Голямата тема за малките масла - 8

• 75 290
  • 742
  •   2
Отговори
# 495
Я да се тупна и аз в тази тема, че ми е интересна  Simple Smile

# 496
...... или слагате директно в бурканчето и добре да разбърквате, или като вземете крем на дланта да капнете една-две капки, да омесите добре и чак тогава да нанесете на лицето. (за справка - питането ми и отговорите на СІ)
Лично аз за тяло не използвам лосиони, а смес от масла и определено откакто започнах по този начин, кожата ми вече не е суха (тоест не губи влага) и го няма предишното лющене.

Маслото от шипки освен за бръчки, по-голям ефект има при предотвратяване на пигменатации, петна, белези...
Letsgo, каква е кожата ти и какъв ефект си искала да постигнеш с него?

.. аз точно за това сега пробвам шипково масло Simple Smile...искам да попитам цвета му е жълтеникав като на гъсто слънчогледово масло ли ? /защото на мен ми пресипа в друг флаконот друго масло  момичето,но докато правеше това говореше и по телефона си  Grinning /...мажа вечер  по 3-4 капки,размазани в дланите ми ,след като съм измила лицето си ...сега пък прочетох,че рициновото масло има също избелващ ефект и може би ще си направя смес от двете масла..

..На 44 г съм ....за през деня от няколко години вече ползвам  : кокосово масло +малиново/спф / и за зимата кокосово масло +какаово масло...но са доста твърди в по-хладно време и ми се иска да добавя някакво ЕМ...маслото от нероли дали е подходящо ?  Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 14:57 от румид

# 497
Здравейте момичета,

моля ви за съвет. Очаквам скоро на бял свят да се появи първото ми бебче и бях решила да го мажа след баня с преварен зехтин. В една от другите теми друга бъдеща майка спомена, че ще използва за същата цел кокосово масло. Идеята ми се стори много интересна и най-вече е натурален продукт. Моля за вашето мнение като специалисти по темата дали е подходящо кокосовото масло за новородено и бихте ли го предпочели?
Разглеждах сайта на zoya и като вариант май се спрях на това, но все пак моля за вашето мнение и препоръки!
Благодаря ви предварително!   bouquet
Здравей препоръчвам ти силно вместо кокос и зехтин да мажеш бебе и теб против стрии с бадемово масло от сладък бадем важно е да е 100% чисто и органик. С другите масла започни в по късен етап,поне за мен бадема е най доброто за новороденото. Лека бременост Simple Smile

# 498
...... или слагате директно в бурканчето и добре да разбърквате, или като вземете крем на дланта да капнете една-две капки, да омесите добре и чак тогава да нанесете на лицето. (за справка - питането ми и отговорите на СІ)
Лично аз за тяло не използвам лосиони, а смес от масла и определено откакто започнах по този начин, кожата ми вече не е суха (тоест не губи влага) и го няма предишното лющене.

Маслото от шипки освен за бръчки, по-голям ефект има при предотвратяване на пигменатации, петна, белези...

.. аз точно за това сега пробвам шипково масло Simple Smile...искам да попитам цвета му е жълтеникав като на гъсто слънчогледово масло ли ? /защото на мен ми пресипа в друг флаконот друго масло  момичето,но докато правеше това говореше и по телефона си  Grinning /...мажа вечер  по 3-4 капки,размазани в дланите ми ,след като съм измила лицето си ...сега пък прочетох,че рициновото масло има също избелващ ефект и може би ще си направя смес от двете масла..

..На 44 г съм ....за през деня от няколко години вече ползвам  : кокосово масло +малиново/спф / и за зимата кокосово масло +какаово масло...но са доста твърди в по-хладно време и ми се иска да добавя някакво ЕМ...маслото от нероли дали е подходящо ?  Simple Smile

Има ли наистина ефект шипковото масло против белези от акне?

# 499
Добър избор. Аз бих ги нанасяла през ден вместо нощен крем. Ако имаш време прави си маска с хума. На мен много ми помага за ранички, пъпки, белези и т.н. Понеже кожата ти е суха е по-добре да я смесваш с кисело мляко, за да няма изсушаване.

Letsgo  Hug Ще последвам съвета ти и ще нанасям маслата през вечер. За хумата - като ученичка помня, че си правих маски с нея и не ми се отразяваше добре, но може пак да пробвам, пък да видим. Още веднъж благодаря на теб и на всички пишещи и споделящи в тази толкова ценна тема   bouquet

# 500
От около седмица две всяка вечер използвам вместо крем масло от камелия с две капки етерично масло от семена на моркови. Имам голямо подобрение откъм плътност на кожата и стегнатост на контура. Сутрин лицето ми направо сияе. Досега съм ползвала маслата в други комбинации, но такъв видим и бърз ефект не съм наблюдавала  Heart Eyes
Може ли след месец пак да споделиш? Не ми е попадало такова масло все още, но както всички знаем в морковите има много бета-каротин, а ретинолът е точно производна на витамин А, така че може би... може би ефектът е от това Simple Smile.

Относно шипковото и белезите - става въпрос за пигментирани белези, а не вдлъбнати участъци. Тях може би само някоя по-сериозна козметична процедура би могла да ги премахне.

румид, маслото от нероли е добро за зрялата кожа, но то не се води базово, а от ароматните. Те по принцип трябва да се ползват с по-голямо внимание, защото може да предизвикат раздразнение на кожата. За зряла кожа другото много подходящо масло е това от иглика, защо не пробваш с него?

Живанк@, към хумата може да добавяш мед и вместо вода - сок от алое. Хидратира много добре в тази комбинация и измиваш, без да чакаш да засъхва напълно.

# 501
Когато смесвам хумата с кисело мляко /ползвам домашно/ кожата ми става леко омаслена, изобщо не се изсушава. Все пак млякото има мазнини. Освен това млечната киселина има избелващ ефект. За пигментирани белези е много подходяща.

afflatus, ще пиша пак. Най-вероятно си права. Ретинолът също има избелващ пигментациите ефект.

# 502

.. аз точно за това сега пробвам шипково масло Simple Smile...искам да попитам цвета му е жълтеникав като на гъсто слънчогледово масло ли ? /защото на мен ми пресипа в друг флаконот друго масло  момичето,но докато правеше това говореше и по телефона си  Grinning /...мажа вечер  по 3-4 капки,размазани в дланите ми ,след като съм измила лицето си ...

Има ли наистина ефект шипковото масло против белези от акне?

..още не знам, ползвала съм го само 2вечери...виждам,че добре хидратира /само след няколко минутки омазнения участък е доста по-свеж от преди/...след още малко време ще пиша отново  Simple Smile

# 503

румид, маслото от нероли е добро за зрялата кожа, но то не се води базово, а от ароматните. Те по принцип трябва да се ползват с по-голямо внимание, защото може да предизвикат раздразнение на кожата. За зряла кожа другото много подходящо масло е това от иглика, защо не пробваш с него?

..ами не знам Simple Smile...възнамерявам да добавя някакво "по-стягащо"масло към шипковото+рициново....от неролито и игликата кое е с по-изразен ефект не знам...в магазинчето,от което пазарувам мисля,че ги има и двете..

# 504
Здравейте момичета,

моля ви за съвет. Очаквам скоро на бял свят да се появи първото ми бебче и бях решила да го мажа след баня с преварен зехтин. В една от другите теми друга бъдеща майка спомена, че ще използва за същата цел кокосово масло. Идеята ми се стори много интересна и най-вече е натурален продукт. Моля за вашето мнение като специалисти по темата дали е подходящо кокосовото масло за новородено и бихте ли го предпочели?
Разглеждах сайта на zoya и като вариант май се спрях на това, но все пак моля за вашето мнение и препоръки!
Благодаря ви предварително!   bouquet
Здравей препоръчвам ти силно вместо кокос и зехтин да мажеш бебе и теб против стрии с бадемово масло от сладък бадем важно е да е 100% чисто и органик. С другите масла започни в по късен етап,поне за мен бадема е най доброто за новороденото. Лека бременост Simple Smile
Безкрайно благодаря за този съвет и за пожеланието.   bouquet Аз съм в началото на 9-ти месец и за мен няма време, та ще доизползвам каквото имам. В една стара тема открих мнение, че бадемовото масло може да причини алергия при бебетата и това малко ме притесни. Иначе, в описанието на това масло в зоя пише че е подходящо за бебета:Раздвоена съм!

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 23:40 от Queen_

# 505
  • София
Дайте идея за етерично масло за арома лампа, подходящо за бременни. Целта е да не ми се запушва носа и да си спя цялата нощ. Днес пак се събудих в 4 сутринта, носът леко запушен, оттам устата ми пресъхва, ставах до wc-то и да пия вода и до там беше със съня. Confused

# 506
Благодаря ви много за съветите относно маските с хума.  Hug И като се замисля, преди я чаках да изсъхне напълно и може би от там изсушаването.
И да ви питам, когато си приготвяте смес от етерично и базово масло, какви са количествата ( конкретно за шипка и чаено дърво) и всеки път ли си смесвате на момента или мога да приготвя по-голямо количество и да си го ползвам известно време ?

# 507
Аня♥♥♥, при бременност, поради хормоналните промени и повишаването на налягането в кръвоснабдяването, се получава подуване на мембраните, което води до запушен нос.
Сложи си овлажнител за въздух в спалнята и си капи капки със солен р-р за овлажняване на лигавицата на носа - в аптеката продават ампулки натриев хлорид.
Ако използваш аромалампа, нека маслата са в много ниска концентрация!
За безопасни (в малки количества) се смятат маслата от лавандула, лимон, японска мента, сандалово дърво, евкалипт, немска и римска лайка, тамян, здравец, нероли, пачули, петигрен, палисандрово дърво, чаено дърво, мандарина, бор, роза, жасмин.
Аромалампата не е удачно да се ползва постоянно.

# 508
И да ви питам, когато си приготвяте смес от етерично и базово масло, какви са количествата ( конкретно за шипка и чаено дърво) и всеки път ли си смесвате на момента или мога да приготвя по-голямо количество и да си го ползвам известно време ?
Няма проблем да приготвиш повече. Етерично към базово масло обикновено се препоръчва в концентрация от 1-2%. Тоест на 30 мл (което са 600 капки, по 20 капки в 1 мл) не повече от 6-12 капки. Започни с по-малко, за да прецениш как въздейства на кожата.
На мен лично чаеното ми понася сравнително добре, затова слагам по повече, но това си до индивидуална преценка.

# 509
Няма проблем да приготвиш повече. Етерично към базово масло обикновено се препоръчва в концентрация от 1-2%. Тоест на 30 мл (което са 600 капки, по 20 капки в 1 мл) не повече от 6-12 капки. Започни с по-малко, за да прецениш как въздейства на кожата.
На мен лично чаеното ми понася сравнително добре, затова слагам по повече, но това си до индивидуална преценка.

Благдаря ти много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт