Отговори
# 465
Здравейте!  Hug

Много благодаря на Краличката  Heart Eyes за споделеното!  bouquet

Наде,  Hug благодаря за снимките!   bouquet На всички останали за мненията, които изчетох с огромен интерес!  bouquet

alba777,  благдаря и на теб за линка с превода!   bouquet

Шура, показвайки билета и споделяйки желанието си да започне нов жив, му каза и своето решение - иска да замине и ще го направи . И той постъпи абсолютно адекватно - по- добре да отиде там, където ще е на сигурно и спокойно място, при семейството си и да е щастлива дори и без него, но в безопасност. Защото Сеит много добре осъзнава, че нищо не може да и предложи в момента, няма никаква сигурност, дебнат го отвсякъде, не се знае във всеки един момент какво може да го сполети .

Госпожата,  Heart Eyes доста е различна гледната ти точка от моята относно случаващото се с героите ни.
Не мисля, че Сеит каза на Шура да заминава, защото счита, че тя е в опасност с него. Но дори и да беше така, ако толкова много искаше да са заедно, щеше да обърне света наопаки и да намери начин да се махнат заедно от опасностите, които го дебнат и пак щеше да е до любимата си. Ако пък все пак си е мислил, че не може да и предложи нищо в момента, защо не намери начин да се свърже с нея и да и каже в прав текст как стоят нещата? Би било много по- достойно и мъжкарско, ако беше направил така, вместо като объркан пубертет да се крие по ъглите , за да я наблюдава.
Покупката на перачницата и представите на Сеит за това, че заедно с Шура ще работят там ми направиха доста голямо впечатление. За мен беше ясно от тази сцена, че Сеит прави общи планове за тях двамата. Значи по тази логика, мога да кажа, че той е предполагал, че Шура ще се върне при него. И после Джалил го навива да говори с Шура, след това идва Аля и му съобщава, че тя ще заминава, та чак тогава нашия се сеща, че трябва да поговори с нея. При срещата им както Шура, така и той, си казаха как са се чувствали те, без да са си задали един на друг този толкова логичен въпрос, за двама обачищи се. После Шура показва билета и го моли да и каже да остане. Той и казва да заминава.  За мен отговорът му е такъв, не защото е воден от мисълта за нейната сигурност, а защото се почувства засегнат от решението и. Просто не е предполагал, че Шура може да постъпи така. Не знам, но сцената на брега ми напомни за родителите на Сеит. Направих паралел с Мирза и Захиде. По същия начин Мирза, без да се съобрази с желанието на съпругата си , заповяда никой да не пристъпва думата му, а когато разбра, че жена му не се е подчинила, последваха унищожително смазващите му думи, че тя е направила своя избор, като не му се е подчинила. За мен Мирза е успял да внедри доста от качествата, които е притежавал, в детето си. На Курт той е обръщал специално внимание, самият той пък беше казал на Шура, че винаги е искал да прилича на баща си. Успял е за мен. Така виждам проблемите им, които са резултат от сблъсък на култури и манталитет. Никога няма да забравя  как реагираха родителите на Шура разбирайки кой е избранникът на дъщеря им, и как съответно реагираха родителите на Сеит. В единя случай имаше разочарование, но в крайна сметка заради детето си, те приеха избора на дъщеря си, а в другия случай имаше тотално отхвърляне и отричане от собсвеното си дете. Нашите герои са от два съвършено различни свята, а за да върви една такава връзка, трябва да има не само романтични чувства, но и много качествено общуване, стопроцентово емоционално отдаване едни на друг, все неща, които в случая отсъстват до една критична степен.
В заключение искам да кажа, че бих се радвала от развитието на филма по нататък, твоята гледна точка да е по- вярна и точна от моята, защото аз също мисля, че двамата имат чувства едни към друг, само считам, че тези при Сеит са раздвоени по причини, които неведнъж съм посочвала.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 18:07 от sinq laguna

# 466
Привет отново, дружки !  Hug
Диме,  Heart Eyes благодаря за армагана от подругите !   bouquet Днес няма да мога, но утре ще си го изгледам с кеф епизода, че и без това имам много въпроси без отговор все още.
Кралицата,  Heart Eyes прекрасно поднасяш всичко - не се тревожи за това !   bouquet Благодаря ти още веднъж, че го правиш за всички нас !  newsm51

Алба,  Hugдобре дошла !  bouquet Ще се радвам да споделиш своите размисли и страсти около филма и героите му !  Hug

Исках да споделя нещо относно “борбата“ за любовта. Самата формулировка, за мен носи отрицание в себе си. Някак не свързвам прекрасното чувство, което те завладява, когато обичаш, пеперудите, пърхащи в стомаха и отмаляването на коленцата, с каквито и да е “бойни “ действия. Laughing Любовта трябва да идва при човек без усилие, без напъни, за да може да те окрили и да те прави щастлив. Защото, мисля, че е изключително уморително и дори ненужно, ако ти се налага, непрекъснато да се бориш за нечии чувства. Ако непрестанно подлагаш любимият си на изпитания разни, за да пробваш доверието му или пък за да видиш дали, аджеба, ще се бори за теб....то това каква любов ще е тогава ?!
Та в този ред на мисли, не виждам смисъл Сеит да се бори за любовта на Шура. Ако тя до този момент не е успяла да усети и да разбере, колко много я обича Курт, дали няколко думи ще променят нещата?! Дали едно “Остани“ ще е реши проблемите им ?! Не мисля.  Peace

Наде,  Hug благодаря за снимките от 13 епизод !   bouquet

# 467
Момичета,

Петро му казва, че Били искал да го убие ( лола говори за някакво писмо, в което е цялата истина, ако й се случело нещо... ) Сеит гони Петро. Петро му казва, че иска да го предпази, но Сеит му отговаря, че нямал нужда от никого да го предпазва. Петро "Знам, че си ми ядосан, но ако наистина обичаш Шура" Сеит "Махай се от тук!" Петро " продължавай да стоиш далече от нея" Сеит "Махай се от тук, махай се!"

Разбира се Петро не иска да предпази Сеит, а Шура. Знае , че ако на Сеит му се случи нещо, то живота и на Шура приключва. Нищо не му пречи на Петро да причака някъде Сеит и да го убие, но не го прави заради Шура, защото я обича. Така смятам. 

# 468
Лагуни,  Heart Eyes не знам дали моята гледна точка е по-вярната или по- точната. Просто аз така усещам нещата, това и споделям. В никакъв случай не съм поставила, обаче, акцента за сигурността на Шура, като мотив за отговора на Сеит. Това бе едно от нещата, които изредих, но основната причина за мен , както споделих, е факта, че Сеит разбра, че любимата му е взела своето решение и иска да опита да започне нов живот със семейството си ./ в предишния си пост съм споделила причините, без да съм степенувала по важност! Peace/ Затова смятам, че отговорът му , е абсолютно адекватен и очакван - никога няма да си позволи да застане на пътя на нейното щастие, дори и когато то не е свързано с него.
Което ме кара да се замисля за следното - защо Шура не предложи на Сеит  да заминат заедно ? Защо поиска той да я спре, а не пожела да тръгне с нея ? Защо не му каза, че тук не са щастливи, да заминат заедно и да започнат живота си на чисто, без Петро, без Лола- само двамата ?

# 469
Лагуни,  Heart Eyes не знам дали моята гледна точка е по-вярната или по- точната. Просто аз така усещам нещата, това и споделям. В никакъв случай не съм поставила, обаче, акцента за сигурността на Шура, като мотив за отговора на Сеит. Това бе едно от нещата, които изредих, но основната причина за мен , както споделих, е факта, че Сеит разбра, че любимата му е взела своето решение и иска да опита да започне нов живот със семейството си ./ в предишния си пост съм споделила причините, без да съм степенувала по важност! Peace/ Затова смятам, че отговорът му , е абсолютно адекватен и очакван - никога няма да си позволи да застане на пътя на нейното щастие, дори и когато то не е свързано с него.
Което ме кара да се замисля за следното - защо Шура не предложи на Сеит  да заминат заедно ? Защо поиска той да я спре, а не пожела да тръгне с нея ? Защо не му каза, че тук не са щастливи, да заминат заедно и да започнат живота си на чисто, без Петро, без Лола- само двамата ?

Госпожата,  Heart Eyes смятам, че Сеит ако познава толкава добре Шура, би трябвало да знае, че за нея няма живот, а камо ли щастие без него. Толкова много пъти му каза и му го доказа.
Иначе на въпроса ти защо не му е казала да заминат заедно, мога да отговоря само това ,че по принцип тези двете наши гълбчета не знаят да общуват. Затова и наблегнах в по- предното си мнение, че никой от тях не зададе въпрос, а направо се започна с това как те се чувствали. Сеит бил в ада, Шура пък други неща... Няма как да им се получат нещата при тези обстоятелства. Но съм категорична, че по- голяма вина и отговорност да се стигне до тук, носи Сеит. Станалото станало, ами да беше отишъл, да беше и обяснил...Не трябваше да остава да изтече толкова дълъг период от време, за да говорят. Времето и натрупаните негативни емоции от изнурителното чакане , оказаха влияние и при двамата според мен.

# 470
Лагуни,  Heart Eyes аз никога не съм отричала, че най- големият им проблем, е липсата на комуникация помежду им. Но пък не мога да отсъдя така категорично кой има по- голяма вина за ситуацията. Мисля, че причината се корени и в двамата . Шура също знае, че Сеит не може без нея - той и даде недвусмислени доказателства за това , но и тя не го попита нищо, а сега, когато има възможност да промени нещата, също не го прави, нали така ? Нима тя не разбира, че единственото семейство, което има Курт, е тя ?! Нали го познава, нали го обича, защо го изоставя тогава ?! Ето - същото важи в пълна сила и за нея, не мислиш ли ? Те, обаче, мълчат, пълнят очи, преглъщат сълзи, а разговор - йок !

# 471
Госпожата,  Heart Eyes аз смятам, че Шура много добре разбира, че тя е неговото най- близко същество. Тя милата се почувства зле, че говори за своето семейство, когато трескаво ги търсеха, знаейки, че Сеит би бил щастлив, ако можеше да изпитва същите тревоги като нейните за семейстото си.

Иначе, за мен Шура не го изоставя, не, тя просто най - вероятно е решила , че след като толкова дълго време той не я потърси, е най- добре да замине при семейството си. Логично според мен.

Самият факт, че е готова да остане ако той пожелае, е достатъчно доказателство за мен , че тя не го изоставя. Основната причина поради , която Шура поиска от Курт да реши дали да остане, е за мен, че тя напълно си дава сметка, че Сеит до края на живота си ще бъде преследван от унищожителното чувство за вина , което владее, полувината от сърцето и ума му. Тя знае, че в нейно лице ще вижда винаги не само любимата си, но и жената заради , която пристъпи волята на баща си. Оставя на него да реши, кое от двете чувства - желанието да е с нея, или вината- са му приоритет. Това е моето усещание.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 21:16 от sinq laguna

# 472
Разбирам те, Лагуни  Heart Eyes! И с една част от твоята гледна точка, съм съгласна . Сеит трябваше да и обясни защо се чувства така, защо вината от престъпената бащина воля, го разяжда . Не знам защо не го направи, най- вероятно, за да не я нарани отново ....
Не знам, може и да си права, че Шура е решила така, защото той не я потърси дълго, но може би трябваше да се запита за причините, поради които не го прави. Аз вече споделих разочарованието си, че тя не го чакаше там, където и беше мястото, именно, осъзнавайки, че няма кой друг да го чака, тя е единственият човек, който му е останал, тя е вярата му и бъдещето му, както и казваше той, тя е жената на живота му, тя е семейството му. Тръгна си и повече не се върна дори и да попита за него - не мога да го приема по никакъв начин. Той направи непростима грешка, която със сигурност ще му тежи поне толкова, колкото и неспазената бащина повеля ....За мен, отговорността за връзката им, затова какво ще се случи занапред, е и на двамата .  Peace
Само да добавя, че не съм сигурна, че е готова да остане, ако Сеит я помоли. Ако искаше да остане, нямаше да му покаже билета  към новия си, спокоен и щастлив живот. Защото, макар и не с тези думи, тя му каза точно това, според мен . Peace

Много ми е хубаво да си говорим, Heart Eyes но петък вечер е , отивам да я споделя с приятели на чаша вино !  Hug
Пожелавам на всички уютна и спокойна вечер !   bouquet

Пък може и да вземат и да ни изненадат в 13-я, фатален епизод.Току- виж се разприказвали най- после !  Peace

# 473
Здравейте!  wavey

Минавам само да сложа линк за гледане на 12 еп. на руски език онлайн без регистрация.
А аз отивам да ви чета, а после ще гледам.

http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/172 … sskom-yazyke.html

И едно интервю с Мелиса Аслъ Памук

Източник: http://vk.com/farahzeynepabdullah

1. Мы видим что все девушки, которые получили титул " Мисс Турция", становятся актрисами, вы тоже стали. Почему?

- Я и в Голландии была актрисой. В свои 13 лет сыграла в одном фильме. У меня тетя актриса, да и папа занимается такими делами. Как вы поняли, я всегда хотела быть актрисой, но не в Турции а в Голландии. Потом я получила титул " Мисс Турция". Я и о подиуме никогда не мечтала, потому что в Голландии достаточно было мне подиума. Я много у кого брала уроки актерского мастерства, потом стала сниматься в сериалах.

2. То что вы стали королевой красоты как на вас влияет?

- Только влияет на работу. Конечно же для того что бы быть актрисой внешность одно из главных.

3. Сейчас вы играете в сериале " Курт Сеит и Шура". Как проходят съемки?

- Прекрасно. После кастинга, сказали что я буду исполнять роль Айше. По роману такого персонажа нет, я очень удивилась. Я стала дочерью директора отеля. Девушка в молодом возрасте влюбившаяся в Сеита.

4. Айше не так уж любима зрителями. Почему?

- Девушки меня ненавидят. Они видят меня, дубликатом Петро. Прошу прощения у девушек, я делаю то что написано по сценарию. А для меня это прекрасно, значит ее плохую сторону я хорошо показываю на экранах.

5. Как вам турецкие сериалы?

- Я очень люблю турецкие сериалы. В Турции есть прекрасные режиссеры. Истории очень интересные и естественные. Но конечно же , сериалы Америки опережают сериалы Турции. Например: я не видела что бы в турецких сериалах, женщины держали в руках меч. Мне нравится смотреть что женщина сильная. Я думаю что это немного тяжело для нас. Конечно же быть женщиной зависит от женщины. Мы не обязаны жить по чьим то указам. Мы можем относится так как сами захотим.

6.Когда вы только приехали в Турцию и сейчас. Вы видите изменения ?

- В то время не так уж все тут было запутано, может я была далека от этого. Люди раньше были более спокойными: раньше никто не обсуждал что одела, короткое ли оно, как сыграла, а сейчас даже глоток воздуха обсуждается. В Турции во всем виновата женщина!

7. Как вы относитесь к политике?

- Люблю политику, но решила не вмешиваться и не увлекаться политикой Турции.

8.Сейчас в нашей стране много митингов. В Голландии как с этим обстоят дела?

- Когда были учениками устраивали митинги. Никто на нас не давил, и газовыми бомбами тоже не кидались. Только говорили, уже поздно идите домой. Если люди устраивают митинги, то наши чиновники задумываются почему народ против. Или они меняют принятое решение или же объясняют почему они так должны поступить. А в Турции такого нет, все на митинге, но никто ничего не объясняет.

Хубава вечер!

# 474
Приятно изкарване ти желая, Госпожата! Heart Eyes Hug Heart Eyes
 Абсолютно съм съгласна с теб, че отговорността затова , което ще се случи с връзката им занапред ще е и на двамата. За мен обаче до момента Сеит е този, който носи по- голямата отговорност, знаеш, че  това е мнението ми поради куп причини. Вече говорихме за оставането и в хотела. За мен просто нямаше начин това да стане, при положение, че тя вярва, че е с Лола поради това, че е натежала гузната му съвест. Нямаше нито емоционални, морални и материални сили да остане и да чака. Другата и алтернатива беше , че може и да се е случило нещо лошо със Сеит. Тогава кого да чака? Но нито за миг не спря да мисли за него, нито за миг не спря да се надява, че той ще се върне при нея, което предвид обстоятелствата, поради които тя си мисли, че се е случило изчезването му, е меко казано налудничаво, поне за мен. Peace
Може би тя ще замине, за да могат да оженят Сеит за Мурка, но аз да ти кажа, искам да стане така. Не искам повече Шура да се връща при Сеит, ако ще е негова любовница отново. Нека запазят , както Дими  Hug казва спомена за чувствата си. Нека не продължават да  измъчват както себе си, така и Мурка, за която  ми е тъжно още отсега.

ДъгаHug  bouquet

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 20:01 от sinq laguna

# 475
Споменът за чувствата не топли, момичета... По-скоро те кара да гориш в адски огън  Rage

# 476
При тях наистина е станало така, горяли са в адски огън явно, който ги е довел до слагане край на живота си.
Няма човек, който да не е загубил нещо или някой, което да е причина за изпитването на тези негативни чувства, за което говориш, oncee . Peace
На мнение съм обаче, че човек винаги може да намери причина да се хване за живота, стига да го иска с цялото си същество, независимо от обстоятелствата в него, които понякога са повече от жестоки... Но той е най- ценното, с което разполагаме и отговорността е наша, как ще го изполваме и доколко ще го ценим , за да може и той да ни се отплати подобаващо от своя страна. 
При Курт и Шура има нещо тотално сбъркано в разбирането им за фундаментали понятия относно отдадеността в една романтична връзка за мен.

# 477
Добър вечер, момичета!  Hug
На прекрасните Ви постове се наслаждавах тази вечер, благодаря от сърце!  bouquet  bouquet  bouquet
Лагуни Hug, бих искала само малко да те допълня, ако позволиш. Постнала си невероятни усещания, много близки и до моите Hug
До момента в сериала (поне за мен) не стана дума за това по какъв начин свързват двата края Сеит и Шура, при положение, че нямат бизнес, нямат доходи...Вероятно им е останало и малка сума от донесеното от Русия. За мен и това е натежало за решението на самотната, живееща сред чужди хора Шура, да напусне хотела след изчезването на Сеит, особено с появата на лелята и нейните финансови възможности. Шура намери в лицето и на леля си и на сестра си сигурност и утеха, от които- в този критичен момент,  неистово се нуждаеше. Събирането на разпиляното от революцията семейство беше най- логичното и се случи! Но пак да си призная- възхитена съм от категоричността и смелостта, с която се изправи срещу леля си, отново заради Сеит! Доказа и показа на всички, че той е нейния Бог, че чрез него диша, за него мечтае...той е целия й свят, той е повелителят на сърцето и душата й! Но не така стоят нещата за него...Напълно контрастни са двамата и като поведение, и като израз на чувствата си- той страда неистово в чужди обятия или раздава юмруци, тя- търси реализация и мечтае за него! Ясно е на чия страна съм, нали...Празни приказки и философски анализи поне днес, не ми са на сърце Simple Smile

Лагуни Hug
Скрит текст:
Понеже само ти забеляза липсата ми, ще ти споделя защо. Днес приключих с един много важен ангажимент в живота си от няколко години- подготвих племенницата ми за абитуриентския й бал, ходихме по изпити в Британския съвет, приеха я в университета в Хага, Холандия, а днес и последната добра новина дойде от чудесното представяне на матурите! Обичам това дете, тя е другата ми голяма радост, гордост и надежда!  Heart Eyes

# 478
При тях наистина е станало така, горяли са в адски огън явно, който ги е довел до слагане край на живота си.
Hug Според мен, това не е вярно. Имаше публикувана снимка на Шура от Париж след раздялата й с Курт. До една лимузина. Щастлива, усмихната, самодостатъчна, доволна от живота си жена. Отървала се е от един психар. Не се знае и точната причина за самоубийството на Курт. Едва ли от мъка по Шура 25 години след раздялата с нея. Курт преживява няколко фалита, напълно възможно е това да е причината.   Ако въобще историята КиШ е истинска, разбира се, а не плод на мокрите сънища на Нермин. Удобно се забравя, че беше доказано по безспорен начин от историците на р.форум,  лицето Курт Сеут отсъства от всички регистри на  императорските архиви,  никакви следи за   за фамилията Еминови , уж една от най-известните в Крим.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 22:01 от dafne_1

# 479
Привет ,момичета... wavey Hug Heart Eyes

Ох  ooooh!...чудя се и мая , Thinking

към кой отбор да се скатая. Blush
Ама  Naughty , няма много да му трая   bowuu
и... към  Герито и Шани ще се прилаская... Peace Joy Joy Joy

Това в кръга на шегата  Party... разбира се... bowuu Joy Joy Joy Благодаря ви за чудесните постове,момичета ...  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Напротив, Сеит обича безумно Шура, но проблемът е далеч по-сериозен. Той има огромен, задълбочаващ се проблем със съвестта си. У него постоянно се борят съвест и любов с различен превес. Той обича неправилната, според съвестта му жена. Тате нали каза, че рускините са само за забавление, не за съпруги. Той не послуша тате, влюби се в рускиня, тате загина, а Сеит обвинява Шура за това, дори го каза в една от сериите. Това е страшен конфликт, това е пагубно за душата. Както казах и преди, Сеит е роб на предразсъдъците си, както и всеки един от нас (благодаря на госпожата, че ме допълни   bouquet).
Разбира се, че няма да се ожени за нея, въпреки че почти го беше направил, когато слушаше сърцето си. Моментът премина. Това означава да плюе на миналото си, на бащината си повеля, на същността си дори. Мъките на съвестта са страшно нещо, никак не са за подценяване. Огромният му проблем е именно в съществуването на любовта, а не в липсата й.
newsm10 smile3525

До момента в сериала (поне за мен) не стана дума за това по какъв начин свързват двата края Сеит и Шура, при положение, че нямат бизнес, нямат доходи...Вероятно им е останало и малка сума от донесеното от Русия. За мен и това е натежало за решението на самотната, живееща сред чужди хора Шура, да напусне хотела след изчезването на Сеит, особено с появата на лелята и нейните финансови възможности. Шура намери в лицето и на леля си и на сестра си сигурност и утеха, от които- в този критичен момент,  неистово се нуждаеше. Събирането на разпиляното от революцията семейство беше най- логичното и се случи! Но пак да си призная- възхитена съм от категоричността и смелостта, с която се изправи срещу леля си, отново заради Сеит! Доказа и показа на всички, че той е нейния Бог, че чрез него диша, за него мечтае...той е целия й свят, той е повелителят на сърцето и душата й! Но не така стоят нещата за него...Напълно контрастни са двамата и като поведение, и като израз на чувствата си- той страда неистово в чужди обятия или раздава юмруци, тя- търси реализация и мечтае за него! Ясно е на чия страна съм, нали...
newsm10 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт