Отговори
# 615
# 616
Свет  Hug

като гледам снимката, имам надежда, че Айшето няма да я огрее ...  Praynig
И аз не можах да разбера, кога ще е в крайна сметка финалът на сезона  newsm78 Моля, някой да помогне! Praynig

# 617
Добро утро ! Хубав ден и успешна нова седмица ви пожелавам, дружки !   bouquet

Свет,  Hugблагодаря ти за кафенцето и новините !   bouquet
Аз вчера пък намерих друго инфо за финала на сезона - пишеше, че ще е на 10.06. с фаталния 13 епизод ./ мисля, че на предната страница съм го постнала/ Сега пък ново 20 - съвсем се обърках вече! #Crazy Ама то не остана, утре ще разберем ! Чудех се, дали днес няма да ни изненадат с пореден трей ?

Лагуни,  Heart Eyes не знам точно кой пост визираш за изчезнал, но този, в който говориш за пристрастията ти към щастливите и влюбени хора, си стои на мястото. Както и всички останали, мисля. Peace

Скрит текст:
Здравейте! Hug

Госпожата,  Heart Eyes и аз съм съгласна , че Сеит взе правилното решение. Вероятно мотивите и на двете ни да мислим така са различни, но все пак, наистина това е правилното решение - раздяла.
Петро явно губи вякакъв контрол поради омразата, която изпитва, а може би и от страх да не бъде разкрит чрез писмото на Лола. Ще се цели в Сеит според мен, не в Шура.

Е, верно някои си мислеха, че ще се оженят. Joy

Hug Е, стига се смя де. Аз искам пък да бяха ги оженили, щото съм романтичка и обичам да гледам влюбени и щастливи хора.  Heart Eyes

Добро утро, вчера четох много, виждам, че някои са ужасно заблудени, но няма да споря. Всеки сам да гледа, пък каквото видял - видял.
Имам желание да изгледам наведнъж последните няколко серии, защото не съм сигурна за някои неща, а пък споровете с приятели са интересни, бих искала да ги водим, но...не ми остава време.

Вале, поздравления, че ти не си от "ужасно заблудените". Ама ако всички бяха  като теб с усет за правилното, вярното и точното, тогава  щеше да е ужасно скучно, пак според твое твордение, което също съм болднала.

За себе си се радвам, че мога да  кажа, че залбудена или не, не споря, а споделям впечатления и се наслаждавам на мненията на тези, които също като мен споделят усещанията си. Всеки такъв пост ми е интересен и приемам с уважение, дори мнението ми да е абсолютно обратното. Peace
Сигурна съм, че ти не целиш да обидиш някого или да отравяш нелепи обвинения, но някои потребители, се възползваха мигновено ! Жалко !

Скрит текст:
Много е обидно и грозно, когато съвсем необосновано, се хвърлят обвинения върху конкретен потребител . Преди време към мен бяха отправени подобни, неоснователни съмнения и за да се “защитя“, се наложи да споделям тук твърде лични и болезнени за мен неща. До ден днешен, обаче, усещането и обидата, си стоят . Мислех, че отдавна вече са преодолени подобни пориви у някои потребители, но за жалост желанието им за конфронтация и конфликти, продължава да е все така непреодолимо и силно и затова веднага се хващат за първият възможен повод ! Жалко за тях !

# 618
Добро утро

Госпожата

Много стана интересно след двата трея. Чета и препрочитам последните страници, спора защо Сеит повикал Шура, защо се разделят, кой повече обича и кой прави по-голям компромис.

В резюмето я казано в прав текст, припомням го.

Краткое содержание к 13 серии "Курт Сеит и Шура".

Курт Сеит, сказав Шуре "уходи", прекрасно понимал, что выносит себе приговор. Ценой его измены станет бесконечная тоска по Шуре.

Ще го преведа, за да е съвсем ясно.

Курт Сеит, изричайки "заминавай", прекрасно разбира, че си издава присъда. Безкрайният копнеж и тъга по Шура, ще бъде цената за неговата измяна.

Вече не чакам с нетърпение вторник, защото ми е тъжно, че това е последният епизод на сезона, ще сме няколко месеца без Шура и Сеит.

# 619
Joy Joy Joy Пак съм аз...Тук нещо не разбирам ,а и не мога да го копна и пусна на Гугълчо...още 3 серии ...и финална на 24 юни... newsm78 newsm78

Скрит текст:

http://gecce.com/magazin/haber/kurt-seyit-ve-sura-ne-zaman-bitiyor

Превода с транслатора.
Ще е финал на сезона не на сериала.

https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=tr&tl=bg& … -ne-zaman-bitiyor

Колко му е Петро да запали пожара и след това да хукне да ги спасява, няма да му е за първи път подобно поведение. ooooh! Навремето първо застрeля Осман и след това му се притече на помощ но не воден от чувството на съжаление за стореното а за да отвлече вниманието на Сеит от себе си. ooooh!

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 09:57 от Neidjal

# 620
Леле, и арабките харесват Джелил и Гюзиде

https://vk.com/kurtseyt_official?z=video-59313557_169269941%2F725136d1a74b67ad83

# 621
Сега и аз да се опитам още веднъж да споделя своята гледна точка, в отговор на поста на Лагуни Heart Eyes.

Пишеш, че си разочарована от Сеит, защото не е поискал прошка, а е споделил за своите чувства. Ами, той реално, нямаше кога да поиска прошка, защото аз нямам никакви съмнения, че именно с тази цел, потърси Шура . Нямаше нито време, нито възможност да се включи, освен с едно изречение, в безкрайния и монолог, описващ нейните чувства, нейното решение, нейната визия за бъдещ и щастлив живот с мама, Нина, Тина....но без него .
В момента, в който седнаха на пейката, очаквах от нея да избухне даже, да се развика : Къде, по дяволите беше толкова време ? Какво стана, защо ме заразя ? Какво се е случило с теб, наранен ли си? Да, обаче, няма такъв филм.  За мен това не е никак адекватно поведение- да не поинтересуваш изобщо, какво аджеба, се е случило с човека, когото толкова обичаш, какъв е този ад, през който е преминал....Вместо това, тя обяви решението си.
По повод факта, че Сеит не я потърси веднага. Аз вече казах, че чувството за вина, е това, което го кара да допуска редица грешки и заради това, ще носи последствията си завинаги. Но него поне го видяхме как страда, да - отдалеч , но видяхме, че за миг не я изпусна от поглед, видяхме възторга в очите му, когато я видя на вратата, сълзите и мъката в тях, когато я гледа, докато се смее безгрижно, страхът, че вече я е загубил завинаги - станахме свидетели на цялата му агония.
Нищо подобно не видях да се случва със Шура, докато Сеит го нямаше, обаче . Много важно, че сега ще разказва колко е страдала и как сърцето и се е пръскало от мъка. Аз това не го видях с очите си, не го и почувствах със сърцето си . Да оставим факта, че напусна хотела / само да кажа, че аргументите, че не е имала възможност да остане, не са много състоятелни за мен, защото видяхме, че собствениците на хотела, бяха тези, които настояваха тя да остане там, казвайки, че са едно семейство, те наистина го мислеха и се държаха така ! Те също не заслужаваха нейното отношение!/ , събра си багажа и се приюти при лелка. Какво се случи от там насетне ? По отношение на Сеит - нищо . Как веднъж не потърси Джелил, за да попита дали има нещо ново около изчезването му, как не използва ресурса, който има вече, за да направи нещо ?! Та, когато обичаш някого по начина, по който тя твърди, че обича, земята ще изровиш, но ще търсиш начин да го намериш, да му помогнеш, да разбереш нещо...Вместо това, Шура се успокои, че е сред най- близките си хора и един - единствен път видяхме, че споменът за Курт е жив - когато бяха в ресторанта . Лично аз, не видях и не усетих страданието и по никакъв начин, докато вечеряше в ресторанти и ходеше на концерти. Peace
Много противоречия съзирам и в тезата, че предпочела да повярва, че е заминал с Лола, отколкото, че му се е случило нещо лошо. Peace Значи, ако наистина е повярвала в това, разбираемо ще е поведението и донякъде . Но тя твърди, че вярва, че Сеит ще се върне, ще я потърси ....в крайна сметка- в какво вярва, какво очаква ?! Значи или вярваш в чувствата на любимия си или не му вярваш, или вярваш, че е заминал с друга жена и вече нищо не очакваш от него или докрай си сигурна в любовта му  и не позволяваш на нищо и никого да те разубеди . Иначе се получава, както казах - сърби-боли- драго ми е ....Всичко това ме кара да мисля, че самата Шура не е особено сигурна в чувствата си, затова и молбата и към Сеит, той да вземе решение, вместо нея, което за мен нито е редно, нито правилно . Затова и не мога да отрежа с нож вината на единия и на другия за провала на връзката им и смятам, че и двамата ще носят кръста от решенията и действията си до края на живота си . Защото, когато става дума за любов, гордостта няма нищо общо - напротив ! Тя не може нито да те погали, нито да те прегърне...
А и за мен, Сеит унижи много повече себе си, отколкото Шура с тази глупава изневяра и определено си заслужава последиците .

Миси,  Heart Eyes ама си ми взела думите от устата - Айшето също Джемрето !  Laughing Точно това си помислих и аз, като гледах трея. Имаме все пак допирна точка !  Party Party Party

Наде,  Hug много си права за Петро - цял сезон сме свидетели на уменията му да излиза сух от водата. Много ми се иска това да се промени вече и никак няма да съжалявам, ако си вземем довиждане с него !  Peace

# 622
Чудесно е да имаме приятели но и ние трябва да сме такива за тях.

# 623
Здравейте мили мои HugНямаше   ме само два дни ,а не могада ви прочета постовете които са великолепни
благодаря ви  bouquetблагодаря за преводите и най-вече на теб госпожа за последния пост с който съм съгласна на 100%,и аз мисля ,че Сеит го упрекваме за изневярата а Шура какво направи за човека с който щеше да се хвърли в пропаста и с когото УМРЯ Praynigнейната любов не я разбирам  newsm78Четох ,че последен епизот ще е на 24юни,а сега на 10 юни,кое е вярно   ще видим утре вечер.Надявам се всеки от вас да има истински приятел за когото е готов и на жертви. Hug Hug HugМисля ,че човек може да бъде приятел с хора които имат и защитават една кауза.ОБИЧАМ ВСИЧКИ ВИ newsm51

# 624
Здравейте, мили приятелки, в днешния международен ден на приятелството, за който разбрах от тук Heart Eyes Hug Simple SmileАз ви смятам за мои макар и виртуални приятели, надявам се и вие да ме смятате за такава Embarassed Simple Smile По една целувка за всички  love001

Госпожата Heart Eyes Hug, т'ва Джемре не можем да го забравим hahaha Като видя някоя по-нахална и притеснена, веднага за нея се сещам hahahaМного ти е хубав поста, ама защо мисля по-друг начин направо не мога да си обясня newsm78 #CrazyСпоред мен не мога да виня Ш, че не поиска обяснения, след като до момента С е този, който никога не й се обясняваше къде ходи и какво прави, но тогава поне беше свързано с революцията PeaceПък и аз смятам като Лагуни Heart Eyes Hug, че той беше този, който е сгазил лука и трябва пръв да поиска прошка, но на него му беше трудно да говори PeaceОтносно това, че не я потърси веднага, беше втория път след изневярата и тогава съм съгласна за вината, която изпитваше, ами първия път? newsm78Защо не отиде направо при нея, ами трябваше да ходи при П newsm78Той я остави на сватбата им, ако я познава добре, би трябвало да знае как се е чувствала PeaceСтрада, агонизира, ама никой не му е виновен, джанъм Heart Eyes Peace После Ш не го била търсела. Тя сподели на сестра си, че вярва, че С ще се върне и ще бъдат заедно.Можеше да е заминал да върши пак революционни дела, както и предния път, нали? PeaceТогава го нямаше два дена, а и на всичкото отгоре Ш го видя да излиза от дома на баронесата и какво стана като го попита?Трябва да ми има повече доверие! Peace Аз пък мисля, че е сигурна в любовта си, просто иска да го чуе от неговите уста PeaceТака мисля аз PeaceУнищожи доверието й със сигурност, а за себе си, всеки си носи кръста Peace Praynig

Кееte Hug, aз пък не разбирам С PeaceМалко егоистично ми се струва, не и казва да остане, а пък после като не остане пак тя виновна Peace

Благодаря за снимките и всичко, което публикувате Heart Eyes Hug  bouquetХубав ден Simple Smile

# 625
                                        Мили момичета, нов клип на Ирина Котова, отново прекрасен!

Госпожата, поздравления за силно емоционалните постове, приличат на страстна пледоария, благодаря!
Радост за душата са подобни публикации, без значение колко се покриват с личните ми усещания. Те, всъщност, могат и да се променят, поддавам се на внушения, ако са направени добре и имат логични аргументи.

КСШ не е първият турски сериал, който гледам. Не ми е за сефте да се чудя на сценарни недомислици, странни ходове, необясними действия. Но винаги се опитвам да разбера героите, отнасям се с уважение към творческия екип и неговата работа. Преди да обвинявам, мисля какво и защо са искали да ни кажат.
Затова, не приемам категорични твърдения, от сорта, че Сеит не обича Шура, просто защото не са верни.
Не ми харесва как реагира той. Не бих постъпила и като Шура, но...филмът не е за мен, затова търся оправдание, обяснение за всяка тяхна постъпка.
Въобще не е задължително, всички герои да разсъждават и действат като мен, за да ми харесва филмът. Увлекателен е, дори да не разбирам напълно отношенията им и защо не могат да бъдат щастливи, макар че силно се обичат.

# 626
Миси,  Heart Eyes Hug Heart Eyes ама аз изобщо не виня Шура за каквото и да е . Peace Просто се опитавам да разбера мислите, реакциите и поведението и така, както и тези на Сеит - това е . Просто нейните, от моята камбанария, са по- необясними от тези на Курт. Засега, разбира се !  Peace Може пък после да ме убеди с действията си, че не съм била права. Ако го направи- веднага ще си призная, знаеш, че не се притеснявам от това. Peace
Само да кажа, че аз нямах предвид  Шура да иска обяснения от Сеит- нищо подобно. Очаквах да му се разсърди, да му се разкрещи, да му каже, че няма право да постъпва така с нея. Очаквах също и да прояви някаква, макар и малка заинтересованост или пък чисто любопитство, ако щеш, относно времето, в което беше изчезнал, да се поинтересува какво се е случило с него, страдал ли е, боляло ли го е.... За мен, това би бил “нормалният“ разговор в тази “ненормална“ ситуация.
И нещо още - Сеит сгазил лука, редно е той да поиска прошка ! Абсолютно подкрепям това твърдение от самото начало !  Peace Но, пак да кажа - той нямаше възможността да го направи, Шура просто не го остави да говори . Иначе съм сигурна, че щеше да моли за прошката и, за любовта и, въпреки че, сам на себе си, никога няма да си прости .  Peace
Клипчето ми припомни още нещо, което е показателно за чувствата на Сеит, според мен - когато се върна от фронта, въпреки че беше ранен, въпреки пряката опасност за живота му, той не се спря пред нищо и тръгна по следите и, нямаше да намери покой, докато не я намери. Peace

Съгласна съм за това, че отиването при Петро не беше правилният ход, но , както споделих - явно е бил единственият възможен, според Еджето ! Искам много да я пратя на “поправителен“ за доста неща, ама не мога !  Laughing

Вале,  Hugблагодаря за красивият клип !   bouquet Права си, филмът е за други хора, с техните характери, мисли, чувства и действия . Ние сме друга бира, но всяка от нас пречупва случващото се през своята призма, ценности и морален компас - неминуемо е !  Peace

keete,  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 10:09 от gospojata

# 627
Госпожата, напълно си права, че
Цитат
всяка от нас пречупва случващото се през своята призма, ценности и морален компас - неминуемо е !

Не споря по това, само исках да кажа, че не съдя героите според моите мерки, а се опитвам да намеря обяснение за техните постъпки, да разбера ЗАЩО.

Най-лесно е да отсъдиш "щом Сеит не........значи не обича Шура" или "щом Шура не........значи се е отказала от Сеит".
Понякога нещата не са толкова лесни за разбиране, това му е интересното и на филма.  Simple Smile

Седа Гювен, Керем Джем, Хилял Сарал

# 628
# 629

Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes пак да ти благодаря !  Laughing
Предполагам, че снимката е с част от екипа и инфото, че утре ще е последният епизод, ще се окаже по- достоверно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт