Отговори
# 165
# 166
Терзи,  Heart Eyes благодаря за фрагмана!   bouquet

Ето как Джелил ще разбере за Гюзиде, чрез Айше.  Peace

Предполагам, че Алина си мисли, че Ръза спи, защото е изпил отварата й, но всъщност той й е устроил капан.

Сеит казва, че Петро не му е приятел, което е повече от ясно.

Сеит отива при Шура, казва й, че иска да поговорят.

bouquet  bouquet  bouquet

# 167
  • Попово
Току що привърших книгата и  newsm45 newsm45 newsm45 отдавна не съм плакала на книга. Ще кажа само - Сеит много, много обича Шура.
Последните и думи:
- Сбогом, моя родино Русия, сбогом, Сеит, моя любов... Сбогом...
И отплава за Париж.  newsm45

# 168
фрагмана на руски
Струва ми се, че Петро идва при Шура да говорят, не Сеит. newsm78

# 169
Терзи, Вале, Кралице  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря!
Борянче  Heart Eyes така е - и в книгата и в сериала Сеит много обича Шура ...

фрагмана е интересен ... нямам търпение да дойде вторник!

# 170
Здравейте!  Hug

Суперрр! Имаме нов фрагман! Терзийска, благодаря!  newsm51

Краличке,  Heart Eyes благодаря ти , че си споделила , което си разбрала от фрагмана!   bouquet

Вале, благодаря и на теб за видеото с превода на руски!  bouquet

Момичета, хубави коменнтари сте направили. Все още не съм гледала с превод. Надявам се по- късно да гледам и споделя и моите впечатления.

И аз мисля, че Петро, а не Сеит отива при Шура с молба да говорят.

Иначе, малиииййй, Айшето какви зъбки е извадила на Гьозиде!  #Crazy И точно тогава трябваше да се появи Джалил и да разбере, че той за разлика от всички други, единствен не е разбрал все още , че Гьозиде въздиша по него. Ами дразнещо е това елементализиране на образите на Джалили, Сеит и Шура. Уж са умни, образовани , от една по- висша социална класа, пък изключително наивни. Само злодеите  комбинативни и досетливи.  ooooh!
Чака ни доста интересен епизод.  Party

[/center]

[/center]

[/center]

# 171
# 172
Току що привърших книгата и  newsm45 newsm45 newsm45 отдавна не съм плакала на книга. Ще кажа само - Сеит много, много обича Шура.

Не съм чела канигата и ми е интересна гледната точка на тези, които са я чели. Би ли споделила защо смяташ, че Сеит много обича Шура! Praynig Интересно ми е защо след като от книгата става ясно , че е така, защо тогава не са останали заедно? Ясно е, че не са могли да обикнат други така силно след като се разделят, но защо бе да му се не види тогава, не са останали заедно? Защо си изневеряват един на друг и т.н. Млади, свободни, обичащи се, какво им е пречело в такъв случай да изживеят пълноценно чувствата си заедно? За мен отговора се намира в избора на Сеит да продължи да живее с призраците от безвъзвратно загубеното минало. Надделяло е чувството му за вина и гузната му съвест, пред чувствата му към Шура.

# 173
Аз съм твърдо за Сеит - според мен той отива при Шура ( по гласа се водя, не по погледа на девойчето )  Peace

Кой обича Айше?

# 174
  • Попово

Не съм чела канигата и ми е интересна гледната точка на тези, които са я чели. Би ли споделила защо смяташ, че Сеит много обича Шура! Praynig Интересно ми е защо след като от книгата става ясно , че е така, защо тогава не са останали заедно? Ясно е, че не са могли да обикнат други така силно след като се разделят, но защо бе да му се не види тогава, не са останали заедно? Защо си изневеряват един на друг и т.н. Млади, свободни, обичащи се, какво им е пречело в такъв случай да изживеят пълноценно чувствата си заедно? За мен отговора се намира в избора на Сеит да продължи да живее с призраците от безвъзвратно загубеното минало. Надделяло е чувството му за вина и гузната му съвест, пред чувствата му към Шура.
В книгата изневярата на Сеит е следствие на недуразумението, когато вижда Шура да излиза от аптеката с братовчед си и сестра си. Във филма Петро е причината това да стане. Истината е, че е чиста случайност. И веднага след това си ляга с една от перачките, а Шура на сутринта засича момичето на стълбите на перачницата в която всъщност те живеят. Шура вече е открила роднините си и не смее да си признае, че живее със Сеит. Това е още една причина да се отдалечат един от друг. Шура приема изневярата му и те продължават да се срещат, но все по-рядко. После Шура явно отива някъде (не ми стана ясно) и връщайки се Сеит вече е женен за Мурка. Не харесах Мурка - много млада, вечно плачеща, неуверена (поради възрастта и все пак) и много, много ревнива, но без да сподели притесненията си със Сеит. Макар и женен, с бременна жена, Сеит продължава да се вижда с Шура и да се отдават на страстта и любовта си. Междувременно се срещат тя с с други мъже, той с други жени.
И в един момент Сеит решава, че тя има право да живее свой живот и да бъде щастлива. Единствения начин е да се махне от Истанбул. Тя отказва да тръгне, защото много го обича и иска да бъде до него на всяка цена и при всякакви условия. Той обаче я убеждава и я изпраща за Франция с мъж, който много я обича. Никога повече не се срещат. Това че я пуска, знаейки, че няма да са заедно и взаимно ще се измъчват, за мен е доказателство, че я обича. В същото време и е егоистично, защото така той улеснява живота си. Шура е обаче за мен е по-влюбената, по-вярната и по-всеотдайната от двамата.
След 15 години тя му пише писмо, че е много болна и го моли да отиде да я види, но той отказва, въпреки че Мурка е съгласна. ЗНаел е, че отиде ли при Шура всичко отново ще се промени.
Това е накратко. Една история за любов и подкрепа. За достойни хора. Но нищо, което да не се случва в живота. Просто хора преминали през доста перипетии, останали живи, но не и заедно.
Много ме натъжи този край, но го приемам, защото в живота това е по-вероятния край. Много ми се иска във филма края да е друг, хубав.  newsm76

# 175
Лагуни  Heart Eyes както казах, и в книгата се разделят от глупост, поне за мен ... ще видим какво са ни приготвили във филма.
Краличке  Heart Eyes Айше казва, че го обича / кого, ако не Сеит  hahaha/ и защо не, тя е свободна жена, а не като Гюзиде, която е омъжена, пък въздиша по Джелил ... ето, това чу Джелил. А съдейки по гласа, аз съм по-склонна да мисля, че това е Петро, не Сеит.
Терзи  Heart Eyes благодаря! Вале  Heart Eyes и на теб за преведения фрагман!

толкова ми е неприятна тази Айше ... много голям нос има , особено в профил ми е адски противна, изобщо не я харесвам ...а като засъска е още по-неприятна.
Брей, ама лелята продължава с опитите си да ги раздели  ooooh!

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 21:32 от queen_fenka

# 176
Фенче,  Heart Eyes разбрах я аз Айшето какво точно каза на Гюзиде, просто ми се стори прекалено пресилено изказването й.  Peace Няма лошо да обича Сеит, само дето той изобщЕ не й е дал повод.  Peace Да не се перчи, че е свободна, щото Гюзиде може да е женена, ама Джелил е свободен, пък Сеит и сам да е, винаги ще й казва "Лека нощ" и ще си излиза. ( демек няма шанс )  Whistling

Може да ни бъркат във фрагмана, както често се случва. ( любимото на Едже  Whistling ) Може, когато Шура пита "Защо си дошъл?", да следва съвсем друг отговор и да го казвам съвсем друг човек. А гласа, който казва " Да поговорим " да е в друг момент. Но, ако не е така - Сеит ще да е.  Whistling Whistling Whistling

# 177
Краличке  Heart Eyes и аз искам да е Сеит! Искам да я потърси и да се изяснят! Хайде да видим какво са намислили ... като гледам някои снимки, имам надежда, че Сеит няма така лесно да се откаже от нея ...

нито пък тя ...

Колкото до Айше ... трябва да е върло тъпа, за да продължи да се надява, ама на Едже няма да и е за пръв път да покаже такава ненормалница, която знае, че няма никакъв шанс, ама не се отказва  до дупка Mr. Green

# 178
Привет ,момичета... wavey Hug Heart Eyes
Изчетох ви на един дъх  ooooh! Grinning...Благодаряяяяяяя  Hug...и за коментариите ,и за фрагмана ,и за снимките...  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Отивам да гледам 11 епизод... Rolling Eyes

# 179
Изгледах 11 епизод Rolling Eyes...и ми стана много мъчно Sad...за тия двама наивници,които толкова се обичат ,а се оставят да ги лъжат Whistling...толкова ли са слепи ,бе боже...уфффф Whistling...а пък ония малоумници, лелята и Петро тъй ли не помислят ,че рано или късно лъжата им ще излезе наяве... newsm78 #2gunfire
Не одобрявам изневярата на Сеит Naughty...ей тия мъже не мислят с главите си ,а с оная си работа...и...алкохола хич не е оправдание ,хич Naughty...НО...и Джелил не трябваше да го оставя на онази фльорца...това ,че накрая му отвори очите ,на Сеит,го оправдава донякъде...Само като си спомня каква гримаса направи Сеит и ми настръхва косата...толкова истински предаде болката си от измяната и предателството на уж приятеля си Петро...ха ха ха ...хубав приятел #2gunfire...а пък като се сетя за походката на Петро...не само за злините ,които натвори ми иде да го гръмна в десятката...М/у другото четох коментарии на някои подруги и една дама пишеше ,че Къванч бил голям артист,но за тази роля трябвало да има по друга походка ,подобаваща на царски офицер ,а той се движел като модел...много разбира тя от походки newsm78...я да види Петро #Crazy...върви като бастун  Wink Joy...а  май и дрежките са му големки... ooooh! #Crazy Joy Joy Joy
Айшето си получи заслуженото bowuu...пренебрежение и приятни сънища... hahaha hahaha hahaha...за момент си помислих ,че съжали за стореното ,но от трея май се вижда друго...ще видим при следващата и среща с Шура как ще се държи... Rolling Eyes
Като говоря за съжаление ,се чудя дали лелята съжали за постъпката си ...май не ,но синът  и със сигурност...
Лола ще излезе по умна от Петро...плете си кошницата ,доколкото разбрах животът и е по ценен от Сеит... Thinking
Гюзиде взе доста да се издава... Thinking
И...накрая за Шура...отново излъгана ,и то от един от най близките си хора...а и гледката на  полуголата Айше... #Crazy...добре поне ,че Тина е неотлъчно до нея... bowuu
Прекрасна игра на Киво и Фара....а и на останалите  bowuu Peace
Доста се поувлякох #Crazy...сори ...айде ...Лекинка... newsm46 newsm46 newsm46

Общи условия

Активация на акаунт