Отговори
# 480
Ако не греша това е озета на предстоящия епизод.
Нищо смислено не разбрах освен, че Курт и Шура се разделят и си казват сбогом.

ೋ ✰ •Şura gets hurt! Seyit, can Şura be taken from your heart?• ✰ ೋ

Kurt Seyit ve Şura-13.Bölüm - 10-06-2014 21:30
Genel İçerik: Şura yaralanıyor! Seyit, Şura’yı kalbinden atabilecek mi?

Bölüm İçeriği:
Kurt Seyit, Şura’ya “git” diyerek, en büyük cezayı kendisine verdiğinin farkındadır. Sadakatsizliğinin bedelini, ömrünün sonuna kadar Şura’yı özleyerek çekecektir. İki sevgili vedalaşırken, peşlerindeki düşman gölgeyi fark etmez ve o silahtan çıkan kurşunla Şura yaralanır.. Celil’le Alya’nın evlilik haberi Güzide’nin imkansız aşkına bir düğüm daha atmıştır, Celil evlilik kararıyla Güzide’ye yaşattığı acıya şahit olduğunda sessizliğini bozmak zorunda kalır. Kurt Seyit, peşindeki düşmanın Billy olduğunu düşünmektedir. Petro’nun kendisini öldürecek kadar büyük düşmanı olduğundan haberi yoktur. Seyit Yüzbaşı Billy’den Şura’yı yaralayan kurşunun intikamını almak için, adım atmaya başlar, ama Bu hesabı tamamen kapatmak için Şura’nın İstanbul’dan gitmesi gerekmektedir.Şura’yı tamamen hayatından çıkarmak için son mektubunu yazar. Barones, İstanbu’lu terk ettikten sonra Petro’nun ihanetini Seyit’e anlattığı ayrıntılı mektubu, emin bir yere bırakır. Bir yandan da Petro’yu şüphelendirmemek için, O’na karşı tavrını aynen sürdürür. Öte yandan Yüzbaşı Billy Seyit’i öldürmesi için Petro’yu sıkıştırmaktadır. Şura ve Kurt Seyit’in kaderi Şura’nın yola çıkacağı günden bir gece önce büyük bir olayla kesişir. O gece son sözü Petro söyleyecektir..

Not :Dizi, sezon finaliyle ekranda.

Превода с транслатора.
Скрит текст:
Съдържание на главата:
Kurt Syed Navigate "отиде", заявявайки, че най-голямото наказание, дадено му, че е различен. Цената на престъплението, до края на живота ще привлече времето е пропусната. Двама любовници казват сбогом, предварително им врагове сянка няма значение и че пистолет излиза от куршуми Съвета е контузен .. Celil'l на Alyan брака новини Güzide невъзможно заради възел е взел Галилея, решението на брак с изтъкнати живее с болката свидетел, когато тишината да се прекъсне принудени . Syed основана, за да мисля, че Били е в преследване на врага. Самата Petro е достатъчно голям, за да убие врага не знае. Олово Сайед капитан Били да отмъсти за раните си време, започнаха да предприемат стъпки, но напълно да приключи тази сметка на време, за да премине от Истанбул gerekmektedir.şur 'т напълно да се премахне последната буква от живота на автора. Баронеса, след напускането на предателство на Сайед Istanbu'lu Петър разказа подробно писмо, не забравяйте да оставите място. От една страна, така че да не се повдигат подозрение Петру, той твърди, отношението му към една и съща. От друга страна, капитан Били Petro компресира, за да убие Саид. Съдбата на Съвета на Шура и Kurt Сайед почивен ден на инцидента в нощта преди голям кръст. Тази нощ, Питър ще ви кажа последната дума ..

Забележка: Series сезон finaliyle екран.

Май 13-ти епизод, ще е финален за сезона.

# 481
Шани,  Hug споделям напълно написаното от теб!   bouquet
Поздравления за успеха на племенницата ти!  bouquet Радвам се на такива умни и борбени деца! Да ви е жива, здрава, много щастлива и вие заедно с нея! newsm51

Дафне,  Hug нали и Шура се самоубила според книгата. Аз се отказах да гадая доколко историята е автентична, но вярвам на разследването на подругите. Нермин си знае и ако представя неща, които не отговорят на истината, то тя ще носи последствията. Не мога да я мисля. Правят ми впечатление някои неща, които ни разказват чрез възрастната Валентина, но това е положението.

Свет,  Hug поздравления , много свежарско присъединяване към отбор.   bouquet

Наде,  Hug мерси! Сега ще чакаме подругите да преведат озета.

# 482
  • Sofia, Bulgaria
Дайте да зарежем тази работа  Wink Всеки си има разсъждения, а кой колко и дали обича ще разберем в последствие  Peace

Скрит текст:
почти е невъзможно да се открие снимка, която да не е качване вече  Mr. Green

# 483
Дайте да зарежем тази работа  Wink Всеки си има разсъждения, а кой колко и дали обича ще разберем в последствие  Peace

Hug Ами какво да кометираме тогава, ако не чувствата на героите ни? Нали те са най- важното нещото, което гледаме и от което се вълнуваме .

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 23:40 от sinq laguna

# 484
Тя знае, че в нейно лице ще вижда винаги не само любимата си, но и жената заради , която пристъпи волята на баща си. Оставя на него да реши, кое от двете чувства - желанието да е с нея, или вината- са му приоритет. Това е моето усещание.
Hug Днес е Денят на Лагуни! Прекрасни постове!
Изправи го пред избор, затова се вбеси. Лично аз съм доволна от отговора на Курт. За добро, за лошо, беше принуден да вземе някакво решение. Слага край на  3/годишна връка, последната дума е негова. Иначе, тотално компрометират образа и става мижитурка. Апатията и умората, студенината и отчуждеността в тази сцена, внушават, че връзката е изчерпана и раздялата е логична.   Странно  беше, че Курт не замълча поне за минута и така да усетим  колебанието му  преди   съдбоносното решение . Светкавичен отговор.  Като че ли само това е чакал. Шура, просто му помогна да вземе решение, за което не му стигаше смелост.

# 485
Добро утро и хубав ден! Hug
След като изгледах много късно снощи серията / отново благодаря на Алба  Heart Eyes и Димето  Heart Eyes / мога да напиша само едно изречение ... след монолога на Шура, нямаше никакъв начин Сеит да и каже : Остани! ... Само ще добавя , че много ме изкефи Шура как изгони Петро и му заяви, че повече не иска да го вижда. Да видим дали ще спази намерението си ...
Шани  Hug поздравления!

# 486
Дафне,  Hug нали и Шура се самоубила според книгата. Аз се отказах да гадая доколко историята е автентична,
Hug Лагуни, Шура не се самоубива. Умира от естествена смърт. Във всеки случай не е изсъхнала от любов към Курт. Смешно ми стана, че почваме да търсим факти за голямата и страстна любов в живота на двамата герои след раздялата ми. Това трябваше да видим в тия 13 серии. Което не се случи, според мен. И аз вече не се интересувам от автентичността. Приела съм, че е измислица и Нермин е непочтена към хора, които  са живели реално. Любопитно ми е, обаче как една съвършенно безинтересна житейска история стана тема на такъв скъпоструващ проект. Беше заявен като суперпродукция.  Нещо, което чухме в първа серия, Курт да не се жени за рускиня,  стана причина за раздялата в последната серия. Къде е интригата, като всичко е предизвестено,  финалът ясен от първа серия. Е, верно някои си мислеха, че ще се оженят. Joy Безумно се обичали.
Добро утро и приятен ден!

# 487
Добро утро и усмихнат ден ви пожелавам !   bouquet

Скрит текст:

Днес е ден на смирение, ден, в който отдаваме почит и си спомняме с любов за онези, които вече не са сред нас ! Поклон !

Скрит текст:

На татко
Казваше: „ Да дойде пролетта
и тогава ще е по- различно…”
Тя дойде, но ти не я видя…
Не откъсна първото кокиче.

А пък аз, залудо все вървях.
Бързах. За къде…и аз не зная.
Много ме боли, че не успях
толкова неща да ти призная.

Знам, че ти за всичко ми прости.
Но защо отляво, там, в сърцето,
като огън днеска ме гори?...
И вали в душата ми небето…

Виждаш ли как малкия ти внук
търси своя дядо сред звездите?
Още чака да се върнеш тук
и не спира все за теб да пита…

А пък майка, мъжки се държи
(тайно с твойта снимка си говори ).
В нощите си, дълги и сами,
с лудата си мъка тя се бори.

Татко, твойта пролет не дойде,
там, в съня остана да те чака,
като спомен под това небе,
който всяка нощ прекрачва прага…

Йорданка Господинова

Фенче,  Heart Eyes още не съм изгледала превода на подругите, но от английският, който Надето Hug сложи, съм убедена, че Сеит постъпи правилно и отговорът му беше абсолютно адекватен . Peace

# 488
Здравейте, момичета   bouquet
Шани,   Heart Eyes честита гордост! Пожелавам й много късмет и сбъднати мечти!   bouquet

Фенче,  Heart Eyes кажи ми, моля те, за писмото и Лола.   bouquet

# 489
Добро утро, вчера четох много, виждам, че някои са ужасно заблудени, но няма да споря. Всеки сам да гледа, пък каквото видял - видял.
Имам желание да изгледам наведнъж последните няколко серии, защото не съм сигурна за някои неща, а пък споровете с приятели са интересни, бих искала да ги водим, но...не ми остава време.

Ето интересно четиво. Доколкото разбирам, Едже пак ще ни изненада. Е, как да не чакаме с нетърпение вторника?

Краткое содержание к 13 серии "Курт Сеит и Шура".

Курт Сеит, сказав Шуре "уходи", прекрасно понимал, что выносит себе приговор. Ценой его измены станет бесконечная тоска по Шуре. Во время прощания влюбленных, они не заметят врага, ранившего Шуру. Новость о свадьбе Джелиля и Али еще туже связала в узел чувства Гюзиде. Джелиль, видя то, что это причиняет ей боль, больше не в силах молчать. Сеит решил, что врагом его является Билли. Но Сеит даже и предположить не мог, что ненависть Петра настолько сильна, что сделает его способным на убийство. Дабы отомстить за Шуру, Сеит начинает действовать. Однако для завершения дела он должен дождаться отъезда Шуры из Стамбула. Чтобы окончательно вычеркнуть Шуру из своей жизни, Сеит пишет ей прощальное письмо. Покидая Стамбул, баронесса надежно прячет письмо, в котором рассказана вся правда о предательстве Петра. Дабы отвести от себя подозрения Петра, она продолжает свои интриги. С другой стороны, капитан Билли «прижал» Петра, дабы тот уничтожил Сеита. Судьба Курт Сеита и Шуры определяется за день до ее отъезда. В тот вечер последнее слово будет за Петром…

На стар тв говорится, что это станет финальной серией сезона. Посмотрим Simple Smile

Перевод - Вая Каясова

# 490

Ето интересно четиво. Доколкото разбирам, Едже пак ще ни изненада. Е, как да не чакаме с нетърпение вторника?

Краткое содержание к 13 серии "Курт Сеит и Шура".

Курт Сеит, сказав Шуре "уходи", прекрасно понимал, что выносит себе приговор. Ценой его измены станет бесконечная тоска по Шуре. Во время прощания влюбленных, они не заметят врага, ранившего Шуру. Новость о свадьбе Джелиля и Али еще туже связала в узел чувства Гюзиде. Джелиль, видя то, что это причиняет ей боль, больше не в силах молчать. Сеит решил, что врагом его является Билли. Но Сеит даже и предположить не мог, что ненависть Петра настолько сильна, что сделает его способным на убийство. Дабы отомстить за Шуру, Сеит начинает действовать. Однако для завершения дела он должен дождаться отъезда Шуры из Стамбула. Чтобы окончательно вычеркнуть Шуру из своей жизни, Сеит пишет ей прощальное письмо. Покидая Стамбул, баронесса надежно прячет письмо, в котором рассказана вся правда о предательстве Петра. Дабы отвести от себя подозрения Петра, она продолжает свои интриги. С другой стороны, капитан Билли «прижал» Петра, дабы тот уничтожил Сеита. Судьба Курт Сеита и Шуры определяется за день до ее отъезда. В тот вечер последнее слово будет за Петром…

На стар тв говорится, что это станет финальной серией сезона. Посмотрим Simple Smile

Перевод - Вая Каясова

Вале,  Hug благодаря ти за резюмето !   bouquet Чака ни явно много драматичен епизод. Разбирам, че омразата на Петро ще стане неконтролируема и толкова силна, че ще посегне на Шура .Или може би, опитвайки се да убие Сеит, ще рани нея, ще видим. Но и в двата случая за мен се потвърждава мнението ми, че той не е способен на любов, единственото, което умее, е да мрази . Не знам що за извратена обич би била неговата - да убиваш, да раняваш, да нараняваш душата и сърцето на този, когото твърдиш, че обичаш !
Едже може и да се е изчерпала откъм идеи и вдъхновение, но явно е съхранила умението си, в последния епизод за сезона да нахвърля толкова много въпросителни, че да се чудим цяло лято, какво и как ще се случи.  Peace

# 491
Здравейте! Hug

Госпожата,  Heart Eyes и аз съм съгласна , че Сеит взе правилното решение. Вероятно мотивите и на двете ни да мислим така са различни, но все пак, наистина това е правилното решение - раздяла.
Петро явно губи вякакъв контрол поради омразата, която изпитва, а може би и от страх да не бъде разкрит чрез писмото на Лола. Ще се цели в Сеит според мен, не в Шура.

Е, верно някои си мислеха, че ще се оженят. Joy

Hug Е, стига се смя де. Аз искам пък да бяха ги оженили, щото съм романтичка и обичам да гледам влюбени и щастливи хора.  Heart Eyes

Добро утро, вчера четох много, виждам, че някои са ужасно заблудени, но няма да споря. Всеки сам да гледа, пък каквото видял - видял.
Имам желание да изгледам наведнъж последните няколко серии, защото не съм сигурна за някои неща, а пък споровете с приятели са интересни, бих искала да ги водим, но...не ми остава време.

Вале, поздравления, че ти не си от "ужасно заблудените". Ама ако всички бяха  като теб с усет за правилното, вярното и точното, тогава  щеше да е ужасно скучно, пак според твое твордение, което също съм болднала.

За себе си се радвам, че мога да  кажа, че залбудена или не, не споря, а споделям впечатления и се наслаждавам на мненията на тези, които също като мен споделят усещанията си. Всеки такъв пост ми е интересен и приемам с уважение, дори мнението ми да е абсолютно обратното. Peace

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 11:31 от sinq laguna

# 492
 55

Имах намерение да изгледам снощи епизода но не ми се получи Rolling Eyes а и линковете страшно много ми забиват Crossing Arms и нямам нужното време да ги чакам да се презареждат отново, и отново до безкрай. ooooh!
От резюмето, за което благодаря разбирам, че злодеите, ще продължават да си безчинстват необезпокоявани от никого решаващи съдбите на почтените хора ooooh! нооооо често се случва и в реалността. Най-вероятно Перто, ще се опита за убие Сеит, още като го видях в епизода въоръжен ми мина тази мисъл.
Доволна съм от Едже като сценаристка, защото нямам база за сравнение с книгата по простата причина, че не съм я чела и гледам това, което ми се предоставя на екрана.
Според мен героите реагирват според ситуациите, в които попадат и тези им действия дори и да не ни се нравят са близки до реалността.
В яда си човек греши, когато е наранен често наранява било то умишлено или не, всеки страда по различен начин, едни агресивно, други плахо и отдавайки се на течението, трети пък се изправят, и продължават, често пъти сърцето мълви едно а устните изричат друго, и лично аз не виждам нищо необичайно нито в диалозите, нито в реакциите на героите, които да не съществуват в реала.
Може би мааалко ми липсва романтиката от първите епизоди в Русия но каквото-такова и колкото-толкова.
Щом очаквам всеки епизод с нетърпение значи има защо и съм доволна като зрителка, че имам зрителска тръпка към сериала.
Снимки от предстоящия епизод.

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 11:33 от Neidjal

# 493
  • Sofia, Bulgaria

Hug Ами какво да кометираме тогава, ако не чувствата на героите ни? Нали те са най- важното нещото, което гледаме и от което се вълнуваме .

Имах предвид работата с отборите  Wink   newsm51
Мислите ли, че може да се развият нещата с Джелил и Гюзиде?    loveuuu

Явно ще се вдигне градуса в 13 епизод, но дали ще е последен? Време е да се види истинското лице на Петро най-накрая и Сеит да разбере какъв човек е държал до себе си! Ако им знаеше игрите, направо да заминава с Шура и да си живеят щастливо, но тогава нямаше да е той  Mr. Green
Явно в другия сезон ще гледаме отмъщение и болка ...  Sad

# 494

Общи условия

Активация на акаунт