Отговори
# 180
фрагмана на руски
Струва ми се, че Петро идва при Шура да говорят, не Сеит. newsm78

Вале... Hug
И аз мисля ,че Петро е този, който идва при Шура bowuu...не мога да го определя по гласа,но дограмата на вратата през ,която влиза Петро ,е същата като на аптеката ,където работи Шура...
Нищо чудно в този момент и Сеит да гледа от ъгъла... newsm78,макари ,че фрагманите са доста объркващи... bowuu ooooh! Joy Joy Joy

# 181
Добър ден! wavey Hug
Хайде поспаланки...ставайте bowuu...кафето е сервирано... Grinning

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 182
Свет, благодаря за кафенцето, и то поднесено от Шура.

Ще чакаме вторник, а после - септември за новия сезон. Искам любовта да продължи.

# 183
Привет, дружки! Hug
Свет  Hugблагодаря за кафенцето! И за хубавия пост! И мен ме нервира това, колко наивни и доверчиви ги изкарват ... но вече се надявам, че няма да вярват така сляпо на всички.
Вале  Heart Eyes защо само вторник  newsm78 Би трябвало да има още поне 2 серии ... нали нямаше 2 пъти заради пустите мачове, а и 16 юни е далеч  newsm78

# 184
Фенче, чакам най-близкия вторник, а след него следващите два.  Simple Smile
След фрагмана съм нетърпелива да разбера накъде ще потръгнат нещата. Наистина, колко наивни могат да бъдат иначе умни и силни хора, може би защото самите те не познават лицемерието.

Шура показва страхотно развитие на характера - силна, горда, независима.

Сеит, разбира се, греши, но не бързам да го упреквам. Помислете само през какво е минал последния месец, беше на косъм от смъртта. Върна се от ада, изтощен психически и физически. Навярно единствената мисъл, която го е крепяла, е била за Шура, и изведнъж я вижда под ръка с друг мъж, усмихната, закачлива. Нищо чудно, че не успя да го понесе, че загуби здравия си разум и уравновесеност.

За съжаление, в този момент най-близо до него бяха хората с маски - Петро, лелята. Приятелите от хотела се отдръпнаха деликатно. Джелил не беше достатъчно решителен. Поривът на Шура бе жестоко прекъснат.

Сеит остана сам. И Шура остана сама, тя дори не сподели какво е видяла, от гордост преглътна унижението и мъката си.

Яхия, изглежда, ще го дадат жертва и Гюзиде ще остане свободна.
Галип ще спасява Аля и дано да я избави от Билли. Не знам дали Ръза устрои капан за Аля, или случайно стана така, че се събуди. Треперя за нея, дано се спаси.

# 185
Здравейте! Hug

В книгата изневярата на Сеит е следствие на недуразумението, когато вижда Шура да излиза от аптеката с братовчед си и сестра си. Във филма Петро е причината това да стане. Истината е, че е чиста случайност. И веднага след това си ляга с една от перачките, а Шура на сутринта засича момичето на стълбите на перачницата в която всъщност те живеят. Шура вече е открила роднините си и не смее да си признае, че живее със Сеит. Това е още една причина да се отдалечат един от друг. Шура приема изневярата му и те продължават да се срещат, но все по-рядко. После Шура явно отива някъде (не ми стана ясно) и връщайки се Сеит вече е женен за Мурка. Не харесах Мурка - много млада, вечно плачеща, неуверена (поради възрастта и все пак) и много, много ревнива, но без да сподели притесненията си със Сеит. Макар и женен, с бременна жена, Сеит продължава да се вижда с Шура и да се отдават на страстта и любовта си. Междувременно се срещат тя с с други мъже, той с други жени.
И в един момент Сеит решава, че тя има право да живее свой живот и да бъде щастлива. Единствения начин е да се махне от Истанбул. Тя отказва да тръгне, защото много го обича и иска да бъде до него на всяка цена и при всякакви условия. Той обаче я убеждава и я изпраща за Франция с мъж, който много я обича. Никога повече не се срещат. Това че я пуска, знаейки, че няма да са заедно и взаимно ще се измъчват, за мен е доказателство, че я обича. В същото време и е егоистично, защото така той улеснява живота си. Шура е обаче за мен е по-влюбената, по-вярната и по-всеотдайната от двамата.
След 15 години тя му пише писмо, че е много болна и го моли да отиде да я види, но той отказва, въпреки че Мурка е съгласна. ЗНаел е, че отиде ли при Шура всичко отново ще се промени.
Това е накратко. Една история за любов и подкрепа. За достойни хора. Но нищо, което да не се случва в живота. Просто хора преминали през доста перипетии, останали живи, но не и заедно.
Много ме натъжи този край, но го приемам, защото в живота това е по-вероятния край. Много ми се иска във филма края да е друг, хубав.  newsm76

Hug Много благодаря за отговора!   bouquet

Абсолютно не разбирам Сеит, как може да скочи в леглото на първата срещната , както е описано в книгата!  ooooh! Още по- малко разбирам, защо след като е имало многократни изневери и от страна на двамата, филмът е анонсиран като една голяма, като една впечатляваща любовна история. Взимам също предвид и женитбата на Сеит с Мурка, която буди в мен, без да съм запозната с образа и, само съжаление. Взимам предвид и начина, по който се разделят, а също  така и поведението им преди да го направят. От всичко прочетено и видяно от филма си правя извода, че той е страдал от някаква фобия от близостта си с Шура, която разбирам и оправдавам донякъде с терзанията му спрямо пристъпването на бащината дума. Бил е доста объркан, слабохарактерен и неуравновесен като характер за мен.  Peace Странно поведение за едни царски офицер, за едни възпитаник на такава желязна школа. Но силно негативните емоции могат, и са причина за отключването на неподозирани, тъмни страни у нас хората. Така е станало явно и при Сеит. Шура , тя също буди съжалението ми, но и недоумението ми. Вероятно, когато е взела решение да замине със Сеит за Истамбул, въпреки неговото нежелание, е била водена от чистата си любов , от вярата си във взаимните им чувства и не на последно място от нездрав разум, който се е дължал на младостта и неопитността и. Само не я разбирам как се е съгласила да живее с него толкова дълго време, без узаконена връзка. Не разбирам също така и защо е изпитвала неудобство от семейството си от този факт, но пък не е изпитвала неудобство да има и други мъже в живота си, да продължава да има отношения с вече женения Сеит. За мен така поставени нещата ми говорят повече за физическа обвързаност, за страст, отколкото за любов.  newsm78 Наистина във филма ги показват  много по- отдадени на връзката си, отколкото в книгата.

Фенче,  Heart Eyes благодаря и на теб!  bouquet

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 17:47 от sinq laguna

# 186
Ето така, щастливи искам да бъдат двете ни гълъбчета. Толкова са ми сладки, когато се смеят и показват, че им е хубаво заедно. Heart Eyes

[/center]

# 187
Здравейте Simple Smile Благодаряза фрагментите и мненията GrinningПрочетох в туитъра ,че има още 3 епизодапреди да излязат  в почивкаи новиясезон от септември,това е хубава новина още три седмици ще бъдем нащтрек  bouquet

# 188
Hug Айшето си е много точна. Свободна жена, харесва Курт, има шансове и действа.  Тя, и Гюзидето е готова да легне с Джемил,  лигите й текат по чужд мъж пред очите на собствения, с какви очи чете морал на Айшето.
Едната ще успее от втори опит, защото Курт отмъщава чрез изневери,   другата най - вероятно ще постави Джелил в неудобно положение и той ще напусне къщата.

# 189
Дафне,  Hug привет!   bouquet Напълно съм съгласна, че Айшето е свободна жена и има право да се надява на нещо. Съгласна съм също и за Гьозиде. Много ми е симпатична, но се видя при последната серия, че веднага реагира, когато видя Аля и Джалил заедно. Тя няма на какво да се надява  наистина поради ред причини. Обаче възмущението ми от Айшето е огромно. Не знам колко извратен ум и липса на всякакъв морал трябва да има човек, за да постъпи по този долен начин , по който постъпи тя. Предложи се на Сеит, той я отхвърли, обаче защо си отмъщава на Шура. Долно, гнусно и отвратително. ooooh!

Изгледах 11 еп. на руски. През по- голямата част от серията изпитвах раздразнение , също възмущение, накрая ми стана и смешно от разказва на възрастната Валентина, и също така изпитах съчувствие , но и възхита от Шура.

Подразних се от това, че представят Сеит, Джалил и Шура , като напълно наивни и дори глуповати. Не може Сеит толкова бързо да се върже на приказките на Петро и лелята, че точно неговата Шура, тази която той познава, както сам каза, да го е забравила, че и да е успяла за един месец да го замени с нова любов. Много неубедително. После чупи, троши, пи, крещя, вилня, бесня от болка и мъка. Добре, но това не беше ли достатъчно, а трябваше и да преспи с първата срещната. Нищо, ама нищо не го извинява и оправдава. И когато му се лепна тая Вера , ама как не се замисли поне за миг, а реагира сякаш това точно е чакал, като пръв коцкар. Също толкова наивен представят Сеит и при рекцията от полученото от Лола писмо. Тя сякаш е предвиждала какво ще се случи, та е написала и изпратила писмото и хоп нашия шаран, в ноща преди сватбата отива при бившата си любовница, за да предотврати евентуални негативи за Шура в деня на сватбата.  ooooh!

Дразнещо е и как превръщат Джалил в глупак. Изобщо не разбирам, защо след като Ахия му каза, че сутринта , в деня на сватбата преди да изчезне Сеит е излязъл за пръстена, който е поръчал за Шура, защо, въпреки че на Джалил му е известно това, той не го е казал на Шура. Та нали ако Шура беше наясно с това, то нямаше да има начин да я накарат да повярва, че Сеит е с Лола. Щеше да е насно, че се е случило някакво нещастие. Защо самия Ахия не поговори с Шура? ooooh! Ами не може мъже като Сеит и Джалил да ги представят толкова елементарни и наивни, да не могат да вържат две и две. Те като висши военни би трябвало да са стратези, комбинативни, досетливи, съобразителни.

Възмутих се от наистина гнусните и долни лъжи и манипулации на Петро, лелята, Айшето. Отвратих се още веднъж от Били. Дано го разкарат по- скоро, че злодеите са в излишък от доста време насам.

Стана ми смешно накаря как Валентина обяснява любовта на Петро към Шура. Всичко е започнало още в ранна детска възраст, когато Петро се е конкурирал със Сеит. Този съревнователен дух се превръща във вражда. Добре , до тук е напълно допустимо и възможно. Обаче обяснението и , че Петро се влюбил в Шура , за да прилича на Сеит.  Joy Joy Joy Joy В последствие станало така, че любовта му станала по- силна. 

И накрая толкова много ми хареса Шура. Въпреки огромното разочарование и болка от видяното, от предателството на Сеит,  не го е споделила с никого. Преглътнала го е. Не знам защо, може би заради гордостта си , или пък е знаела , че ще прости на Сеит, ако той я потърси, и не е искала да провокира негативни чувства спрямо Сеит в никой от близките и. Бяха силни и думите и към леля и, че до момента за нея неприязънта и е била непознато чувство, но сега е това, което изпитва към леля си. Изобщо харесвам Шура от филма. Само не искам да се губи в любовта си към Сеит и да счита себе си за негова пленница, както и каза Борис. От фрагмана обаче става ясно, че ще се случи това, точно както и в съня на Шура от първите епизоди.

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 01:18 от sinq laguna

# 190

keete, забравих да ти отговоря на въпроса за Шура с бялата рокля в лодката. Мисля, че това е много сполучлив колаж,  който взех от Фейсбук на Фарах.

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 01:15 от sinq laguna

# 191
Добро утро ! Успешна и усмихната нова седмица ви пожелавам !  Hug
Скрит текст:

Нямаше ме няколко дни, но тайно се надявах, че ще ме посрещне нов фрагман и познах !  Party Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря ти !   bouquet

Това Айшето - ни срам, ни очи, дето викат старите хора !  ooooh! Тя до гушата в ....., ама уста отворила.

Аз лично, не виждам изобщо на какво се надява. И не виждам как факта, че е свободна и неомъжена и дава такива основания. Това, че Сеит и Шура не са женени, е без всякакво значение. Тя не би се поколебала да влезне в леглото му и тогава. Факт е, че тя и сега вижда колко много се обичат двамата, вижда, че Сеит страда за любимата си, изобщо не я отразява, ами направо я натири, но ....не видях това да я спря и тя да се замисли, преди да постъпи по този гнусен начин.
Според мен, тук изобщо не иде реч за това дали има или няма право да постъпва по даден начин - това е въпрос на избор. Свестните хора постъпват по един начин, боклуците - по този, по който постъпва тя, по който постъпва Петро . Даже вече се отказвам да търся някакви по- дълбоки мотиви за поведението им, няма такива просто.

Втори юни е ! Нека помним ! Поклон !

Минута мълчание. Слиза небесната чета.
Минута България. Христо и шепа момчета.
Мъртвите идват... И правят жива верига.
До свободата със лазене трудно се стига.
Кой ще посмее от всички последно-първи
дума да каже, да кресне и камък да хвърли?
Минута проверка. Къде ви са всичките живи?
На оплаквачки превърнахте и самодивите.
Вият сирените. Вие вълкът на умряло.
На свободата и писна да я венчаят с всяко начало,
да изнасилват душата й, да я обличат във нова риза...
Години низост... Христо с момчетата слиза.
Стене земята. Потръпва Балканът стария...
Минута само. Колкото да оплачем България.
Яна Кременска

# 192
Привет! Hug
Госпожата  Heart Eyes благодаря за всичко - и за кафенцето и за стиха! Да почетем Ботев и всички загинали за нашата свобода! Поклон!
Съгласна съм на 100% с поста ти. Гнусна твар излезе това момиче ... защо ли се учудвам, очаквах от нея нещо подобно, ама не и чак такава гадост  ooooh! И какво печели в крайна сметка  newsm78 Какво и направи Шура, та трябваше да и причини тази болка ? Виновна е, че Сеит я обича ? Дори Лола не го направи ... Аз очаквам от Айше още мръсотии, тази няма да се спре толкова лесно. Но ще ми е кеф Сеит да разбере какво е направила ... тогава дупе да и е яко.
Лагуни  Heart Eyes да, големи наивници ги изкараха нашите сладури, ама като си помислиш какъв сценарий им спретнаха, не се учудвам, че се вързаха ... сърцата им говорят едно, но разумът ? Можеха ли да предположат от какви мизерници са заобиколени  newsm78 Мен ме подразни Джелил ... защо мълчи, когато не трябва ? Защо не каза на Сеит за идването на Шура ? И наистина ли е толкова сляп, та не вижда какво се случва с Гюзиде ? Всички разбраха, само той не ...Нямам търпение за утре, да видим какво са измислили.
Вале  Heart Eyes Hug Кеете  Hug wavey
Хубав ден, дружки!  Hug

# 193
На всички здравейте Heart EyesНаистина трябва да почетем загиналите  за освобождението  bouquetда положим цветя и да се замислимза какво става с нашата БЪЛГАРИЯ new
Надявам се ,че всички имаме да расъждаваме над постъпките на всички,но аз вярвам ,че Сеит и Шура ще могат да се преборят за любовта си ,ще намалят гордостта си и ще се борят с/у мизерниците Party
Много слънчев ,усмихнат ден и успешна седмица мили мой newsm44 newsm44 newsm44

# 194
Фенче,  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Момичета,  Hug изчетох ви накрая - благодаря на всички за споделените мнения, размисли и страсти, за интересните новини и красивите колажи !  newsm51  love001 newsm51

Фенче,  Heart Eyes аз още като гледахме епизода споделих, че не можах да разбера защо Джелил на каза на Сеит, че са пратили да повикат Шура ?! Нямам обяснение за това, освен може би съмненията му, че Шура може и да не дойде . Но не само той, нито Яхя, нито чичо Али - никой дума не обели, а всички знаеха. Аз разбирам, че Еджето е търсила момент на драматизъм, ама да го беше изпипала по-смислено някак. Наистина беше недомислено и глупаво.
От фрагмана и думите на тейзето към Сеит, оставам с впечатление, че Шура все пак е споделила с някого за това, което е видяла в хотела. Думите и бяха, че Шура никога не би му простила това предателство, а Сеит определено бе изненадан. Той все още не знае какво се случило и ще ми е много интересно да видя къде точно ще навре Айшето, когато разбере. Ако изобщо разбере, разбира се .
Много тъжна гледка са двамата със Шура на пейката край Босфора.  Двата са, а са толкова самотни и далечни .....

Общи условия

Активация на акаунт