Отговори
# 405
Шани, Hug ти къде изчезна? Радвам се , че споделяш впечатлениата си! С много от нещата , които си писала съм съгласна!   bouquet

Да ти кажа, толкова бях разочарована от финала на КГ, че и аз подобно на теб си казах, повече няма да гледам сериал по сценарий на Едже и Мелек, макар с участието на Къванч. Толкова бях сигурна в това, но ето виж ме сега.  Confused Казвам това, защото прочетох, че ти можеш да го направиш и да ти кажа, май това е и за мен последната въдица, на която се връзах.  Thinking Ако Киво отново реши да снима с настоящия екип, ще го прежаля...Така мисля за момента.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 01:07 от sinq laguna

# 406
Добра ви вечер ,момичета... wavey Hug

Ангела  Hug...мерсаж за интервюто...много умна и интелегентна жена е Мелек ...
Краличке  Hug...а на теб, мерсаж за разясненията... bowuu

Цитат
Едва не уби Петро. Това благородник, аристократ, мъж на честта ще го направи ли ако една жена го зареже.

Точно защото е благородник не го направи Naughty...аз ако бях щях да му светя маслото #2gunfire Joy Joy Joy ...ама има време bowuu...Сеит като разбере, че е убил брат му...малееееееее...не ми се мисли... Naughty #Cussing out и...за сведение Дафне, Сеит... не наби Петро защото Шура напусна хотела, а защото Петро излъга "приятеля си"... Grinning

# 407

Шани, на моята любимка Шура съм и насъбрала доста вече. Не я харесвам такава. Коя нормална жена ще се втурне да търси любимия си, след като си мисли, че той я е оставил в деня на сватбата им и е заминал с друга да теши гузната си съвест. Нали така си мисли Шура? Това е супер неадекватно поведение. Кой на нейно място би посъпил толкова унизително? Пак тя сама му се хвърля в ръцете. Скочи от влака, живее 3 год. без брак, всичко търпи, всичко прощава, отива сама да търси Сеит, мислейки, че и е изневерил и я оставил в деня на сватбата, а сега като капак го моли да и каже да останела, пак след като си мисли, че и е изневерил... ooooh! Ами думи нямам просто. Не и оставиха никакво достойнство, себеуважение и гордост, които са задължително условие смятам за всяка една жена, за да бъде тя уважавана и ценена от мъжа до нея.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 00:46 от sinq laguna

# 408
  • Sofia, Bulgaria
 202uu

Шани, на моята любимка Шура съм и насъбрала доста вече. Не я харесвам такава. Коя нормална жена ще се втурне да търси любимия си, след като си мисли, че той я е оставил в деня на сватбата им и е заминал с друга да теши гузната си съвест. Нали така си мисли Шура? Това е супер неадекватно поведение. Кой на нейно място би посъпил толкова унизително? Пак тя сама му се хвърля в ръцете. Скочи от влака, живее 3 год. без брак, всичко търпи, всичко прощава, отива сама да търси Сеит, мислейки, че и е изневерил и я оставил в деня на сватбата, а сега като капак го моли да и каже да останела, пак след като си мисли, че и е изневерил... ooooh! Ами думи нямам просто. Не и оставиха никакво достойнство, себеуважение и гордост, които са задължително условие смятам за всяка една жена, за да бъде тя уважавана и ценена от мъжа до нея.

Благодаря за топлото посрещане   bouquet
Споделих какво ми е мнението за С и Ш, сега да се включа за ДЖЕЛИЛ. Направо не знам какво му стана на това момче  newsm78 Абсолютно неадекватен образ, не знам защо не каза на С, че Ш ще отиде да говорят, нали за това го догони?! Отиде, видя накъде са тръгнали нещата и не направи нищо. Какво като на следващия ден свали маската на лелята? Не помогна с нищо. Явно и той усеща, че С просто не обича Ш и за това не се намеси.
Цялата сцена, която С изигра с трошенето на мебелите, беше цирк. Грам не му повярвах, че страда. Както и вие казахте, защо като се върна в Истанбул, не отиде направо при Шура? Какво търсеше при Петро? Аз даже първоначално си помислих, че П го гризе съвестта и му се привижда, но уви  Whistling Изобщо, гаф след гаф (и враг след враг).
Ако бяха наистина толкова (взаимно) влюбени, нямаше да позволят някой външен да се намеси и вкара съмнение и лъжи във връзката им. Трябваше да са силни и искрени един с друг, а не Ш да научава нещата случайно по коридорите на хотела.
Бих се зарекла, че ако Айшето беше някоя случайна, С щеше да легне с нея, също както направи с Вера... Tired
За мен другите персонажи нямаше да имат никакво значение, ако С наистина обичаше Ш и й казваше всичко, какво се случва, къде ходи и т.н. Само с думите, че трябва да му вярва без покритие ли трябва да се утешава?
И накрая, ако Ш не беше скочила от влака, нямаше да се случи нищо повече м/у тях, почти съм убедена в това  Thinking

Лека и спокойна  Hug

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 01:00 от ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯)

# 409

♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯) Hug

Само с думите, че трябва да му вярва без покритие ли трябва да се утешава?

За мен не съществува на земята жена, която да има пълно доверие и вяра в мъжа си, без да знае къде ходи той често, често сам, какво прави, да го вижда, че излиза от дома на бившата си любовница, да не и дава никакви обяснения за това, да и обръща гръб като обиден, че изисква обяснение за случилото се, само и единствено защото той и казва, че трябва да му вярва и точка по въпроса. Аз поне не съм срещала такава жена, затова и това е една от причините преди известно да кажа, че Шура я изкарват едва ли не свръхчовек.

# 410
Добро утро и усмихнат петък ви пожелавам !  Hug

Скрит текст:

За мен нещата стоят по различен начин ! Аз съм убудена от първия миг, та до сега, че Сеит обича Шура с цялото си сърце . Това, че не е така експресивен и не показва емоции, че образът му е доста обран откъм емоции, за мен не е показател за липса на чувства . Последната постъпка, когато сърцето и душата му искаха да и каже да остане, а и каза да върви, за мен е поредното доказателство, че е готов да жертва своите чувства и желания, заради доброто на любимата си . Шура, показвайки билета и споделяйки желанието си да започне нов жив, му каза и своето решение - иска да замине и ще го направи . И той постъпи абсолютно адекватно - по- добре да отиде там, където ще е на сигурно и спокойно място, при семейството си и да е щастлива дори и без него, но в безопасност. Защото Сеит много добре осъзнава, че нищо не може да и предложи в момента, няма никаква сигурност, дебнат го отвсякъде, не се знае във всеки един момент какво може да го сполети .
Има няколко недомислици в сценария, на които и аз нямам логичен отговор. Защо Джелил не каза на Сеит, че Петро е повикал Шура ? Може би, защото изобщо не беше сигурен дали тя ще дойде в хотела, да не забравяме, че той не знаеше нищо за нея, тя нито веднъж не го потърси, за да попита за Сеит, да го накара да го потърсят и изобщо да направят нещо. За Аля намери сили и се изправи пред Уили , но така и не разбрах, защо не отиде при него, за да потърси сведения за любимия си ? Въпреки това, Джелил трябваше да каже, а и по- късно, трябваше да го спре . Независимо, че явно все още има респект от него като по- вишестоящ, той първо му е приятел и после всичко останало. Както Курт не го остави да потъне в бездната на алкохолната забрава, така и той не биваше да го оставя, знаейки какво върши човек под влияние на водката и мъката. Не мога да намеря отговор и оправдание за поведението му .
Единствената причина, която ми идва на ум като обяснение на факта, че Сеит отиде при Петро, е че се страхуваше да отиде направо в хотела, защото не знаеше каква е ситуацията там . Много е вероятно за него, че го дебнат и още при появата му, ще го арестуват . А към този момент, той все още мислеше за Петро като за приятел и беше най- разумно там да потърси подслон. И въпреки това ....не мисля, че това беше добро хрумване .

Аз лично, не мога да меря кой колко е дал или е загубил в тази връзка. Нямам такъв аршин и не познавам такива мерни единици . Когато двама души се обичат, те не си мерят нито чувствата, нито доверието, нито отдадеността един към друг . Защото, според мен, това не би било любов, а обикновен пазарлък - аз ти дадох това, пък твоето не е равностойно на моето ...
Всеки един от тях направи всичко, което можеше за любимият си, според неговите разбирания . И двамата направиха много жертви / кой може да каже коя е по- ценна и тежи повече? И според кого ?!/ , чувствата им бяха подложени на изключително тежки изпитания и според мен, просто се умориха да се борят . И моето усещане е, че Шура беше тази, която първа се отказа . Не я виня и не я съдя - напротив ! Разбирам я . Peace

# 411
Добро утро.
Слънчево да е в душите ни, в унисон с времето навън.   bouquet

Цялата сцена, която С изигра с трошенето на мебелите, беше цирк. Грам не му повярвах, че страда.

А аз му повярвах. Страдаше си човека, и още как, не спираше да повтаря "моята, моята" невярващо.. Малко на чувство на собственост го избиваше, но ще приема, че е любов.

Аз лично нито за миг не съм се съмнявала, че Сеит и Шура се обичат, но понякога само едната любов не стига и това е съвсем реално, това е част от живота.  Лелята Надя каза нещо много вярно, че винаги някой го преследва, само враговете му се сменят. Уморително е, фрустриращо е. Тук gospojata е абсолютно права. Някак си тази тяхна любов не може да намери тих пристан, все с някой и нещо трябва да се бори. В даден момент човек губи мотивацията си, съвсем естествено е.
Има и нещо друго според мен. И двамата не знаят как да се обичат. Шура е дете, това е първото й влюбване, аз не очаквам тя да се държи като зряла жена и да отстоява себе си в тази любов. Тя е първосигнална, по детски чиста в чувствата си, за нея светът е Сеит, светът е любов. Ще се научи, разбира се, но с всяко следващо влюбване. А Сеит...според мен Сеит е увреден от глупавите традиции на фамилията и народността си....за кой трябва да се ожениш, къде  е мястото на жената, как трябва да се държиш с нея и прочие бла-бла. Доверието е двустранен процес и изисква компромиси, но откъде може да го научи в безумно  закостенялото татарско общество на Алуща. Язък, че живееше в Петербург и изглеждаше проевропейски настроен. Сеит си до мозъка на костите кримски татарин, роб на собствените си предразсъдъци.

# 412
Привет, дружки! Hug
Госпожата, Гери  Heart Eyes Hug Heart Eyes newsm10 smile3521 smile3521 newsm51 абсолютно споделям мненията и на двете ви! Благодаря! Нямам какво повече да добавя ...

# 413
Филипова,  Hug не само Сеит, всеки човек е “продукт“ на своята среда, на възпитанието, което е получил, на моделите на поведение, които е наблюдавал и усвоявал . Не можем да им се сърдим затова. Права си, казвайки, че те не знаят как да се обичат.  Нямаха никаква възможност да се научат не как да обичат, а как да се обичат един друг, да свикнат със своите характери, със своя различен начин на възприемане на света ....От един водовъртеж в друг, заети повече да спасяват себе си, отколкото любовта си ....Затова и казах, че се обичат така, както всеки един от тях умее . И аз нямам никакви съмнения в това. Peace

# 414
Добро утро  Hug
Госпожата, Филипова, разсъждавам и усещам героите като вас. Само да добавя, че Шура никога не е вярвала, че Сеит замина с баронесата. Тя прие тази мисъл, защото алтернативата беше нещо ужасно да му се е случило. Тревожеше се, нали Джелил с Петро тръгнаха по учреждения и болници да го търсят. Какво още би могла да направи? Тя е само едно младо момиче в чужда страна.

Затова продължи да живее, опитвайки се да бъде самостоятелна и силна. Когато разбра, че Сеит се е върнал, хукна към него. Напълно естествен порив.

# 415
Вале  Heart Eyes wavey а според мен повярва ... ooooh! ако не беше, нямаше да напусне хотела, щеше да го чака там, щеше да поддържа връзка с Джелил, да се интересува от новини ... Тя намери близките си и се успокои и прие съдбата си да не е със Сеит. За мен, тя се отказа от любовта им, заради изневярата му - нямаше иначе да си купи билет. И какво се очакваше от Сеит да и каже накрая  newsm78 Когато го гледах онлайн си мислех - този е луд  Mr. Green но след време ...промених усещанията си. Той разбра, че тя е решила да продължи живота си без него, какво би могъл да и каже в този момент ? Ако и беше казал Остани , за мен поне, би бил егоист. Защото, доколкото разбрах, Петро му е казал, че Били е решил да го убие . Е как да я накара да остане ? Още повече, че тя май му каза, че майка и и Нина я чакат там, че не може да остави Тина ? Не е лесно да пуснеш човека, който обичаш с цялото си същество, който ти се привижда наяве и в сънищата да си отиде от теб, но Сеит намери сили да го направи ... аз поне така го усещам.Ще се разбере след превода, надявам се. А че са различни като манталитет и възприятия, така е ... но това не им пречеше да се обичат лудо . И аз като Госпожата мисля, че те се умориха да се борят за тази любов ... Не искам да разсъждавам кой даде повече жертви заради тази любов - да, Шура се откъсна от семейството си, но знае, че те са все пак някъде там и има надежда да се видят отново, но Сеит се отказа от семейството си заради нея, а после го и изгуби завинаги ... не знам за вас , но за мен ето това е любов. А че не се е оженил за нея ... това няма общо с любовта му ... имаше си други пречки, но това не означаваше, че не я обича. Аз поне така мисля. Peace
ПП. В нито един момент до сега не са ми били фалшиви като игра нито Къванч, нито Фарах ...

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 11:31 от queen_fenka

# 416
Добро утро  Hug
Госпожата, Филипова, разсъждавам и усещам героите като вас. Само да добавя, че Шура никога не е вярвала, че Сеит замина с баронесата. Тя прие тази мисъл, защото алтернативата беше нещо ужасно да му се е случило.

Вале,  Hug аз мисля, че повярва. Peace Може би си права, като казваш, че това беше нейната алтернатива, нейният начин да продължи напред, но за мен тя повярва и се примири. Пак казвам - разбирам я, но мисля, че Сеит и любовта, която твърди, че изпитва към него, заслужаваха повече доверие, както и повече усилия .  Peace
Като спомена Гери, че те така и не намериха своя тих пристан, се сетих за един от любимите си стихове на Карибиана - “БРЯГ“

БРЯГ

Ти си моето хапче за сън.
Ти си моята светла звездичка.
Ти си всичко, което не съм.
И по принцип – ти си ми всичко.
Ти ми връщаш обратно света.
Търпеливо ми бършеш сълзите.
Ти ме слушаш, когато мълча.
И не питаш. За нищо не питаш.
Просто знаеш. Кое. Как. Защо.
За ръка ме извеждаш от мрака.
И след всяка ужасна любов
ти ме чакаш. Ти просто ме чакаш.
Ти си моето друго сърце.
И пулсираш във мен неуморно,
щом първото стихне. И спре,
изтощено от болки и спомени.
Ти си моето синьо мънисто.
Моя стряха във страшния свят.
И да знаеш, така те обичам,
моя капчице жива вода…

Caribiana

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 11:38 от gospojata

# 417
Момичета, готови ли сте да продължа с моите "каза, казал, казва"  Joy Joy Joy
Бинназ и Гюзиде отиват да търсят Яхя. Али не е съгласен двете жине да ходят сами, затова Джелил ще ходи в болницата с Гюзиде. Бинназ отива да каже на Айше.

Тина иска да си трътват от пазара, но Шура й обещава, че ще се приберат с празна кошница, тоест ще продаоат всичко. Чай и курабии, или сладко и курабии, не разбрах.

Борис казва пред вратата, че иска да даде нещо много важно на Шура. Алина отваря и му казва, че са излезли и не знае кога ще се приберат, ако иска да каже на нея, тя ще предаде. Той и дава плик като писмо и й казва, че е много важно, тя го уверява да не се притеснява.

Тина отнава иска да си ходят, но Шура не се отказва. Тина й казва, че е инат и тъкмо я убеждава и се появяват двама мъже, изпратени от Сеит, които искат да купят всичко. Шура казва, че е безплатно, но те изваждат пари и си плащат. Сеит е щастлив, когато Шура е щастлива.

Ръза иска да говори със Сеит, било много важно. Галип му обяснява, че всички са излезли, Ръза го моли да предаде като се приберат.

Айше се ядосва, че сама работела, тепсиите чакали Сабри и Галип.  Joy

Джелил е дал адреса в болницата и ако има нещо, ще ги уведомят.

Тина иска да заминат, леля им не ги карала насила, но тук вече нищо не ги задържало. Шура казва, че не може да го направи. Тина се ядосва, че Шура няма никаква гордост. Шура й отговаря, че може би няма гордост, но още има надежда, че Сеит ще отиде при нея, още го обича.

Джелил е сигурен, че нищо лошо не се е случило. Знаел, че това, което Айше е казала не може да е вярно. Спогледаха се така, че да му стане ясно, че Гюзиде го обича.

Сеит пита Били дали знае къде е Яхя. Били му казва, че не знае, може би някъде си понасял наказанието. Сеит го моли ако знае да му каже къде е. Не знам какво му издрънка Били, но Сеит каза, че ще го намери. Били му пожела успех. Били му каза също, че от сега нататък престоят му в Истанбул щял да бъде много по-труден. Каза му да замине, да се спасява. Сеит му каза, че заради такива като него никъде няма да ходи.  Whistling

Шура казва на Айля, че сестра й е права, че няма за какво да остават тук. Казва й, че каквото и да стане, Тина иска да заминат. Казва, че е изостамвила семейството си заради Сеит и че стои тук заради Сеит. Айля я пита може ли да се отдалечи/ да стои далече от Сеит. Не знам какво й отговори, та ще чакам да ми кажете. Айля я пита кога заминават - след една седмица - значи имала една седмица да реши. Айля иска да излезе сама на пазара, нямало да се отдалечава много. Шура й казва да се пази.

Ръза извика Сеит, иска да говори открито с него за това, което е принуден да изтърпи. Сеит се чуди защо точно с него иска да говори. Ръза му казва, че няма да се занимава с онзи ( Били ) а че Сеит се занимава. Иска да му даде перачницата. Сеит го пита той какво ще прави, Ръза му казва, че ако искал, щял да остане да му помага, ако ли не, щял да си тръгне. Казва му да си помисли и после да реши.
Според Джелил това е много добра идея.

Гюзиде не иска да вижда Айше. Айше й се извинява, тя й била единствената приятелка, не искала да я загуби. Казва й, че обича Сеит и че иска да се извини и на Джелил, но Гюзиде не дава.

алина казва на Сеит, че Шура заминава. Отивали на север с леля й след една седмица. Айше се радва.

Не знам какво пише на снимката, която получи Петро. Очаквам превод.  Grinning

Айля казва на Сеит, че Шура още го обича, не иска да го оставя, все още има надежда. Сестра й била казала, че той има друга жена. Айля казва, че Шура й е приятелка и заради щастието на двамата не можела да мълчи, затова е отишла при него. Сеит й благодари. Джелил казва на Айля да го изчака навън, защото искал да поговори с нея. Сеит си мисли, че Шура знае всичко ( демек за Верчето ). Тя си мисли, че той имал друга жена, обвинявала го. Джелил му казва " Сеит, чу Айля, Шура те чака" Моли го да отизе при нея да поговорят.

Гюзиде е сигурна, че каквото и да става Сеит ще доведе шура. Айше пита Алина наистина ли Сеит имал друга жена, от къде се е взела. Айля казва, че не знае и че не е питала. Айше обяснява, че Сеит онази вечер й е казал, че всичко е свършило със Шура. Гюзиде казва, че вного й се е искало да е така, а тя отговаря, че само казва това, което той й е казал.

Айля мали Сеит да отиде и да поговори със Шура.

Шура смята, че лека полека могат да си отворят магазин ( по-скоро Алина да си отвори ). Айля казва, че не може да я лъже. Разказва й как е отишла в хотел Шереф и е говорила със Сеит. Можело да й се ядоса/разсърди, но му казала, че тя ще заминава. Моли я да поговори с него.

Сеит казва на Петро да се махне, не искал да го вижда. Петро му казва, че Били искал да го убие ( лола говори за някакво писмо, в което е цялата истина, ако й се случело нещо... ) Сеит гони Петро. Петро му казва, че иска да го предпази, но Сеит му отговаря, че нямал нужда от никого да го предпазва. Петро "Знам, че си ми ядосан, но ако наистина обичаш Шура" Сеит "Махай се от тук!" Петро " продължавай да стоиш далече от нея" Сеит "Махай се от тук, махай се!"

Съна на Джелил
Гюзиде го завива, той се събужда. Тя му казва, че е заспал, но ако иска да си отиде в стаята. Той й благодари и й пожелава лека нощ. Ръцете им се преплитат. Гюзиде му казва, че за нея е много трудно да го каже, но това, което е казала Айше е истина. Гюзиде "Аз..." Джелил "Замълчи, моля те!" Откакто е чул за това не можел да мисли за друго. Тази любов ще го убие, не можел да го направи. Тази любов е невъзможна!

Шура щяла да отиде при Йомер да му каже, че напуска/че заминава. Тина много се радва. Шура пита Алина дали Сеит е тук. Тя й казва, че може да е дошъл, вече знаел къде е домът й. Затова Шура се оглежда през цялото време.

Сеит си представя как Шура му казва, че е взел много хубаво решение, там щели да работят заедно.

Алина казва на Били, че вече не може да я докосне ( предполагам да я изгони ), защото с Джелил Камилов са се оженили! Гюзиде чу. Али й честити. Били каза, че това е било добра новина, но май се подигра. Каза, че е дошъл да им съобщи за Яхя. В болница е от вечерта.

В болницата не ги пуснаха да го видят, щели да направят всичко възможно.

Разговора, тоест монолога на Шура няма да го превеждам, защото вие го имате.

Това е от мен.

Приятен ден на всички!   bouquet  bouquet  bouquet

# 418
Кралицата,  newsm51  love001 newsm51 ! И той квоооо? Laughing Wink
Много ти благодаря за превода и разясненията .   bouquet
Шура явно е много объркана - хем казва, че още обича Сеит и вярва, че той ще се върне при нея, хем е съгласна със сестра си, че трябва да заминат, защото нищо повече не ги задържа тук. Сърби-боли- драго ми е и нейната работа. ooooh!
Така като чета, на Джелил май все пак му е трепнало сърчицето, да видим...

И това писмо - Лола на Сеит ли му казва, че има писмо - застраховка, не разбрах ? newsm78

# 419
Кралице ти наистина си кралица,какво кралско търпение,да преведеш,да обясниш,да го напишеш
 newsm10 newsm20 newsm20 newsm20

Общи условия

Активация на акаунт