Голямата тема за малките масла - 8

• 75 274
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мнооого благодаря за изчерпателния отговор! Да, физиологичен р-р пръскам. Поне мога някакви масла да ползвам, до онзи ден не смеех нищо, а преди месец имах синузит, после си влачих хрема, та се чудех какви инхалации да си правя.

А след раждането, по време на кърменето, пак ли трябва така строг режим? Имам забъркани масла против стрии, за лице, в едното има масло от копър, в другото чаено дърво.
Аня♥♥♥, при бременност, поради хормоналните промени и повишаването на налягането в кръвоснабдяването, се получава подуване на мембраните, което води до запушен нос.
Сложи си овлажнител за въздух в спалнята и си капи капки със солен р-р за овлажняване на лигавицата на носа - в аптеката продават ампулки натриев хлорид.
Ако използваш аромалампа, нека маслата са в много ниска концентрация!
За безопасни (в малки количества) се смятат маслата от лавандула, лимон, японска мента, сандалово дърво, евкалипт, немска и римска лайка, тамян, здравец, нероли, пачули, петигрен, палисандрово дърво, чаено дърво, мандарина, бор, роза, жасмин.
Аромалампата не е удачно да се ползва постоянно.

# 556
  • София
Ривана маслата ги има в Елитиса в Халите, има и големи разфасовки по 500мл.

# 557
За инхалациите говори с лекаря си, аз бих правила само с вода+физиологичен р-р.

Цитат
Имам забъркани масла против стрии, за лице, в едното има масло от копър, в другото чаено дърво.
Ползвай си ги.

Анчето...., аз слагам масло от чаено дърво не в бутилката, а в дозата за първото измиване /мия си косата два пъти с шампоан/. Не го правя всеки път, примерно веднъж в седмицата.

# 558
  • в огледалото на живота

Анчето...., аз слагам масло от чаено дърво не в бутилката, а в дозата за първото измиване /мия си косата два пъти с шампоан/. Не го правя всеки път, примерно веднъж в седмицата.
О,грешно ли е моя метод  Confused
Извинявам се ако съм заблудила...

# 559
О, неее, изобщо не е грешен!
Въпрос на предпочитание е.
 Hug

# 560
Аз днес ще се боядисвам. Взела съм си от масовите бои, но се чудя, мога ли да сложа след боядисването няколко капки масло от чаено дърво в балсама  Thinking

Btw снощи си сложих една капка от него на дланта и количеството крем, което си слагам и се намазах, днес си чувствам кожата супер. newsm03 Идеално хидратирана. По принцип крема ми на сутринта стои леко мазен по челото, но днес не беше, за мое учудване  newsm09 Имам един хубав крем за свиване на пори, но той стои още по-мазен и ще взема и с него да тествам дали ще има такъв ефект  Peace

# 561
Mari Lin, добави и в самата боя, като я смесиш малко масло, примерно зехтин или рициново, до 1с.л., много добре действа и прави процедурата по-щадяща.  Peace

# 562
Mari Lin, добави и в самата боя, като я смесиш малко масло, примерно зехтин или рициново, до 1с.л., много добре действа и прави процедурата по-щадяща.  Peace

Рициновото още не ми е дошло, зехтин ще сложа... И зехтин и от чаено дърво ли? Или да избера само в балсама или само в боята да сложа?  Thinking
И аз се чудех, дали мога да слагам в боята масла, но не знам дали няма да навреди нещо на действието, да не стана на петна, да ходя като далматинец  Shocked

# 563

Рициновото още не ми е дошло, зехтин ще сложа... И зехтин и от чаено дърво ли? Или да избера само в балсама или само в боята да сложа?  Thinking
И аз се чудех, дали мога да слагам в боята масла, но не знам дали няма да навреди нещо на действието, да не стана на петна, да ходя като далматинец  Shocked
Не, няма такава опасност, не се притеснявай. А иначе си капни чаено дърво в шампоана или балсама. В боята използвай само базови масла, етеричните не са подходящи.

# 564
От 4-5 дена вече ползвам вечер маслото от таману, уж да ми успокои кожата, зачервявания, чувствителност и че малко мазнее повечко напоследък, а станах като пубертет, пъпка след пъпка - това нормално ли е? Вярно, че завяхват по-бързо, но все пак си личат, дали е от маслото. Идеята ми беше да сменя бялата козметика с натурални масла за по-естествена грижа,ама нещо не се получава засега...

# 565
Четох някъде, че е възможно да се получи този ефект, докато се получи баланс, и да не се спира, въпреки пъпчиците. Може да му дадеш още малко шанс  Peace Аз не съм го пробвала него  Simple Smile

# 566
Здравейте , аз от скоро се запалих по маслата  и последно си купих масло от гроздови семена , до колкото разбрах действа добре на порите  и мазната кожа на лицето (от който аз страдам ) ,но за какво друго може да се използва , ще има ли ефект ако го прибавям към маската за коса и какъв ?? Предполагам по - трудно ще се омазнява ?? newsm78

# 567
Четох някъде из темата или из файловете на 1ва страница и сега не мога да го намеря  Sad
Колко капки етерично масло се слагат към базово? Имам морковено и шипково масло и се чудя дали да сложа масло от чаено дърво и да си го използвам като нощен крем... но как (1 към колко?) да ги смеся Grinning

В ДМ има само бадемово и гроздови семки  Sad а бях хвърлила око на авокадо и рициново, ама няма и на двете места, в които влязох.

# 568
По принцип 2% концентрация на етерично в базово масло или 12 капки на 30мл. Разреждането е въпрос на лична поносимост. За мен 2% е малко. Аз слагам 2 капки етерично масло от морков в 1 чаена лъжичка масло от камелия /количество колкото за едно обилно нанасяне на лице и шия/. Предпочитам да смесвам при всяко ползване, за да мога да разнообразявам маслата.

# 569
Някакви отзиви за масло от пшеничен зародиш  за коса ?

Общи условия

Активация на акаунт