Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 75 469
  • 896
  •   1
Отговори
# 780
Пробвай да ги поставиш изправени или леко наклонени.

# 781
Кati, поставям купички еднакво на долната и на горната кошница. На горната са чисти, на долната - не. Тогава се усетих, че нещо миенето на долната не е в ред. Преди това си мислех, че просто не мие  тенджери (като сина ми, например:).

# 782
Хм, тогава вероятно alpha_beta е права - нещо пречи на долната перка да се върти. Иначе не виждам причина за това, което описваш. Confused

# 783
  • На брега на реката
Отвори по време на миене и виж дали върти долната перка. Провери дали нещо не и пречи да се върти, както ти е писала kati_v или я огледай хубаво да не би да е спукана и заради това да няма налягане да се завърти. Има някаква причина , ще  я откриеш, споко.

# 784
Аз долната перка като я бутна с пръст, се върти. По време на миене отварям два пъти, тя - в различно положение. А захлупените съдове след края на програмата (1,5ч) - мръсни. За проба сложих захлупени незасъхнали купа и тенджера само на плакнене  - извадих ги, както ги сложих.
Мисля, че не е нормално. И се обадих на сервиза. Сега очаквам да ме ощастливят.
Благодаря на всички за мненията.

# 785
  • Сф
Ммомичета, днес май си избрахме миялна- това ВЕКО 5831. Консултантът ни я препоръча, защото има доста функции и е на поносима цена.
Можете ли да изкажете мнения, и ако не става да ме насочите към конкретен модел 45 см. в средния ценови клас?
Мерси  Hug

# 786
Не мога да ти препоръчам конкретен модел, защото нашата е по-голяма - Беко за 13 комплекта. Аз принципно съм фен на Беко, но за една година установих, че ползвам основно 3 програми - икономична, интензивна и бърза, така че помисли доколко многото температури и програми са ти нужни. От опциите бих държала на тази за половин зареждане, защото пускам миялната всеки ден, а не успяваме да я напълним винаги.

# 787
  • На брега на реката
Аз има въпросното Беко и съм много доволна. Ползвам го почти 2 години. За тази цена е супер така, че не се чуди и го вземай - няма да съжаляваш.

# 788
  • Русе
Имах по-стария модел 5830 на Беко, още работи вече 9 г може би. Супер доволна бях. Купувай смело.

# 789
  • Сф
Благодаря, момичета.   bouquet

Meggysan, като си оправя кухнята трябва май да те черпя. С толквоа идеи и съвети, които ми даваш  Hug

# 790
  • Русе
Благодаря, момичета.   bouquet

Meggysan, като си оправя кухнята трябва май да те черпя. С толквоа идеи и съвети, които ми даваш  Hug

Ти я направи, другото ще го уредим Wink Wink.

# 791
имам този модел съдомиялна на BOSCH: http://www.tehnomix.bg/bosch-spv-40-e-10-eu
но имам проблем със отложения старт. В началото след настройка не искаше да тръгва примерно след три часа, сега когато се опитвам да настроя с копчето след колко часа да стартира и въобще не светват копчетата, т.е настройката не е активна, как да се справя? Ох, дано разбрахте какъв ми е проблема Simple Smile

# 792
  • Русе
Пробвай да я изключиш от контакта за малко и след това виж. Не би трябвало. Нагласяш часа и затваряш вратата, тя си тръгва после.

# 793
  • София
Здравейте момичета,

Най-накрая и аз стигнах до етап купуване на миялна  Simple Smile  Миналата неделя обиколих по магазините, да разгледам какво се предлага и ми направи впечатление, че има 2 типа според мястото за поставяне на приборите - едните са с кошница, а другите с цяла гума най-отгоре. Ето снимки от нета, за да ме разберете по-добре.

Кой вариант е по-удобен и практичен?   Rolling Eyes 

# 794
  • София
На гумата й се казва трета кошница. Според мен е по-удобна откъм място, т.е. нямаш допълнителни кошнички там където би редила  чинии и чаши и се отваря повече място за тях.
Ако е с отделна кошничка малка за прибори, като в първия пример, бих предпочела варианта (както е нашата  миялна), да са 2 бр по-малки отделни, на мен само 1-2 пъти ми  се е налагало да  ползвам и двете, така че  пак ми спестява малко място това. Минус ми е, че  не ми е удобно да си редя в нея  големи ножове и разни други подобни по-дълги прибори. Във варианта миялна с трета кошница(като снимка 2)  и това е плюс.

Общи условия

Активация на акаунт