълнително изплакване ПРЕДИ сушенето,
подобно на пералните с допълнително изплакване?
В краен случай има ли някакви с  програма без сушене, но  с миене на висока температура , (не както старата ми напр. на 35о.) В смисъл искам да пускам допълнително изплакване всеки път.
Всякакви актуални  към момента препоръки, приемам с благодарност, просто нямам време за дълго проучване. Трябва ми от по-малкия модел за 10 комплекта - 45 см или нещо такова беше. Задължително отложен старт и дисплей. Не държа на името, искам да е здрава, защото се използва зверски, с достатъчна гаранция и ако след 5 години се повреде да не ме яд да я сваля до кофите. В смисъл не искам да ме надживее.

Не ми е ясно и как функционират течните препарати, които се продават вече, досега винаги съм ползвала таблетки комбинирани. Трябва ли миялната да има някаква опция за течен препарат?

# 491
Аз си взех такава: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … a-AEG-F-65410-M0P

Е вярно, че не е най-евтината... Бързата й програма 30 мин. е на 70 градуса. Почти само нея ползвам /когато не са засъхнали съдовете де/. Много съм доволна.
С доплащане от 100 лв. гаранцията става 5 години.

# 492
  • На брега на реката
След 9 години вярна служба сменяме миялната, защото се оказа че ремонта ни ще излезе половин миялна.

Изобщо не съм в час с новостите на пазара, но от друга страна знам какво искам от новата си миялна.
Ще ви бъда мнооооого  благодарна  Hug Hug, ако ми помогнете.

Има ли вече на пазара миялни, които да имат допълнително изплакване ПРЕДИ сушенето,
подобно на пералните с допълнително изплакване?
В краен случай има ли някакви с  програма без сушене, но  с миене на висока температура , (не както старата ми напр. на 35о.) В смисъл искам да пускам допълнително изплакване всеки път.
Всякакви актуални  към момента препоръки, приемам с благодарност, просто нямам време за дълго проучване. Трябва ми от по-малкия модел за 10 комплекта - 45 см или нещо такова беше. Задължително отложен старт и дисплей. Не държа на името, искам да е здрава, защото се използва зверски, с достатъчна гаранция и ако след 5 години се повреде да не ме яд да я сваля до кофите. В смисъл не искам да ме надживее.

Не ми е ясно и как функционират течните препарати, които се продават вече, досега винаги съм ползвала таблетки комбинирани. Трябва ли миялната да има някаква опция за течен препарат?

Виж това :http://www.technopolis.bg/b2c/details/680579/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DSFS-6831.
Мисля, че не отговаря единствено на изискването ти за допълнително плакнене. Аз има същата само, че варианта за вграждане Беко 5831 и съм много доволна.

# 493
   Здравейте! Вече имаме първата си съдомиялна - решихме да започнем с нещо като за начинаещи - Whirpool-а с 6 годишната гаранция. Сега чета указанията и явно образованието/а не ми стига/т, за да разбера преди първото зареждане празен цикъл ли трябва да се пусне? Със или без препарати? На коя програма /без предизмиване, ясно/? За София като е мека водата - защо слагате сол?
   По-лесно ми беше да разбера "Изкуството да се поддържа мотоциклет", наистина! Помагайте, моля!

# 494
Зареждаш сол задължително и гланц опционално и ги настройваш. Щом е мека водата, сложи солта на 1 или 2  - най-добре виж на сайта на ВиК или тествай с лентичката, ако ти е приложена такава. Първото зареждане го пускаш с препарат /таблетка, прах или гланц/ на дълга програма на високи градуси. При моето Беко това е интензивната - два часа и половина на 70 градуса. И оттам нататък си я ползваш.
На мен най-много време ми отне да хвана цаката на подредбата на съдовете. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт