Голямата тема за малките масла - 8

• 75 417
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Моля ви за помощ. Имате ли опит в заличаването на пресни виолетови стрии? Става дума за сина ми, на 14г. Н

NEBA, аз стрий нямам. За съжаление и опит нямам. Помня, обаче че са се дискутирали в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766929.new;topicseen#new

Благодаря!!!!  bouquet Отивам да чета

По-добре първо пробвай с търсачката!   bouquet

# 106
  • София
Момичета, дойде ми ямайското черно рициново масло от този търговец:

http://www.ebay.co.uk/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-E … sh=item4182d6528c

Вътре имаше и мостра на това:

http://www.ebay.co.uk/itm/Jamaican-Black-Castor-Oil-Regular-8oz- … sh=item4180701691

Доста бързо пристигна- за 8 дни и цената е добра-някъде около 17 лв. без малко.

Е сега се каня да поръчам.
Ти през превозвач ли го поръча или направо на адрес в БГ?

# 107
Има доставка до България и направо до адреса поръчах. С доставката цената отвсякъде ме устройва при положение че е 236 милилитра.

# 108
nellli, благодаря че сподели, наистина е много на оферта! И аз мисля да поръчам по-нататък.

# 109
Запис за следене на темата и привет Simple Smile

# 110
  • София
Дами, споменаваше се, че бадемовото масло е добро за растеж на косата. Както и рициновото. Кое според вас е по-добро?
Аз за сега съм с 1 с.л. тривитаминол, 1 с.л. стимулант на Икаров , 1 с.л. бадемово, зехтин+ 1 жълтък. Все не остава спиртна напитка, която да сложа.  Wink Косата ми е по-добре отколкото с купените маски.

# 111
Дами, споменаваше се, че бадемовото масло е добро за растеж на косата. Както и рициновото. Кое според вас е по-добро?
Определено рициновото!  Peace

# 112
  • София
Определено рициновото!  Peace

Мнооого благодаря!!!   bouquet

# 113
  • Пловдив
Здравейте!

Искам да ви попитам за рициновото масло. Моето ми го пращат от чужбина. Последното, което получих е със странен цвят. До сега винаги е било жълтеникаво, а това последното е с кафяво-червеникав цвят  newsm78, иначе пак така гъсто, както обикновено. Възможно ли е да е ЯЧРМ? Мога и да направя снимка.

Кое масло е подходящо за тяло? Ползвала съм кокосово, а в момента зехтин. Мисля да поръчам какаово масло.  Кожата ми е доста суха и искам нещо, което да я хидратира, но в същото време да попива добре в кожата, да не мазнее много. И да го ползвам като превенция с/у стрии. Към правилното ли съм се насочила?

# 114
  • Русе
Здравейте момичета,
първо започвам с въпрос. Може ли масажно масло, не знам какво е точно, да ми запуши порите и да ми излязат пъпки? От около месец ходя всяка седмица на масаж, заради проблеми с гърба и е станал ужасен на пъпки,  Sick та се чудя може ли да е от маслото, с което ме маже масажистката. Другата седмица ще я питам какво използва. Започнах всяка вечер да мажа пъпките след баня с масло от чаено дърво. но минават бавно. Вече се чудя какво да обличам в тия жеги. Tired
Иначе използвам за лице масло от жожоба понякога. Напоследък вечер смесвам крема си за околоочен контур с мъничко зехтин. Взех си обикновено рициново масло за да заменя зехтина, но сега прочетох тук за това хвалено ямайско черно рициново масло и се чудя дали да не си го поръчам него. Виждам, че има доста приложения и много ме съблазнява. Някой ползвал ли го е за очи? Там ми е слабото място, сух и много чувствителен клепач, склонен към алергии и първи бръчици. ooooh!

*dreamer*, през бременността се мазах с какаово масло, като част от домашно приготвено олио от различни базови масла /бадемово, пшеничен зародиш, жожоба и зехтин/ и вит. Е. Обаче всичко накуп си беше много мазничко. Не знам дали то ми помогна, но за щастие нямам нито една стрия.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 19:44 от ~Magi_TM~

# 115
Здравейте момичета,
първо започвам с въпрос. Може ли масажно масло, не знам какво е точно, да ми запуши порите и да ми излязат пъпки? От около месец ходя всяка седмица на масаж, заради проблеми с гърба и е станал ужасен на пъпки,  Sick та се чудя може ли да е от маслото, с което ме маже масажистката. Другата седмица ще я питам какво използва. Започнах всяка вечер да мажа пъпките след баня с масло от чаено дърво. но минават бавно. Вече се чудя какво да обличам в тия жеги. Tired

Напълно възможно е неподходяхо избрано масло да запуши порите и да се образуват пъпки. Ако вашата кожа е склонна към запушване на порите, масажа да се извършва с масла, които съдържат по-малко количество олеинова и по-голямо количество линолова киселина – като например пореч, коноп, малина, вечерна иглика, гроздови семки, пшеничен зародиш и др.

# 116
  • Русе
Glamur, много благодаря за отговора!  bouquet Утре ще питам даже дали не може да сменим с някое от изброените масла.

# 117
  • Бургас
Кожата ми е доста суха и искам нещо, което да я хидратира, но в същото време да попива добре в кожата, да не мазнее много. И да го ползвам като превенция с/у стрии. Към правилното ли съм се насочила?

Относно попиването и мазнеето да споделя моя опит….
След дълго ползване на какви ли не масла най-после открих, че сухата кожа не иска мазнина, а влага /направо открих топлата вода/  Blush. Започнах да използвам натурален емулгатор за смесване на молекулите на маслото и водата и така разреждам маслата с вода /билков чай, розова вода, понякога и само преварена вода/. Резултата е невероятен. Попива бързо и кожата е хидратирана.   

# 118
Не е много по темата, но със сухата и с лишеи кожа може да се опита с това олио  на Джонсън http://static1.framar.bg/product/20130221092048olio.jpg. Освен, че попива бързо, ухае прекрасно, предотвратява загуба на влага в кожата и  я поддържа мека и хидратирана за дълго.

# 119
  • София
Здравейте, момичета!Бих искала да ви попитам какво ви е мнението за маслата на Ривана?Мисля, че преди някой беше споменавал за тях, но беше относно един конкретен продукт.

Общи условия

Активация на акаунт